Yoga Nidra les in het Nederlands? Dit is de beste online cursus

Ben je op zoek naar een goede Yoga Nidra les die Nederlands wordt gesproken? In dit artikel vertellen we je er alles over. Natuurlijk voorzien we je ook van interessante inhoudelijke informatie. Bijvoorbeeld waarom je online Yoga Nidra les volgt voor het slapen gaan en wat de ervaringen zijn bij het uitvoeren van deze krachtige ontspanningsoefeningen. Belangrijk, want op deze manier werk je effectief aan lichamelijke, emotionele en mentale balans.

Yoga Nidra pas je toe voor het slapen gaan. Het verbetert de kwaliteit van jouw nachtrust en zorgt voor lichamelijk herstel. Yoga Nidra online biedt je nog meer voordelen. Niet alleen emotioneel en mentaal, maar ook lichamelijk. In dit artikel lees je precies welke voordelen dat zijn. Daarnaast vertellen we je ook wat de beste Nederlands gesproken online Yoga Nidra cursus van dit moment is.

→ Wil je meteen de lessen bekijken? Check dan hier de aanbieding van Happy With Yoga voor diepe ontspanning en een betere nachtrust.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een oeroude techniek waarbij je doelgericht toewerkt naar een diepe ontspanning. Van je lichaam, maar ook van je brein. Deze ontspanningsoefeningen behoren toe aan de oude yoga tradities. Waar Yoga vooral staat voor verbinding, balans en samenkomst, staat Nidra voor slaap. Yoga Nidra les werkt in op twee lagen. Terwijl jouw lichaam zich in de slaapstand bevindt, is het brein bij bewustzijn.

Jouw lichaam bereikt deze staat door het toepassen van specifieke oefeningen. Dat kunnen bepaalde ontspanningstechnieken zijn, maar ook visuele voorstellingen. Door Yoga Nidra online te volgen voor het slapen gaan, ervaar je in een diepe ontspanning die zowel op lichamelijk als mentaal niveau doorwerkt.

Online Yoga Nidra les voor het slapen gaan

Yoga Nidra les pas je bij voorkeur toe voordat je gaat slapen. Op deze manier kun je de lichamelijke en mentale spanningen van de dag loslaten. Hierna kan jouw lichaam zich op alle niveaus herstellen. Ontspannen voor het slapen gaan wordt door veel mensen onderschat of zelfs verkeerd uitgevoerd. Tot rust komen doe je namelijk niet door het kijken van jouw favoriete serie, het lezen een boek of het spelen van een game op de smartphone.

Integendeel zelfs. Deze activiteiten zorgen ervoor dat we mentaal en emotioneel “aan” blijven. Ons brein blijft op de achtergrond meedraaien om al deze informatie op de juiste manier te kunnen verwerken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je urenlang wakker ligt of zelfs gaat piekeren over de kleinste details. Daarbij sta je vaak nog vermoeider op dan je naar bed ging. Overprikkeling is daarop het antwoord.

Met online Yoga Nidra les voor het slapen gaan kun je dat voorkomen. Je ervaart een totale ontspanning op een dieper niveau. Deze systematische oefeningen voorzien je van een goede fysieke, mentale en emotionele balans. Door de complete ontspanning slaap je beter waardoor jouw lichaam zich gedurende de nacht kan herstellen. Door gebruik te maken van deze oefeningen, ben je ook ontvankelijker.

Dat wil zeggen dat je keuzes kunt maken met de juiste intenties. Dat doe je bewust, maar ervaar je op den duur ook onbewust. Het volgen van Yoga Nidra online heeft ook een positief effect op jouw minder gewenste eigenschappen. Hierbij kun je denken aan een ongezond leefpatroon, angsten of bijvoorbeeld onverwerkte emoties. Omdat Yoga Nidra les zorgt voor een uitstekende mentale focus, ben je beter en sneller in staat om deze oude patronen te vervangen voor goede gewoontes.

Je ervaart tevens meer creativiteit omdat Yoga Nidra ervoor zorgt dat jouw systeem weer volledig kan opladen. Dit heeft een positief effect op de de hersenfunctie. Yoga Nidra les in het Nederlands is geschikt voor iedereen. Ook als je nog geen ervaring hebt met yoga of andere ontspanningstechnieken. De Nederlands gesproken cursus is eenvoudig te volgen en voorziet je van de juiste instructies. Daarnaast neemt deze online Yoga Nidra les niet veel tijd in beslag waardoor je het eenvoudig voor het slapen kunt toepassen.

Wat zijn de algemene ervaringen bij Yoga Nidra oefeningen?

Voordat je begint aan de cursus Yoga Nidra Nederlands gesproken, wil je natuurlijk wel weten wat je precies kunt verwachten. Zo kun je namelijk bepalen of deze ontspanningstechniek bij je past. Misschien wil je online Yoga Nidra les volgen omdat je last hebt van slaapstoornissen of paniekaanvallen, of omdat je zou willen beschikken over meer energie met minder uren slaap. Yoga Nidra online pas je natuurlijk ook toe als je wilt kunnen profiteren van een lichaam in perfecte balans en ontspanning. Hieronder vind je enkele van de algemene ervaringen bij het toepassen van deze Yoga vorm.

  • Kwaliteit van slapen verbetert: als je Yoga Nidra online volgt, ervaar je een verbetering van de nachtrust en de kwaliteit van slapen. Je hebt dus minder slaap nodig maar voelt je wel energieker. Dat komt omdat Yoga Nidra les toewerkt naar een volledige ontspanning. Zowel op lichamelijk en fysiek gebied, als mentaal en emotioneel. Door het systematisch toepassen van specifieke ontspanningsoefeningen, is jouw brein niet langer gevoelig voor prikkels. Als het ware zet je jezelf, en daarmee jouw systeem, “uit”. De kwaliteit van slapen verbeteren is dus één van de ervaringen welke samenhangt met Yoga Nidra.
  • Diepe ontspanning: de intense ontspanning die je ervaart bij het volgen van een Yoga Nidra online cursus, zorgt voor veel lichamelijke en mentale voordelen. Deze vorm van ontspanning voelt anders dan je misschien gewend bent. Dat komt omdat de oefeningen ervoor zorgen dat je bewustzijn doorwerkt, terwijl deze niet meer ontvankelijk is voor prikkels van buitenaf. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel als je probeert tot rust te komen door het lezen van een tijdschrift of het spelen van een online spelletje op de bank.
  • Minder stress, angstgevoelens en pijn: paniek- en angstaanvallen worden grotendeels veroorzaakt door langdurige stress. Stress en spanningen komen namelijk niet altijd voort uit een hoge werkdruk of een vervelende situatie. Ook een overprikkeling van het brein kan stress, angst en paniek veroorzaken. Met Yoga Nidra les kun je dit voorkomen en reduceren. Omdat het lichaam op een dieper en bewust niveau ontspant, ben je minder gevoelig voor prikkels en negatieve invloeden. Je bevindt je namelijk in een ontvankelijke staat. Door het volgen van een online Yoga Nidra cursus voorkom je niet alleen stress, maar ook de lichamelijke en mentale klachten die hiermee in verband staan. Yoga Nidra werkt ook effectief bij het verlichten van chronische pijn, een posttraumatische stressstoornis (PTSD) en depressieve gevoelens.
  • Meer energie en focus: omdat de ontspanningstechnieken van Yoga Nidra de kwaliteit van jouw nachtrust en slaap verbeteren, ervaar je meer energie. Je hebt minder slaap nodig en wordt in de ochtend uitgerust wakker. Uit ervaring is gebleken dat 60 minuten Yoga Nidra gelijk staat aan een fors aantal uren slaap. Ook de mentale focus verbetert. Je zult ervaren dat je eenvoudiger de juiste keuzes kunt maken. Deze ontspanningstechniek heeft namelijk een positief effect op jouw intuïtie. Deze keuzes maak je bewust, maar uiteindelijk ook onbewust. Naast het feit dat je kunt beschikken over meer energie en concentratie, ervaar je ook meer creativiteit en flexibiliteit.
  • Sterker immuunsysteem: Yoga Nidra volg je ook online om het immuunsysteem te kunnen versterken. Doordat jouw lichaam zich op een dieper niveau kan ontspannen, kan het zich ook op de juiste manier herstellen. Dat gebeurd vooral gedurende de nachtrust. Een sterk lichamelijk afweersysteem maakt je minder vatbaar voor virussen. Daarnaast zorgt het ervoor dat vitale organen naar behoren blijven functioneren. Je voelt je daardoor niet alleen energieker, maar ook fitter.

→ Bekijk hier de cursus van Happy With Yoga voor ontspannende yogalessen.

Yoga Nidra in het Nederlands: deze cursus raden we aan!

Yoga Nidra les volg je natuurlijk het liefst in het Nederlands. Dat zorgt ervoor dat je de ontspanningsoefeningen goed begrijpt waardoor ze correct uitgevoerd kunnen worden. Gelukkig hebben we al wat onderzoek voor je gedaan naar de beste online Yoga Nidra cursus van dit moment. Natuurlijk Nederlands gesproken en bewezen effectief. Online Yoga Nidra les moet een goede tekstuele uitleg bevatten, maar ook ondersteunt worden met videomateriaal en duidelijke audiofragmenten. Hieronder lees je wat deze Nederlands gesproken cursus precies inhoudt. Zo weet je vooraf wat je kunt verwachten.

  • Yoga Nidra e-book: de gehele Yoga Nidra cursus in Nederlands gesproken en geschreven. Het e-book geeft je meer inzicht over de belangrijke aspecten van deze ontspanningstechniek. Je kunt dit e-book raadplegen voor, tijdens en na het volgen van de cursus. Het betreft een verzameling van waardevolle informatie, adviezen en tips. Bijvoorbeeld als je meer uitleg nodig hebt over het uitvoeren van een specifieke oefeningen. Het e-book blijft altijd toegankelijk zodat je de cursus kunt volgen in jouw eigen tempo.
  • 3 Yoga lessen: deze lessen kun je desgewenst voor het beoefenen van Yoga Nidra volgen. Ze bereiden jouw lichaam voor op de totale ontspanning die je straks gaat ervaren. Hoewel deze videolessen niet noodzakelijk zijn, vormen ze wel een fijne voorbereiding. Je kunt profiteren van mooie beelden met een duidelijke uitleg. Bijvoorbeeld over hoe je de yoga oefeningen op een correcte manier uitvoert. Natuurlijk kun je deze video’s ook op andere tijdstippen bekijken en toepassen. Misschien wanneer je gedurende de dag behoefte hebt aan een moment van bezinning en rust. Deze 3 extra yogalessen krijg je cadeau als je kiest voor deze Yoga Nidra cursus in het Nederlands.
  • 7 Yoga Nidra lessen: deze cursus wordt compleet gemaakt met maar liefst 7 online Yoga Nidra lessen. Zo kun je elke dag van de week gebruik maken van nieuw lesmateriaal. De lessen zijn verschillend van lengte. Zo kun je op een drukke dag gebruik maken van een korte sessie, terwijl je voor een diepere ontspanning kunt luisteren naar een meer uitgebreide Yoga Nidra les. Deze audiofragmenten kun je afspelen via elk apparaat. Je kunt ze zelfs luisteren door het inpluggen van een koptelefoon of oordopjes.
  • Professionele ondersteuning: deze Yoga Nidra cursus is niet alleen Nederlands gesproken, maar voorziet je ook van de professionele ondersteuning die je nodig hebt. Je kunt jouw vragen of opmerkingen namelijk altijd mailen. Wil je weten hoe andere cursisten deze cursus beleven of ben je op zoek naar tips en tricks? Dan kun je jouw ervaringen tevens delen via de Yoga Nidra Facebook pagina.

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor een betere nachtrust, meer ontspanning en een gezond en fit lichaam? Bekijk dan eens onze artikelen over bijvoorbeeld het beste yoga matras, de beste acupressuur spijkermat of ons artikel over massage guns. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo