Infrarood deken

Infrarood dekens worden ook wel sauna dekens genoemd. Deze dekens geven namelijk een heerlijke warmte af die je helpt om je spieren goed te ontspannen en pijnlijke gewrichten soepeler te laten bewegen. Daarnaast is het gebruiken van een infrarood deken een fijne manier om mee op te warmen tijdens de koude winterdagen.

In dit artikel kijken we naar het gebruik van de infrarood deken, waar je het voor kan gebruiken, waarom het ook wel een sauna deken wordt genoemd en waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n deken. Ten slotte geven we je een top 4 van de beste infrarood dekens van dit moment mee. Zo kan je een goed doordachte aankoop doen!

Waar kun je een infrarood deken voor gebruiken?

Tegenwoordig komen er steeds meer infrarood dekens voorbij online, of je hoort van mensen en magazines dat het echt het proberen waard is. Maar waar kan je zo’n deken nou eigenlijk voor gebruiken? Dat is afhankelijk van je wensen. Een infrarood deken heeft namelijk meerdere gebruiksdoeleinden. Daardoor is het makkelijk om een deken te vinden en deze op jouw gewenste manier te gebruiken. Hieronder schrijven we de meest voorkomende redenen voor je op.

 • Ontspannen

De meest voorkomende reden van het gebruik van een infrarood deken is om lekker te ontspannen. Doordat je lichaam langzaam opwarmt, komen je spieren tot rust en kan je lekker even je ogen dichtdoen om te genieten van de warmte. Zeker wanneer je een stressvolle dag achter de rug hebt, kan een infrarood deken helpen om je spieren te kalmeren en ontspannen.

 • Het verminderen van pijn

Wanneer je veel last van spier- en gewrichtspijn hebt kan een infrarood deken ook helpen bij het verminderen van deze klachten. Doordat de warmte dicht op je huid zit, gaat er meer bloed naar deze regio’s stromen en verwijden je bloedvaten. Als een gevolg hiervan worden je spieren ook soepeler en kunnen je gewrichten beter bewegen zonder pijn. Het is dus ideaal om je even van pijnklachten te verlichten.

 • Het verbranden van vet

Hoewel de resultaten hiervan vaak erg klein zijn, kan je een infrarood deken ook gebruiken om vet te verbranden. Doordat er namelijk meer bloed stroomt naar de regio’s waar de deken op ligt, bevorder je ook gelijk de vetverbranding en afvalverwerking van die plekken. Je hartslag verhoogt en het voelt misschien zelfs alsof je een workout hebt gedaan.

 • Lekker slapen

Door bovengenoemde reden is een sauna deken ook ideaal om lekker te slapen. Je lichaam heeft namelijk het idee een workout gedaan te hebben, waardoor je spieren na het gebruik extra moe zijn. Hierdoor voelt het extra ontspannen wanneer je daarna in bed gaat liggen en probeert te slapen. Je zal sneller in slaap vallen.

Een infrarood deken kopen: waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een infrarood deken, is het belangrijk dat deze ook goed bij jouw wensen past. Er zijn verschillende dekens op de markt, dus er is voor ieder wat wils. Afhankelijk van je budget, de hoeveelheid ruimte in je huis, en nog een paar categorieën, kan je de perfecte infrarood deken vinden voor bij jou in huis. Wij hebben de specificaties voor je uitgewerkt om je zoektocht wat makkelijker te maken.

 • De grootte

Van elke deken heb je verschillende beschikbare groottes. Wil je zelf volledig onder de deken passen, dan is een grote deken een betere optie. Wil je echter liever bepaalde plekken van je lichaam behandelen, dan is een kleiner formaat ook prima om te doen. Afhankelijk van de grootte betaal je ook meer of minder voor een goede infrarood deken, dus je budget heeft hier ook flink mee te maken.

 • Het instellen van de warmte

Kan je zelf de warmte instellen bij de deken, of zijn er standaard standen waar het apparaat op gezet kan worden? Het voordeel van zelf de warmte in kunnen stellen is dat je deze precies op jouw wensen kan afstellen. Toch zijn dekens waarbij er een standaard aantal standen zijn ook prima te doen. Vaak bouwen deze op in intensiteit, zodat je iets voor elk moment hebt.

 • Timer

Het is niet de bedoeling om uren onder een infrarood deken te liggen. Hoewel het een erg aantrekkelijk idee is, is dat niet altijd even gezond. Daarom hebben veel infrarood dekens een timer die ervoor zorgt dat de deken na een bepaalde tijd uitschakelt. Net als de temperatuur kan je sommige timers zelf instellen terwijl anderen een vaste tijd hebben.

 • Bedieningsmethode

Hoe gemakkelijk wil je het jezelf maken? Wil je een deken met een speciale afstandsbediening, of heb je liever een deken waarbij je op de deken zelf de gewenste temperatuur en tijd kan instellen?

 • Schoonmaakmethode

Het is logisch dat de infrarood deken niet in de wasmachine kan. Daar is deze te gevoelig voor. Wel is het handig om te weten hoe je deze deken het beste schoon kan maken. Kan deze in de handwas, of mag je die slechts met een vochtige doek schoonmaken? Hoe vaak moet je de deken schoonmaken en mag je wel wasmiddel gebruiken? Dit is ook goed om op te letten voordat je je deken aanschaft.

 • Snoerlengte

De snoerlengte is erg belangrijk voor het bepalen van je comfort level. Een korte snoerlengte is wellicht ergonomisch, maar niet handig wanneer je geen stopcontact bij je bed of bank hebt staan. Een lange snoerlengte kan sneller in de knoop raken, maar maakt het wel mogelijk om op een comfortabele plek in je woning te zitten.

 • Het materiaal

Ten slotte is het ook erg belangrijk om naar het materiaal te kijken. Afhankelijk van waar je de deken wil neerleggen, is het handig om te weten of deze comfortabel aanvoelt. Fleece komt het meeste voor bij deze dekens en voelt erg zacht aan op de huid. Polyester geeft goed warmte door, maar is wat stroever van stof en voelt daardoor ook minder comfortabel aan.

Waarom wordt een infrarooddeken ook weleens een sauna deken genoemd?

Een infrarood deken wordt ook nog wel eens een sauna deken genoemd omdat de temperatuur van de deken erg hoog kan oplopen. Doordat de deken ook goed isoleert, blijft de warmte geconcentreerd op je huid en ontstaat er een broeierig effect zoals in de sauna. Deze hitte zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen en je spieren zich ontspannen.

Het wordt dus ook een sauna deken genoemd vanwege de effecten dat het heeft op je huid. Het gaat hierbij dus vaak om dezelfde deken, waardoor je altijd op “sauna deken” kan zoeken wanneer je op zoek bent naar een infrarood deken.

Dit zijn wat ons betreft 4 goede infrarooddekens

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een infrarood deken, is het tijd om een keuze te maken. Je hebt alle kennis die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken! We hebben een top vier voor je samengesteld om je op weg te helpen. Neem gerust de tijd om elk artikel door te nemen en ga ervoor!

Deze luxe sauna deken is perfect voor mensen die hun hele lichaam willen ontspannen! De deken is namelijk wel 180 centimeter lang en 80 centimeter breed, waardoor je er gemakkelijk onder past. De deken zelf heeft drie verschillende zones waar warmte vanaf komt. Je kan zelf de temperatuur instellen dankzij de 40 verschillende standen. De temperatuur begint bij 35 graden en loopt op tot wel 75 graden! Dankzij de dubbele rits voor je armen, hoeven deze niet te heet te worden. Ook is het dan makkelijker om de afstandsbediening te gebruiken. De deken heeft een fleece voering en is daardoor extra comfortabel.
Wil je liever een deken die nog warmer kan worden? Dan is de infrarood deken van Easy-Home de perfecte oplossing! Deze deken kan namelijk wel 85 graden Celcius worden. Ook heb je hier twee vakjes waar je je armen uit kan steken. Als voordeel hebben deze vakjes een flap die je over je armen heen kan leggen zodat ze wel warm blijven. Je kan hierbij zelfstandig de temperatuur instellen en het apparaat warmt eerst kort op voordat je eronder gaat liggen. Dankzij de koolstof bedrading komt de warmte overal en zijn er geen koele plekken.
Wil je graag liggen tijdens het gebruik van de sauna deken? Dan is de deken van Dakta een goede keus! Deze biedt namelijk warmte van onderen, waardoor je comfortabel kan liggen op een lekkere warme ondergrond. Het heeft ook een snoerlengte van wel 2 meter, waardoor je de deken op een comfortabele plek kan neerleggen. Door middel van 40 standen kan je zelf de gewenste temperatuur instellen en de deken zelf is waterproof zodat er geen zweet of andere stofdeeltjes in de deken trekken. Zo blijft deze mooi schoon en kan je hem lang gebruiken.
Ten slotte hebben we de infrarood sauna deken met anti-allergene stof. Dit is ideaal voor mensen met een allergie of gevoeligheid voor stofdeeltjes. Deze deken schakelt automatisch uit na 15 minuten en heeft verschillende warmtestanden die je kan omschakelen voor de perfecte temperatuur. De deken is 80 cm breed en wel 180 cm lang. Bij het gebruik van deze infrarood deken wordt aangeraden om een katoenen pyjama aan te doen of om eerst een handdoek neer te leggen om je zweet op te vangen. Zo blijft de deken nog lang schoon. De deken is gemaakt van kunststof, dus een handdoek zorgt ook voor een comfortabelere ondergrond.

Mocht je hier je perfecte infrarood deken niet tussen hebben gevonden, geen zorgen! Je kan via onderstaande knop makkelijk doorgaan naar de webshop waar we nog meer opties beschikbaar hebben. Veel plezier ermee!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo