Rugmassage apparaat

Ben je op zoek naar een goed rugmassage apparaat, maar weet je nog niet goed welke je wilt? Dan kunnen we je in dit artikel waarschijnlijk wel verder helpen! Er zijn meerdere soorten rugmassage apparaten, en het is handig als je weet waar je op kunt letten bij aankoop van het beste product. Zo kun je elke dag genieten van een heerlijk ontspannende rugmassage. Daar willen we natuurlijk graag aan bijdragen! 🙂

Waarom een rugmassage apparaat kopen?

Een massage apparaat kun je kopen om verschillende redenen. De één wilt misschien beter kunnen ontspannen, door middel van een massage apparaat. De ander heeft mogelijk last van zijn of haar rug. Een rugmassage apparaat kan gelukkig goed helpen tegen pijn. Ook kun je het apparaat inzetten om de spieren in de rug minder stijf en stroef te maken. Daarom zijn de belangrijkste redenen om een rugmassage apparaat te kopen: ontspanning en pijnvermindering.

De meeste massages worden via de rug gegeven, en dat is niet voor niets. In de rug wordt vaak veel spanning vastgehouden. Zo kunnen mensen al gauw last krijgen van pijn in de onderrug of bovenrug. Daarnaast staat de rug in verbinding met andere delen van je lichaam. Bijvoorbeeld de nek, armen en schouders. Een rugmassage kan dan ook die delen in het lichaam positief beïnvloeden. 

Veel mensen hebben een zittende baan, waarbij het weleens lastig kan zijn om een goede houding aan te nemen. Vaak is de rug dan het eerste waar je last van krijgt. Maar ook werk waarbij veel bewogen of getild moet worden kan natuurlijk een last zijn voor de rug. Het kan dan heilzaam zijn om door middel van een rugmassage apparaat, deze pijn te verminderen. Dit heeft zelfs meer effect dan alleen op de rug. Zo kun je bijvoorbeeld beter slapen, beter bewegen en wordt je stemming positief beïnvloed. 

Als je gemasseerd wilt worden aan je rug, kun je er natuurlijk voor kiezen om dit bij een masseur te laten doen. Maar vooral bij terugkerende rugpijn, of een vaker gespannen rug, is het prettig om bijvoorbeeld wekelijks de rug te masseren. Een rugmassage apparaat kan dan ideaal zijn: deze is altijd en direct beschikbaar, en is op de langere termijn goedkoper dan een echte masseur.

De beste rugmassage apparaten: welke soorten zijn er?

Wat ons betreft zijn er genoeg redenen om te kiezen voor het beste rugmassage apparaat. Maar om het beste product te kopen, moet je wel eerst weten waaruit je kunt kiezen. Er zijn namelijk meerdere soorten apparaten verkrijgbaar. Welke keuze je hierin maakt, is puur persoonlijk. Daarom leggen we je graag uit welke apparaten je in kan zetten voor een rugmassage. 

 • Een rugmassage kussen.
  Het massage kussen is één van de meest gebruikte apparaten voor toepassing op de rug. Het kussen kun je overal plaatsen: op een stoel, op de bank, enzovoorts. Soms kun je de kussens zelfs liggend gebruiken. Veel massagekussens hebben meerdere soorten massages die je kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Shiatsu drukpuntmassage of een ontspannende trilmassage. Kies je voor een kwalitatief rugmassage kussen, dan is de kans heel groot dat deze het beoogde effect heeft!
 • Een handmassage apparaat toepassen op de rug.
  Handmassage apparaten houd je – zoals de naam al doet vermoeden – vast in de hand. Je geeft jezelf dan in principe de massage. Het voordeel van deze apparaten is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je deze plaatst. Je kunt het product dan precies op de plek in de rug plaatsen, waar je de massage wilt ontvangen. 
 • Rugmassage door middel van een massagegordel. 
  Een massage gordel is letterlijk een gordel, die je kunt vastmaken aan verschillende delen van het lichaam. Het meest wordt de gordel gebruikt voor de nek of voor een rugmassage. Vooral bij lagere rugpijn kan een massage gordel erg prettig zijn. Je bevestigt de gordel als een soort “riem” om je middel, en plaats deze zodoende precies op de plek waar je de pijn voelt.
 • Een massage matras. 
  Ook kun je gebruik maken van een massage matras. Het gebruik ervan spreekt voor zich: je gaat op het matras liggen, en stelt de gewenste rugmassage in. Per matras verschilt dit overigens: het ene matras geeft een diepe massage, en het andere matras geeft alleen een ontspannende vibratiemassage. In ieder geval kan een massage matras erg prettig zijn als je op zoek bent naar diepe ontspanning. Doordat je ligt, kun je je namelijk nóg beter ontspannen. 
 • De acupressuur spijkermat.
  Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de spijkermat is een steeds populairder wordend massage apparaat. Omdat je voornamelijk met de rug op dit matje ligt, mag deze niet in deze lijst ontbreken. Een acupressuur mat bevat meerdere scherpe puntjes, waardoor acupunctuurpunten in je rug worden gestimuleerd. Dit zorgt niet alleen voor ontspanning, maar brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. 

Nu we weten uit wat voor soort rugmassage apparaten je kunt kiezen, is het tijd voor de lijst met de door ons geselecteerde producten. In deze lijst staan de volgens ons meest kwalitatieve rugmassage apparaten. We hebben hier research naar gedaan, zodat jij dit niet meer hoeft te doen! 

Beste rugmassage apparaat: dit is onze Top 5

Dit massagekussen van Medisana is één van de beste massagekussens die te koop is tegenwoordig. Het kussen geeft een ontspannende acupressuur ofwel Shiatsu massage. Daarbij kun je kiezen welk gedeelte van het kussen de massage geeft, en er zijn drie verschillende standen voor een wat stevigere of zachtere massage. Het kussen is verstelbaar in hoogte en is gemakkelijk te bedienen via de afstandsbediening die erbij wordt geleverd. Een erg geschikte keuze, voor wie niet alleen maar een ontspannende massage wil, maar ook een stevige massage die de spieren los kan maken.
De Beurer MG 147 is een massagekussen dat je zowel op de rug, de schouders als in de nek kunt gebruiken. Het kussen heeft vier verschillende massagekoppen. Deze bewegen op zo'n manier, dat het kussen een Shiatsu massage nabootst. Ook beschikt het apparaat over een lichtfunctie en een warmtefunctie. Bij het apparaat wordt een afstandsbediening geleverd, zodat je de massage gemakkelijk kunt bijstellen terwijl je op het kussen ligt. Zo pas je bijvoorbeeld de richting van de massagekoppen aan, en kun je de warmte aan - of uitzetten.
Dit klopmassage apparaat van het merk Thumper is een vrij professioneel  klopmassage apparaat, en verdient daarom een plek in deze lijst. Je kunt het apparaat gemakkelijk zelf thuis gebruiken. Een groot voordeel van dit apparaat is dat je de massage kan toepassen op een lichaamsdeel naar keuze. Je hoeft dan enkel het apparaat op de plek te houden die je gemasseerd wilt hebben. Bijvoorbeeld de rug, schouders, benen of nek. Je kunt de snelheid van het apparaat instellen: tussen de twintig en veertig klopbewegingen of impulsbewegingen per seconde. Daarnaast beschikt het apparaat over meerdere opzetstukken. Zo kun je de massage aanpassen aan jouw wensen. Wat ons betreft is dit product dus zeker de investering waard.
Dit Shiatsu massage matras is één van de meest uitgebreide massage matrassen. Dat wil zeggen, dat er lekker veel functies op zitten. Zo kun je kiezen tussen zes programma's, 4 intensiteitsstanden, 4 massagezones en een warmtefunctie. Het matras beschikt over een hoofdsteun, zodat je er comfortabeler op kunt liggen. De verschillende functies en programma's kun je bedienen met een afstandsbediening. Het matras is 11 centimeter dik, waardoor deze zacht is om op te liggen. Daarnaast kun je het product gemakkelijk opbergen in een bijpassende tas. Als kers op de taart zit er jade in het matras verwerkt. Jade is een halfedelsteen en kan volgens velen een rustgevend effect hebben. Het matras beschikt tevens over een timer. Het matras is niet goedkoop, maar door alle functies zeker een goede keuze!

We hopen dat we je in dit artikel hebben kunnen helpen bij het vinden van het beste rugmassage apparaat. Een ontspannen rug is namelijk zeker geen overbodige luxe. Heb je dit artikel gelezen en aan de hand daarvan tips, feedback of wil je graag je eigen ervaringen met een rugmassage apparaat delen? Dat kan natuurlijk! Laat dan graag een berichtje achter via het reactieformulier hieronder, of via ons contactformulier (die vind je via het menu). Want van de ervaringen van andere klanten leren we het meest 🙂 

Ook kun je ons artikel over het beste massage apparaat raadplegen. 

Mocht je nog geen keuze gemaakt hebben in de bovenstaande lijst, dan kun je via de knop hieronder naar de webshop gaan. Daar staan nog veel meer opties, die je mogelijk aanspreken. We wensen je veel succes en hopelijk kun je de perfecte aankoop doen!

1 Reactie
 1. Het rug massage apparaat van medisana was niet leverbaar, dus toen heb ik het rug massageapparaat van Blue lion besteld en die bevalt goed. In het begin was het pijnijk, maar ik heb nu merkbaar minder rugklachten.

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo