Shiatsu massagekussen

Ben je op zoek naar het beste Shiatsu massagekussen? Dan leggen we je in dit artikel graag meer uit over het maken van de juiste keuze! Shiatsu massage is een eeuwenoude techniek die nog steeds met veel succes wordt toegepast. Het is niet zo gek dus, dat heel veel mensen op zoek zijn naar het beste shiatsu massagekussen. Zo heb je thuis áltijd een (elektrische) Shiatsu masseur beschikbaar om je te kunnen laten ontspannen en eventuele pijn te verlichten. 

Om te zorgen dat je een goed Shiatsu massagekussen aanschaft, vertellen we je in dit artikel heel graag  waar je op moet letten bij de aankoop van zo’n kussen. Ook geven we wat achtergrondinformatie over de Shiatsu acupressuur techniek. En we hebben een selectie gemaakt van de volgens ons beste Shiatsu kussens. Zo kun je straks heerlijk genieten van de ontspanning van een Shiatsu massagekussen!

Wat is Shiatsu massage of acupressuur?

We kunnen ons goed voorstellen dat mensen zich afvragen wat Shiatsu massage of acupressuur massage nu precies is. Voordat wij ons verdiepten in de wereld van de massage apparaten, hadden we hier zelf namelijk ook nog nooit van gehoord 😉
Shiatsu massage is een massagetechniek die gericht is op drukpunten op het lichaam. Deze drukpunten zijn gebaseerd op de theorie van de Chinese meridianen, ofwel energiebanen. Daardoor is Shiatsu massage te vergelijken met de Chinese acupunctuur. Vandaar ook de naam “acupressuur“. Niet met naalden, maar met drukkende bewegingen worden daarbij de drukpunten op het lichaam gestimuleerd. De stimulatie van deze punten op het lichaam kan veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. 

Een Shiatsu massagekussen: waar is het goed voor?

De bewegingen die bij een gewone acupressuur massage worden gemaakt met de handen, kunnen door een massage apparaat worden nagebootst. Een voordeel hiervan is dat je je altijd thuis een massage kunt ontvangen. En bij regelmatig gebruik van een Shiatsu massagekussen, kun je een hoop geld besparen – je hoeft namelijk geen masseur meer te betalen. 
Maar wat zijn nu de effecten van de drukpuntmassage? En wanneer pas je het wel en niet toe? We leggen het graag uit!

 • Een Shiatsu massagekussen helpt tegen stijve spieren. 
  Doordat een Shiatsu apparaat knedende en drukkende bewegingen maakt, worden spieren beter los gemaakt. Dat heeft als effect dat je spieren minder stijf aanvoelen, meer ontspannen raken en daardoor minder klachten geven.
 • Shiatsu of acupressuur massages kunnen klachten verminderen.
  Door stimulatie van de spieren, de huid en bepaalde drukpunten, kunnen klachten worden verminderd. Dit kan gaan om zowel fysieke klachten, als om emotionele of spanningsklachten. Denk bijvoorbeeld aan nekpijn, hoofdpijn, rugklachten, overmatige stress en overspannenheid, blessures en opgeslagen spanningen. Bij goed gebruik kan een Shiatsu massage apparaat dus veel goede effecten bewerkstelligen. 
 • Acupressuur massagekussens kunnen helpen om beter te ontspannen. 
  Een fijn en prettig massagekussen kan uiteraard een ontspannend gevoel geven. De stimulatie die gewoonlijk wordt gegeven door een masseur, wordt nu door het kussen geleverd. En we weten natuurlijk allemaal hoe heerlijk een massage kan zijn! Het is dus vrij logisch dat een Shiatsu kussen dit effect ook kan geven 🙂 Goed nieuws, wat ons betreft!

Waar moet een goed acupressuur kussen aan voldoen?

 • Let erop dat het massagekussen over meerdere snelheden beschikt.
  Dit zijn vaak namelijk de meest uitgebreide en kwalitatieve massagekussens. Het voordeel van het hebben van meerdere snelheden, is dat je de massage kan aanpassen aan je eigen voorkeuren. Houd je bijvoorbeeld juist van een stevige massage? Of juist iets zachter? Een kussen met meerdere instellingen zorgt ervoor dat je de voor jou beste massage kunt ontvangen. 
 • De beste Shiatsu massagekussens zijn in hoogte verstelbaar.
  Als het kussen in hoogte verstelbaar is, is het kussen zo ongeveer voor iedereen geschikt. Het is dan niet te lang, te groot of juist te klein. Dit geldt trouwens ook vooral voor de Shiatsu massagekussens met nekmassage. De verhouding tussen het nekgedeelte en het ruggedeelte moet dan uiteraard op jouw nek en rug passen. Wanneer dit aan te passen is, weet je zeker dat de massage ook op de juiste lichaamsdelen wordt toegepast. 
 • Een goede massagekussen beschikt over meerdere massagezones. 
  Het zou natuurlijk jammer zijn als je een kussen koopt dat maar op één plek kan masseren. Een goed kussen kan zowel je bovenrug, onderrug als je nek masseren. Wat hier nog extra bij komt, is natuurlijk mooi meegenomen! Hoe meer functies en massagezones, hoe uitgebreider een apparaat vaak is. Hier betaal je meestal wat meer voor. Maar het gevolg is wel, dat je over een kussen beschikt dat heerlijke uitgebreide massages kan geven. Het is dus afhankelijk van je eigen budget en voorkeuren, of je kiest voor extra veel massagepunten in het kussen. 
 • Wil je graag een kussen met nekmassage functie? 
  Als je specifiek op zoek bent naar een Shiatsu nekmassagekussen, dan zijn er verschillende opties. Zo heb je het “standaard”, grotere kussen waar je ook letterlijk op zit, en die over je gehele rug verdeeld wordt. Maar ook zijn er losse kussens, die je veelal in je nek of in je rug kunt leggen. Ben je dus op zoek naar een kussen dat specifiek geschikt is voor je nek? Dan kunnen we aanraden om daar een geschikt nekmassage kussen voor te kiezen.
  Wil je graag een combinatie van meerdere soorten massages, zoals nekmassage en rugmassage? Dan zou je kunnen kijken naar een apparaat dat beide massages geeft. Een voorbeeld hiervan is het kwalitatieve Medisana Shiatsu kussen dat hier te koop is
 • Kies voor een apparaat met afstandsbediening.
  Vooral bij apparaten die wat groter zijn, is het fijn als er een afstandsbediening bij zit. Bijvoorbeeld de grotere Shiatsu massagekussens. Stel; je bent net aan het genieten van een massage, maar je wilt iets binnen de instellingen aanpassen. Dan is het vervelend als je helemaal op moet staan of moet gaan zitten, om bij de knopjes aan het kussen te kunnen komen. Een afstandsbediening zorgt ervoor, dat je prettig in je ontspannen staat kan blijven. En van daaruit de instellingen van het kussen desgewenst kunt veranderen. 
 • Kies voor een kussen met goede reviews.
  Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om goed alle klantbeoordelingen door te kunnen nemen, voordat we tot een aankoop overgaan. We kunnen je dan ook aanraden om dit te doen, wanneer je van plan bent om het voor jou beste Shiatsu massagekussen te kopen. De lijst met de top 5 producten die we hieronder bespreken, is volgens ons al helemaal OK. Dus een product uit deze lijst kiezen, kan natuurlijk een hoop uitzoekwerk schelen. Maar mocht je graag een ander apparaat of kussen kopen, dan loont het absoluut om even de online klantreviews door te nemen.
 • Wil je graag een kussen met een warmtefunctie?
  Extra warmte kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam zich nóg beter ontspant. En dat kan natuurlijk geen kwaad! Met name in de winter. Ben je dus een koukleum of heb je al gauw last van stijve spieren bij koud weer? Dan kan het heel prettig zijn als het acupressuur kussen beschikt over een goede warmtefunctie. 

De beste acupressuur Shiatsu massagekussens: dit is onze Top 5

Dit massagekussen van Medisana is één van de beste massagekussens die te koop is tegenwoordig. Het kussen geeft een ontspannende acupressuur ofwel Shiatsu massage. Daarbij kun je kiezen welk gedeelte van het kussen de massage geeft, en er zijn drie verschillende standen voor een wat stevigere of zachtere massage. Het kussen is verstelbaar in hoogte en is gemakkelijk te bedienen via de afstandsbediening die erbij wordt geleverd. Een erg geschikte keuze, voor wie niet alleen maar een ontspannende massage wil, maar ook een stevige massage die de spieren los kan maken.
Dit veelzijdige massagekussen van het merk Medisana is erg geschikt voor rugmassages. Je kunt namelijk verschillende soorten massages kiezen: Shiatsu massage, rolmassage en drukpuntmassage. Daarnaast kun je kiezen welk gedeelte op de rug je wilt laten masseren. Bijvoorbeeld de bovenrug, de onderrug of de gehele rug. Je kunt het massagekussen zó instellen, dat deze je ook verwarmt tijdens de massage. Daarnaast geeft dit kussen óók nekmassages. De lengte van het kussen is aan te passen, zodat het niet te groot of te klein is. Al met al, een veelzijdig rugmassage apparaat met goede recensies.
Dit Shiatsu massagekussen van net merk Beurer is eveneens een zeer goede keuze. Het grootste voordeel aan dit apparaat is dat het van tevoren een lichaamsscan uitvoert. Daardoor kan de massage veel specifieker en meer gericht worden uitgevoerd. Ook de massagerollers op het kussen zijn verstelbaar. Het kussen is vrij groot, waardoor het voor veel mensen geschikt is en niet gauw te klein zal zijn. Ook de intensiteit kun je instellen. Omdat dit apparaat zo'n realistische massage geeft, betaal je er iets meer voor. Maar dat is het wat ons betreft dubbel en dwars waard.
Dit massage apparaat van het merk Sanitas is geschikt voor meerdere lichaamsdelen. Zo kun je het kussen gebruiken in de nek, de rug, de benen en de schouders. De massagekoppen draaien, waardoor er een Shiatsu massage effect ontstaat. De draairichting kun je hierbij zelf instellen. Door de infrarood warmtefunctie worden de koppen verwarmd, wat de massage nog aangenamer kan maken. Een veelzijdig en online goed beoordeeld kussentje!
Dit Shiatsu massagekussen van het merk invitalis is er tevens eentje die online goed wordt beoordeeld op dit moment. Het kussen kun je zowel in de nek gebruiken, als op de benen, de armen, de rug en de schouders - in principe kun je het kussen over je gehele lichaam gebruiken. Het kussen bevat draaiende massagekoppen, een infrarood verwarmingsfunctie en is vrij licht van gewicht. Je kunt de intensiteit van de massage aanpassen door harder of minder hard het apparaat aan te drukken of trekken. Daarnaast zitten er verschillende instellingen op het apparaat zelf, die je kunt bedienen door middel van de knoppen die op de gordel zitten.

We hopen dat bovenstaande lijstje een product bevat die bij je past! Mocht je toch nog willen doorzoeken naar het voor jou beste Shiatsu massagekussen? Bekijk dan via onderstaande knop, alle producten in de webshop. Je kunt daarbij ook selecteren op “meest populair” of “best beoordeeld”. Zo kun je de ervaringen van andere klanten vergelijken, en het beste product kopen. We wensen je alvast veel ontspanningsplezier toe! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo