Infrarood massage apparaat

Op zoek naar een goed infrarood massage apparaat? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Infrarood voegt een prettige warmte toe aan massages. Daardoor kun je gemakkelijker ontspannen, inclusief je spieren. Een ontspannen lichaam kan een massage nog beter ontvangen – en dat verhoogt weer de effectiviteit van een massage.

Genoeg redenen dus, om op zoek te gaan naar het beste infrarood massage apparaat.  Om deze selectie te kunnen maken, hebben we gekeken naar meerdere soorten massage apparaten met infrarood functie. De toepasbaarheid, gebruiksvriendelijkheid én goede reviews zijn hierbij één van onze belangrijke speerpunten geweest. Aan de hand hiervan is de selectie hieronder ontstaan. We hopen dat het lukt om uit deze apparaten een goede keuze te kunnen maken!

Een infrarood massage apparaat kopen: waar moet ik op letten?

Er zijn veel verschillende soorten massageapparaten te koop. En ook de apparaten met infrarood functie, zijn er in grote aantallen. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor soort product je precies zoekt. De punten die hieronder beschreven staan, kunnen je helpen om te achterhalen waar je precies naar op zoekt bent en waar je op kunt letten bij de aankoop. 

Infrarood massage apparaat Auronic

 • Voor welk lichaamsdeel is het apparaat geschikt?
  Er zijn namelijk apparaten speciaal voor de rug, nek of voeten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood massagekussen, of een infrarood voetmassage apparaat. Afhankelijk van waar je het apparaat voor wilt gebruiken, kun je een keuze maken voor één van deze soorten apparaten.  
 • Wat voor soort massage moet het apparaat geven?
  Ook hierin zit namelijk weer een verschil. Het ene apparaat geeft een klopmassage, en het andere een Shiatsu massage, acupressuur of een vibrerende massage. Ook zijn er niet-elektrische varianten verkrijgbaar, waarbij je het apparaat zelf over je lichaam rolt (er zit dan een roller onder). Ook kun je kiezen voor een elektrostimulatie apparaat, voor extra stimulatie via elektronische impulsen, waardoor pijn sneller verminderd kan worden.
 • Kies een apparaat dat niet te zwaar is. 
  Tenminste, als je van plan bent om een apparaat te kopen dat je zelf moet vasthouden. Het ligt misschien voor de hand, maar als je een half uur een zwaar apparaat moet vasthouden, dan kan het zijn dat je daar vervolgens ook weer klachten door krijgt! Met name de klopmassage apparaten worden zelf vastgehouden. De beste infrarood klopmassage apparaten zijn echter niet te zwaar en dus een prima keuze. 


  Ergolight inrarood klopmassage
 • Wil je meerdere instellingen?
  Er zijn infrarood massage apparaten waarbij je meerdere functies kunt instellen. Er zitten dan bijvoorbeeld meerdere soorten massages in het apparaat waar je tussen kan kiezen. Ook de intensiteit (dus de hardheid) van de massage kun je vaak instellen. Dat is vooral prettig als je voorkeur hebt voor een wat hardere, of juist een wat zachtere massage. 

Infrarood massage apparaat: dit zijn de beste keuzes

De Ergolight IR-H01is een fijn alternatief voor een massagegun. Het apparaat ligt gemakkelijk in de hand en heeft 2 massagekoppen waarbij een klopmassage met maximaal 3500 vibraties per minuut kan worden gegeven. Daarbij kun je de hardheid van de massage gemakkelijk aanpassen middels een draaiknop: dat maakt het apparaat lekker gemakkelijk te bedienen! Het infraroodlicht en de warmte die het afgeeft, zorgt voor een ontspannend effect en een positieve invloed op de bloedsomloop.
Dit infrarood massagekussen van het merk Auronic is over het gehele lichaam te gebruiken. Het product bevat 8 massagekoppen met warmtefunctie, waarbij je de warmte én de intensiteit van de massage kunt instellen. Het apparaat heeft aan de uiteindes een soort lussen, waardoor je deze gemakkelijk kunt vasthouden. Om het gebruik veilig te houden, schakelt dit infrarood massage apparaat automatisch uit na 15 minuten - zo krijg je geen last van oververhitting. Reviewers geven aan dat ze erg tevreden zijn! Met name doordat de massage goed werkt tegen stijve spieren en spanningshoofdpijn.
Dit apparaat van Beurer, de MG80, is een kwalitatief infrarood klopmassage apparaat. Het beschikt over twee opzetstukken: één met ronde bolletjes en de ander met iets puntigere uitsteeksels. Daarnaast heeft het apparaat 2 instellingen: gewone massage, of een massage met infrarood warmte. De intensiteit van de massage kun je ook zelf instellen. Zo kun je per persoon de juiste instellingen gebruiken, voor een perfecte massage. Het apparaat heeft een lang snoer, wat handig kan zijn tijdens het masseren. Online reviewers vinden het apparaat soms wat zwaar, maar zijn blij met de effectiviteit ervan.
Dit infrarood massage apparaat MG 40 van het merk Beurer geeft vibrerende massages, in combinatie met warmte. Het apparaat heeft 3 opzetstukken, zodat de huid en spieren op verschillende manieren gestimuleerd kunnen worden. Dit product is vrij licht, waardoor je het gemakkelijk vast kan houden. De kop of bovenkant van het apparaat kun je tot 180 graden draaien, wat het een flexibel apparaat maakt. Daarnaast kun je kiezen tussen 3 intensiteitsstanden (hoog, laag en ertussenin). Dit apparaat is een goede keuze voor wie niet veel geld wilt uitgeven, en toch wilt kunnen genieten van een ontspannende massage met infrarood. Klanten vinden dit apparaat prettig in gebruik, hoewel sommigen het wat fragiel vinden - maar dat is wel fijn als je niet van harde massages houdt. Dat is dus een persoonlijke keuze!

Hoe werkt een infrarood apparaat?

Infrarood geeft dus warmte af. Je ziet het gebruik van infrarood bij veel verschillende soorten producten. Denk aan terrasverwarmers, sauna’s, verwarmingselementen, warmtelampen en dus ook massage apparaten. 
Infrarood is straling, die wij niet kunnen waarnemen met het blote oog. Wél kunnen we de warmte voelen die de infrarood straling geeft. Al meteen als je het apparaat aan zet, kun je de warmte voelen die er vanaf komt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van veel andere warmtebronnen, waarbij je eerst moet wachten totdat het product goed is opgewarmd. 


“Straling” klinkt misschien wat eng, alsof het erg onnatuurlijk is. Maar niets is minder waar: de zon verwarmt de aarde óók met infraroodstraling. De infrarood massage apparaten bootsen dus voor een deel dit natuurlijke proces na. En dat zorgt voor een behaaglijke, warme massage 🙂 

Infrarood massage apparaat: ervaringen?

Heb je ervaringen met het gebruik van een infrarood massage apparaat? Dan zijn we hier heel benieuwd naar! Bijvoorbeeld wat voor jou de effecten zijn, en welk apparaat je gebruikt. Laat in dat geval even een berichtje achter in het reactieformulier hieronder! Zo kunnen we met z’n allen toekomstige consumenten helpen bij het kopen van het beste infrarood apparaat. 

Heb je in bovenstaande lijst een keuze kunnen maken, dan wensen we je veel plezier met je nieuwe massage apparaat! Zo niet, dan kun je via onderstaande knop alle mogelijke producten bekijken, die in de webshop te koop zijn. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo