Massagekussen auto

Na een lange dag werken kan je wel wat ontspanning gebruiken, dus waarom probeer je niet eens een massagekussen auto? Dit kussen is perfect voor elke auto en helpt je te ontspannen terwijl je onderweg naar huis bent. Zo kom je ontspannen thuis aan en kan je gelijk door met relaxen. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Een massagekussen voor in de auto heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone autostoel, daarom kijken we in dit artikel naar de verschillende soorten massagekussens, waar je op moet letten en geven we je een top vijf mee van de beste auto massagekussens van 2021! Lees snel verder!

Een massagekussen voor in de auto: waar is dit goed voor?

Stel, je zit na een lange dag werken in de auto en je komt in de file terecht. Door alle opgebouwde spanning van de hele dag schiet er ook nog eens kramp in je schouder. Dat is erg vervelend, want nu moet je weer op zoek naar een fysiotherapeut of een masseur terwijl je het al zo druk hebt. Een massagekussen auto biedt hier de perfecte oplossing voor. Het heeft namelijk meerdere voordelen die je leven een stuk makkelijker maken.

 • Het werkt ontspannend

De belangrijkste reden waarom een massagekussen voor in de auto zo effectief is, is vanwege de effecten. Wanneer je in de auto zit en je schouders of rug tegelijk gemasseerd worden, raak je makkelijker in een staat van ontspannenheid. Zo kom je lekker relaxed thuis.

 • Het bevordert de bloedcirculatie

Veel mensen zitten tijdens hun werk. Dit zorgt ervoor dat je bloed minder goed door je lichaam stroomt en daardoor kan je last krijgen van kramp, tintelingen of zelfs bloedpropjes. Omdat een massagekussen bepaalde lichaamsgebieden aanpakt, gaat je bloed meer stromen en krijgt je lichaam een betere doorbloeding. Dit is erg gunstig nadat je een lange dag hebt gezeten.

 • Het is goed voor je humeur

Wist je dat je lichaam meer endorfine aanmaakt wanneer je gemasseerd wordt? Dit zijn stofjes die je ontspannen maken. Als bijkomend effect, verbeteren ze ook je humeur. Heb je ooit iemand boos bij een massage weg zien lopen? Nee? Dat komt omdat een massage goed voor je humeur is!

 • Het helpt om knopen in je schouders te verminderen

Wanneer je vaak last van spanning hebt, is het niet gek als er verschillende knopen in je schouders of rug terecht komen. Dit zijn plekken in je spieren waar ze verdraaid zitten of gewoon erg strak getrokken staan en dat kan erg pijnlijk zijn wanneer hier druk op wordt gezet. Dankzij een massagekussen auto, worden je spieren soepel gekneed en komen de knopen makkelijker los, waardoor je minder last van stijve spieren hebt.

Welke verschillende auto massagekussens zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar een passend massagekussen voor bij jou in de auto, is het belangrijk dat je er eentje vindt die de massage uitvoert waar jij behoefte aan hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten massage kussens, waardoor je ook verschillende soorten massages kan krijgen. Hieronder beschrijven we de verschillende auto massagekussens voor je, zodat je zelf kan beslissen welke goed bij je past.

 • Complete massagekussens

Deze massagekussens masseren de rug, de nek en het zitvlak. Ze zijn perfect voor wanneer je overal in je lichaam spanning hebt en zijn makkelijk over de bestaande autostoel te schuiven. Deze massage kussens kunnen elke zone apart masseren, maar ook tegelijk, het ligt eraan waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

 • Massagekussen voor de nek

Heb je juist veel last van stijve spieren in je nek en schouders? Dan is een massagekussen voor de nek een betere optie. Deze past makkelijk over je schouders heen en behandelt je nek terwijl je rijdt. Door middel van verschillende instellingen bepaal je zelf hoelang deze massage doorgaat en welk type massage het uitvoert.

 • Het verplaatsbare massagekussen

Dit is een massagekussen auto die je op verschillende lichaamsdelen kan gebruiken. Dankzij de handige grootte, kan je zelf bepalen waar je op dat moment de massage wil. Veel van deze kussens zijn ook geschikt om met je rug tegen aan te leunen of om onder je benen te plaatsen voor een been massage.

Sanbo massage apparaat auto

Waar kun je op letten bij het kopen van een massagekussen voor in de auto?

Natuurlijk wil je niet te veel nadenken, maar gewoon genieten van een nieuw massagekussen voor in de auto. Toch is het belangrijk om de volgende punten even door te nemen. Dit zijn namelijk de verschillende specificaties die elke kussen kan hebben. Afhankelijk van je budget en wensen heb je een bepaald kussen nodig en die vind je alleen als je weet waar je op moet letten.

 • Massage programma’s

Natuurlijk is het fijn om een massage te krijgen, maar veel massagekussens auto hebben verschillende massage programma’s waar je uit kan kiezen. Sommigen zijn rustig en ontspannend, terwijl anderen juist dieper gaan voor een echte deep tissue massage. Ook bestaan er kussens zonder programma’s en dan is het wel belangrijk om te weten wat het type programma is.

 • Massagezones

Afhankelijk van welk type kussen je kiest, is het ook handig om te kijken naar de verschillende massage zones van het kussen. Masseert deze namelijk alleen op je rug, of neemt het ook je schouders en nekwervels mee? Is er een bepaalde positie waarin je moet zitten, of kan je gewoon achteruit leunen en genieten van de massage?

Massagekussen voor in de auto Medisana

 • Intensiteit

Net als de verschillende massage programma’s, hebben sommige kussens de mogelijkheid om de intensiteit van de massage vooraf in te stellen. Houd je wel van een stevige massage? Dan is een zwaardere stand een goede optie voor je. Houd je daar juist totaal niet van? Dan is het handig om een kussen te kiezen met wat speciale lichte standen. 

 • De grootte

Hoe ziet dit kussen eruit en past hij bij jou in de auto? Sommige kussens kunnen mooi over de autostoel geplaatst worden, maar andere hebben een vorm waarbij je goed op de positie moet letten. Is deze te groot, dan kan het toch net wat oncomfortabel worden. Houd daarom altijd rekening met de grootte van het kussen.

 • Hoe te bedienen?

Tijdens het rijden moet je op de weg letten, dus is het niet de bedoeling dat je aan je kussen gaat zitten. Daarom is het handig om te weten hoe je je kussen het beste kan bedienen. Heeft het een afstandsbediening, of een stukje met knoppen die direct aan het kussen verbonden zijn. Ook is het goed om te weten of je een timer kan instellen of dat je gewoon de hele rit naar huis een massage hebt.

Dit zijn volgens ons 5 goede auto massagekussens!

Het is eindelijk zover! Je weet precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een massagekussen auto, je weet wat de voordelen zijn en welke verschillende soorten er allemaal bestaan. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben we vijf geweldige exemplaren voor je op een rij gezet. Dit zijn de beste van 2021 en zullen je autorit een stuk ontspannender maken. Neem ze op je gemak door en geniet ervan!

Dit massagekussen van Comfy is perfect voor allerlei doeleinden. Het kussen is namelijk vierkant en kan je op verschillende plekken tegen je lichaam aan leggen. Ook past het perfect in de auto, tegen je stoel aan. Het is geen draadloos kussen, maar dankzij de meegeleverde kabel, kan je deze makkelijk aansluiten op het stroomnet van je auto. Wat dit kussen als groot voordeel heeft is dat het in staat is om infrarood warmte uit te stralen. Zo geniet je niet alleen van een heerlijke massage, maar worden je spieren daarbij ook nog eens lekker opgewarmd. Dat is nog eens ontspannen!
Dit kleine kussentje is perfect om tegen je onderrug of schouders aan te zetten. Wat dit kussentje zo bijzonder maakt is dat het een speciale Shiatsu functie heeft waarbij het je lichaam een heerlijke Shiatsu massage geeft. Je kan zelf de snelheid bepalen en dankzij de infrarood warmte, kan je genieten van een heerlijke warme massage tijdens het rijden. Wist je dat je ook de warmte van dit massagekussen auto kan instellen? Zo heb je nooit last van te veel warmte of te veel kou.
De Medisana MCH is een comfortabel massagekussen dat je ook in de auto kunt gebruiken. Met meerdere massagepunten en verschillende programma's kun je de voor jou beste massage selecteren. Ook zit er een timer op, waardoor de sessie op tijd stopt. Ook voor op kantoor kun je hem gebruiken: denk bijvoorbeeld aan de warmtefunctie tijdens de winter - je spieren ontspannen hierdoor extra goed. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten! Reviewers geven ook aan dat ze de lage prijs erg prettig vinden. Wel kan het kussen voor lange mensen wat minder geschikt zijn, zo zeggen klanten.
Dit massageproduct van het merk Dunlop past goed in een autostoel en is door de 12V stekker ook echt enkel en alleen te gebruiken in de auto. Met elastieken kun je het kussen gemakkelijk bevestigen aan de stoel. De afstandsbediening, verwarming en rolmassagepunten zorgen dat je je goed kunt ontspannen. Je kunt bij 3 verschillende massagezones kiezen of je deze aan wilt zetten en zo ja, hoe hard je dit wilt. Ook kun je ervoor kiezen om wel of geen gebruik te maken van de warmtefunctie.
Heb je behoefte aan een sterke massage en wil je graag een draadloos apparaat gebruiken hiervoor? Dan is dit kussentje van Sanbo een goede keuze. Door zijn vorm is hij uitermate geschikt voor gebruik in de nek. Daarnaast kun je hem ook voor andere lichaamsdelen gebruiken. Bijvoorbeeld de onderrug, schouders, knieën en armen. En gezien het aantal massagekoppen (8) kun je wel stellen dat het apparaat een prima bereik heeft. Klanten schrijven dat ze het prettig vinden dat het apparaat na een kwartier van draairichting verandert en dat het erg prettig is dat je deze draadloos kan gebruiken.

Heb je je perfecte massagekussen niet kunnen vinden? Geen zorgen! Met een klik op onderstaande knop kom je bij ons in de webshop terecht en kan je daar verder kijken naar je perfecte kussen.

Of bekijk eens ons artikel over de massage gun of pistool

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo