Shiatsu massagekussen

Ben je op zoek naar het beste Shiatsu massagekussen? Dan leggen we je in dit artikel graag meer uit over het maken van de juiste keuze! Shiatsu massage is een eeuwenoude techniek die nog steeds met veel succes wordt toegepast. Het is niet zo gek dus, dat heel veel mensen op zoek zijn naar het beste shiatsu massagekussen. Zo heb je thuis áltijd een (elektrische) Shiatsu masseur beschikbaar om je te kunnen laten ontspannen en eventuele pijn te verlichten. 

Om te zorgen dat je een goed Shiatsu massagekussen aanschaft, vertellen we je in dit artikel heel graag  waar je op moet letten bij de aankoop van zo’n kussen. Ook geven we wat achtergrondinformatie over de Shiatsu acupressuur techniek. En we hebben een selectie gemaakt van de volgens ons beste Shiatsu kussens. Zo kun je straks heerlijk genieten van de ontspanning van een Shiatsu massagekussen!

Wat is Shiatsu massage of acupressuur?

We kunnen ons goed voorstellen dat mensen zich afvragen wat Shiatsu massage of acupressuur massage nu precies is. Voordat wij ons verdiepten in de wereld van de massage apparaten, hadden we hier zelf namelijk ook nog nooit van gehoord 😉
Shiatsu massage is een massagetechniek die gericht is op drukpunten op het lichaam.


Deze drukpunten zijn gebaseerd op de theorie van de Chinese meridianen, ofwel energiebanen. Daardoor is Shiatsu massage te vergelijken met de Chinese acupunctuur. Vandaar ook de naam “acupressuur“. Niet met naalden, maar met drukkende bewegingen worden daarbij de drukpunten op het lichaam gestimuleerd. De stimulatie van deze punten op het lichaam kan veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. 

Een Shiatsu massagekussen: waar is het goed voor?

De bewegingen die bij een gewone acupressuur massage worden gemaakt met de handen, kunnen door een massage apparaat worden nagebootst. Een voordeel hiervan is dat je je altijd thuis een massage kunt ontvangen. En bij regelmatig gebruik van een Shiatsu massagekussen, kun je een hoop geld besparen – je hoeft namelijk geen masseur meer te betalen. 
Maar wat zijn nu de effecten van de drukpuntmassage? En wanneer pas je het wel en niet toe? We leggen het graag uit!

 • Een Shiatsu massagekussen helpt tegen stijve spieren. 
  Doordat een Shiatsu apparaat knedende en drukkende bewegingen maakt, worden spieren beter los gemaakt. Dat heeft als effect dat je spieren minder stijf aanvoelen, meer ontspannen raken en daardoor minder klachten geven.

Shiatsu massagekussen acupressuur

 • Shiatsu of acupressuur massages kunnen klachten verminderen.
  Door stimulatie van de spieren, de huid en bepaalde drukpunten, kunnen klachten worden verminderd. Dit kan gaan om zowel fysieke klachten, als om emotionele of spanningsklachten. Denk bijvoorbeeld aan nekpijn, hoofdpijn, rugklachten, overmatige stress en overspannenheid, blessures en opgeslagen spanningen. Bij goed gebruik kan een Shiatsu massage apparaat dus veel goede effecten bewerkstelligen. 
 • Acupressuur massagekussens kunnen helpen om beter te ontspannen. 
  Een fijn en prettig massagekussen kan uiteraard een ontspannend gevoel geven. De stimulatie die gewoonlijk wordt gegeven door een masseur, wordt nu door het kussen geleverd. En we weten natuurlijk allemaal hoe heerlijk een massage kan zijn! Het is dus vrij logisch dat een Shiatsu kussen dit effect ook kan geven 🙂 Goed nieuws, wat ons betreft!

Waar moet een goed acupressuur kussen aan voldoen?

 • Let erop dat het massagekussen over meerdere snelheden beschikt.
  Dit zijn vaak namelijk de meest uitgebreide en kwalitatieve massagekussens. Het voordeel van het hebben van meerdere snelheden, is dat je de massage kan aanpassen aan je eigen voorkeuren. Houd je bijvoorbeeld juist van een stevige massage? Of juist iets zachter? Een kussen met meerdere instellingen zorgt ervoor dat je de voor jou beste massage kunt ontvangen.

 • De beste Shiatsu massagekussens zijn in hoogte verstelbaar.
  Als het kussen in hoogte verstelbaar is, is het kussen zo ongeveer voor iedereen geschikt. Het is dan niet te lang, te groot of juist te klein. Dit geldt trouwens ook vooral voor de Shiatsu massagekussens met nekmassage. De verhouding tussen het nekgedeelte en het ruggedeelte moet dan uiteraard op jouw nek en rug passen. Wanneer dit aan te passen is, weet je zeker dat de massage ook op de juiste lichaamsdelen wordt toegepast. 
 • Een goede massagekussen beschikt over meerdere massagezones. 
  Het zou natuurlijk jammer zijn als je een kussen koopt dat maar op één plek kan masseren. Een goed kussen kan zowel je bovenrug, onderrug als je nek masseren. Wat hier nog extra bij komt, is natuurlijk mooi meegenomen! Hoe meer functies en massagezones, hoe uitgebreider een apparaat vaak is. Hier betaal je meestal wat meer voor. Maar het gevolg is wel, dat je over een kussen beschikt dat heerlijke uitgebreide massages kan geven. Het is dus afhankelijk van je eigen budget en voorkeuren, of je kiest voor extra veel massagepunten in het kussen. 

Shiatsu massage kussen voor alle lichaamsdelen

 • Wil je graag een kussen met nekmassage functie? 
  Als je specifiek op zoek bent naar een Shiatsu nekmassagekussen, dan zijn er verschillende opties. Zo heb je het “standaard”, grotere kussen waar je ook letterlijk op zit, en die over je gehele rug verdeeld wordt. Maar ook zijn er losse kussens, die je veelal in je nek of in je rug kunt leggen. Ben je dus op zoek naar een kussen dat specifiek geschikt is voor je nek? Dan kunnen we aanraden om daar een geschikt nekmassage kussen voor te kiezen.

  Wil je graag een combinatie van meerdere soorten massages, zoals nekmassage en rugmassage? Dan zou je kunnen kijken naar een apparaat dat meerdere massages geeft. Een voorbeeld hiervan is het kwalitatieve Lifegoods kussen dat hier te koop is
 • Kies voor een apparaat met afstandsbediening.
  Vooral bij apparaten die wat groter zijn, is het fijn als er een afstandsbediening bij zit. Bijvoorbeeld de grotere Shiatsu massagekussens. Stel; je bent net aan het genieten van een massage, maar je wilt iets binnen de instellingen aanpassen. Dan is het vervelend als je helemaal op moet staan of moet gaan zitten, om bij de knopjes aan het kussen te kunnen komen. Een afstandsbediening zorgt ervoor, dat je prettig in je ontspannen staat kan blijven. En van daaruit de instellingen van het kussen desgewenst kunt veranderen.

 • Kies voor een Shiatsu massagekussen met goede reviews.
  Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om goed alle klantbeoordelingen door te kunnen nemen, voordat we tot een aankoop overgaan. We kunnen je dan ook aanraden om dit te doen, wanneer je van plan bent om het voor jou beste Shiatsu massagekussen te kopen. De lijst met de top 5 producten die we hieronder bespreken, is volgens ons al helemaal OK. Dus een product uit deze lijst kiezen, kan natuurlijk een hoop uitzoekwerk schelen. Maar mocht je graag een ander apparaat of kussen kopen, dan loont het absoluut om even de online klantreviews door te nemen.

 • Wil je graag een kussen met een warmtefunctie?
  Extra warmte kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam zich nóg beter ontspant. En dat kan natuurlijk geen kwaad! Met name in de winter. Ben je dus een koukleum of heb je al gauw last van stijve spieren bij koud weer? Dan kan het heel prettig zijn als het acupressuur kussen beschikt over een goede warmtefunctie.

 • Wil je dat het kussen in de auto te gebruiken is? 
  Sommige Shiatsu massagekussens zijn namelijk ook te gebruiken in de auto. Er zit dan een speciale auto-adapter bij die je op de 12V sigarettenaansteker in de auto kunt aansluiten. Zo geniet je ook tijdens het rijden van een heerlijk ontspannende massage, en krijg je minder last van bijvoorbeeld je rug of nek. 

De beste acupressuur Shiatsu massagekussens: dit is onze Top 5

Het massagekussen van LifeGoods is ook uitstekend om lekker mee te ontspannen. Dankzij de brede handlussen kan je zelf de houding van het kussen bepalen zonder druk op je armen te leggen. In totaal heeft het kussen 8 massagekoppen die zowel met de klok mee als tegen de klok in bewegen. Deze koppen kan je aanzetten in drie verschillende intensiteitsstanden. Het Shiatsu massagekussen kan tot 40 graden verhit worden en het heeft een ingebouwde veiligheidsfunctie tegen oververhitting. Daarnaast gaat het kussen automatisch uit na 15 minuten.
Het Shiatsu massagekussen van Rejuvenaid is perfect voor mensen die zichzelf willen verwennen. Je krijgt namelijk niet alleen het kussen, maar ook een draagtas, warmtebeschermer, auto-adapter en een comfort riem om je ervaring nog relaxter te maken. Het warmtekussen heeft roterende massagekoppen met warmtefunctie en wel 3 verschillende intensiteitsstanden. Zo heb je voor elke gelegenheid de beste massage. Daarnaast kan je de comfortriem zodanig gebruiken dat je het kussen niet meer met je handen vast hoeft te maken. Na 15 minuten schakelt het apparaat automatisch uit om stroom te besparen.
Het Invitalis Vitaly Med Gun bindweefselmassage is absoluut een premium optie wanneer het deze apparaten betreft. Zo komt dit apparaat bijvoorbeeld met maar liefst 20 verschillende snelheden. Je pas het gebruik daarmee perfect op jouw voorkeuren aan. Bovendien komt het met 6 verschillende massagekoppen. Ook hiermee maximaliseer je de ervaring die je met dit huidverjongingsapparaat hebt. Op het LED aanraakscherm is bovendien goed af te lezen wat het batterijvermogen precies in. Daarmee weet je precies wanneer de batterij op begint te raken en het tijd is om deze weer op te laden.
Deze massagemat van het merk Medisana is een populair product online. Het matras geeft 5 verschillende soorten trillingsmassage. Door de vibratie kun je heerlijk ontspannen. Daarnaast beschikt het matras over een warmtefunctie, die je aan of uit kunt zetten. De sterkte van het trillen is instelbaar via twee intensiteitsstanden. Het apparaat heeft vier verschillende massagezones: de nek, rug, dijen / benen en voeten. De hoes is trouwens lekker zacht, wat het matras nog comfortabeler maakt om op te liggen. Via de duidelijke afstandsbediening is de mat gemakkelijk te bedienen. Eerdere klanten merken verbeteringen in slaap en een vermindering van spierpijn. Ook vindt men de automatische timer van 15 minuten erg handig!
Het Qumax massagekussen is wellicht wat klein, maar dit heeft juist meerdere voordelen. Zo kan je het kussentje makkelijk meenemen voor onderweg en je kan hem op verschillende posities en in verschillende houdingen gebruiken. Zo is deze heerlijk om met je rug en schouders tegenaan te leunen, maar kan je hem ook gebruiken om je onderrug mee te masseren. Het kussentje heeft een auto-adapter waardoor je deze ook in de auto kan gebruiken. Daarnaast heeft het vier massagekoppen waarvan je de snelheid en rotatierichting zelf kan instellen.

We hopen dat bovenstaande lijstje een product bevat die bij je past! Mocht je toch nog willen doorzoeken naar het voor jou beste Shiatsu massagekussen? Bekijk dan via onderstaande knop, alle producten in de webshop. Je kunt daarbij ook selecteren op “meest populair” of “best beoordeeld”. Zo kun je de ervaringen van andere klanten vergelijken, en het beste product kopen. We wensen je alvast veel ontspanningsplezier toe! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo