Infrarood deken

Infrarood dekens worden ook wel sauna dekens genoemd. Deze dekens geven namelijk een heerlijke warmte af die je helpt om je spieren goed te ontspannen en pijnlijke gewrichten soepeler te laten bewegen. Daarnaast is het gebruiken van een infrarood deken een fijne manier om mee op te warmen tijdens de koude winterdagen.

In dit artikel kijken we naar het gebruik van de infrarood deken, waar je het voor kan gebruiken, waarom het ook wel een sauna deken wordt genoemd en waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n deken. Ten slotte geven we je een top 5 van de beste infrarood dekens van dit moment mee. Zo kan je een goed doordachte aankoop doen!

Waar kun je een infrarood deken voor gebruiken?

Tegenwoordig komen er steeds meer infrarood dekens voorbij online, of je hoort van mensen en magazines dat het echt het proberen waard is. Maar waar kan je zo’n deken nou eigenlijk voor gebruiken? Dat is afhankelijk van je wensen. Een infrarood deken heeft namelijk meerdere gebruiksdoeleinden. Daardoor is het makkelijk om een deken te vinden en deze op jouw gewenste manier te gebruiken. Hieronder schrijven we de meest voorkomende redenen voor je op.

 • Ontspannen

De meest voorkomende reden van het gebruik van een infrarood deken is om lekker te ontspannen. Doordat je lichaam langzaam opwarmt, komen je spieren tot rust en kan je lekker even je ogen dichtdoen om te genieten van de warmte. Zeker wanneer je een stressvolle dag achter de rug hebt, kan een infrarood deken helpen om je spieren te kalmeren en ontspannen.

 • Het verminderen van pijn en reumaklachten

Wanneer je veel last van spier- en gewrichtspijn of zelfs reuma hebt, kan een infrarood deken ook helpen bij het verminderen van deze klachten. Doordat de warmte dicht op je huid zit, gaat er meer bloed naar deze regio’s stromen en verwijden je bloedvaten. Als een gevolg hiervan worden je spieren ook soepeler en kunnen je gewrichten beter bewegen zonder pijn. Het is dus ideaal om je even van pijnklachten te verlichten. • Het verbranden van vet

Hoewel de resultaten hiervan vaak erg klein zijn, kan je een infrarood deken ook gebruiken om vet te verbranden. Doordat er namelijk meer bloed stroomt naar de regio’s waar de deken op ligt, bevorder je ook gelijk de vetverbranding en afvalverwerking van die plekken. Je hartslag verhoogt en het voelt misschien zelfs alsof je een workout hebt gedaan.

 • Lekker slapen

Door bovengenoemde reden is een sauna deken ook ideaal om lekker te slapen. Je lichaam heeft namelijk het idee een workout gedaan te hebben, waardoor je spieren na het gebruik extra moe zijn. Hierdoor voelt het extra ontspannen wanneer je daarna in bed gaat liggen en probeert te slapen. Je zal sneller in slaap vallen.

Een infrarood deken kopen: waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een infrarood deken, is het belangrijk dat deze ook goed bij jouw wensen past. Er zijn verschillende dekens op de markt, dus er is voor ieder wat wils. Afhankelijk van je budget, de hoeveelheid ruimte in je huis, en nog een paar categorieën, kan je de perfecte infrarood deken vinden voor bij jou in huis. Wij hebben de specificaties voor je uitgewerkt om je zoektocht wat makkelijker te maken.

 • De grootte

Van elke deken heb je verschillende beschikbare groottes. Wil je zelf volledig onder de deken passen, dan is een grote deken een betere optie. Wil je echter liever bepaalde plekken van je lichaam behandelen, dan is een kleiner formaat ook prima om te doen. Afhankelijk van de grootte betaal je ook meer of minder voor een goede infrarood deken, dus je budget heeft hier ook flink mee te maken.


Calmenta saunadeken

 • Hoe snel is de deken opgewarmd? 

De meeste infrarood dekens die we hieronder in de top 5 hebben gezet, zijn relatief snel op warmte. Dat is wel zo prettig, want niemand wil te lang wachten totdat de dekens gaan werken natuurlijk! Reken op zo’n 5 minuten opwarmtijd. Je kunt het beste de specificaties van het betreffende product checken, om hier zeker van te zijn. Dit kun je in de webshop meestal goed zien. 

 • Wil je een infrarooddeken op een stoel kunnen gebruiken? 

Er zijn namelijk infrarooddekens die hier specifiek voor geschikt zijn. Ze zijn dan flexibel genoeg om met de vorm van de stoel mee te buigen, als het ware. Wil je de infrarood deken tijdens het zitten gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het werk of thuis? Dan raden we aan om hierop te letten bij je aankoop. 

 • Het instellen van de warmte

Kan je zelf de warmte instellen bij de deken, of zijn er standaard standen waar het apparaat op gezet kan worden? Het voordeel van zelf de warmte in kunnen stellen is dat je deze precies op jouw wensen kan afstellen. Toch zijn dekens waarbij er een standaard aantal standen zijn ook prima te doen. Vaak bouwen deze op in intensiteit, zodat je iets voor elk moment hebt.

 • Timer

Het is niet de bedoeling om uren onder een infrarood deken te liggen. Hoewel het een erg aantrekkelijk idee is, is dat niet altijd even gezond. Daarom hebben veel infrarood dekens een timer die ervoor zorgt dat de deken na een bepaalde tijd uitschakelt. Net als de temperatuur kan je sommige timers zelf instellen terwijl anderen een vaste tijd hebben.

Timer functie en temperatuurinstellingen van infrarooddeken

 • Bedieningsmethode

Hoe gemakkelijk wil je het jezelf maken? Wil je een deken met een speciale afstandsbediening, of heb je liever een deken waarbij je op de deken zelf de gewenste temperatuur en tijd kan instellen?

 • Schoonmaakmethode

Het is logisch dat de infrarood deken niet in de wasmachine kan. Daar is deze te gevoelig voor. Wel is het handig om te weten hoe je deze deken het beste schoon kan maken. Kan deze in de handwas, of mag je die slechts met een vochtige doek schoonmaken? Hoe vaak moet je de deken schoonmaken en mag je wel wasmiddel gebruiken? Dit is ook goed om op te letten voordat je je deken aanschaft.

 • Snoerlengte

De snoerlengte is erg belangrijk voor het bepalen van je comfort level. Een korte snoerlengte is wellicht ergonomisch, maar niet handig wanneer je geen stopcontact bij je bed of bank hebt staan. Een lange snoerlengte kan sneller in de knoop raken, maar maakt het wel mogelijk om op een comfortabele plek in je woning te zitten.

 • Het materiaal

Ten slotte is het ook erg belangrijk om naar het materiaal te kijken. Afhankelijk van waar je de deken wil neerleggen, is het handig om te weten of deze comfortabel aanvoelt. Fleece komt het meeste voor bij deze dekens en voelt erg zacht aan op de huid. Polyester geeft goed warmte door, maar is wat stroever van stof en voelt daardoor ook minder comfortabel aan.

Soft and silky deken met rits en waterproof materiaal

Waarom wordt een infrarooddeken ook weleens een sauna deken genoemd?

Een infrarood deken wordt ook nog wel eens een sauna deken genoemd omdat de temperatuur van de deken erg hoog kan oplopen. Doordat de deken ook goed isoleert, blijft de warmte geconcentreerd op je huid en ontstaat er een broeierig effect zoals in de sauna. Deze hitte zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen en je spieren zich ontspannen.

Het wordt dus ook een sauna deken genoemd vanwege de effecten dat het heeft op je huid. Het gaat hierbij dus vaak om dezelfde deken, waardoor je altijd op “sauna deken” kan zoeken wanneer je op zoek bent naar een infrarood deken.

Dit zijn wat ons betreft 5 goede infrarooddekens

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een infrarood deken, is het tijd om een keuze te maken. Je hebt alle kennis die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken! We hebben een top vijf voor je samengesteld om je op weg te helpen. Neem gerust de tijd om elk artikel door te nemen en ga ervoor!

Deze luxe sauna deken is perfect voor mensen die hun hele lichaam willen ontspannen! De deken is namelijk wel 180 centimeter lang en 80 centimeter breed, waardoor je er gemakkelijk onder past. De deken zelf heeft drie verschillende zones waar warmte vanaf komt. Je kan zelf de temperatuur instellen dankzij de 40 verschillende standen. De temperatuur begint bij 35 graden en loopt op tot wel 75 graden! Dankzij de dubbele rits voor je armen, hoeven deze niet te heet te worden. Ook is het dan makkelijker om de afstandsbediening te gebruiken. De deken heeft een fleece voering en is daardoor extra comfortabel.
Deze sauna deken van het merk Soft & Silky is wat ons betreft een goede keuze. Hij is goed betaalbaar en tegelijkertijd is hij gewoon super werkzaam. De stof is waterdicht en de ritsen stevig. Het bedieningspaneel is gemakkelijk in gebruik. Je kunt hiermee de temperatuur instellen vanaf 35 graden Celcius. Ook de timerfunctie is handig. In de online beoordelingen geven mensen aan dat de deken goed werkt tegen pijn. Wel zou het snoer volgens sommigen wat langer mogen zijn.
Dit product van het merk Soft&Silky is een extra uitgebreid pakket. Je krijgt bij aankoop namelijk niet alleen de deken, maar ook 6 etherische oliën en een hoofdkussen. De infrarood deken zelf is trouwens uitgerust met instelbare temperatuur en een timer waarbij je tijd van 20 tot 60 minuten kunt instellen. Ook zou de deken binnen 1 minuut al op temperatuur zijn, waardoor je niet lang hoeft te wachten totdat je het product in gebruik kunt nemen.
Deze infrarood deken van Calmenta is wellicht wat prijziger dan de rest, maar daar krijg je een hoop extra opties en kwaliteit voor terug. De deken heeft maar liefst 40 warmtestanden, variërend van 35℃ tot 75℃. Daarbij is er sprake van 7 lagen: een buitenkant van lichtgewicht en gifvrij leer, daarbinnen een isolerende katoenen laag, daarin de infrarood verarming en ten slotte nog een extra pu-leer laag. De online recensies zijn zeer goed, en als je de (gezondheids-)voordelen van de deken leest in de beschrijving, dan kunnen we ons zeker voorstellen dat je voor deze deken kiest!
In plaats van een infrarood deken, kun je ook kiezen voor een infrarood mat. Bijvoorbeeld deze van het merk Anpan. De mat is flexibel waardoor je hem kunt neerleggen op zowel een platte als een gebogen ondergrond (zoals een stoel). Er zit een timer op, waarbij de mat zich na maximaal 90 minuten uit kan schakelen. Ook is de temperatuur in te stellen, tot 50 graden Celcius. De mat is gemakkelijk schoon te maken, doordat deze waterbestendig is (bij gebruik van een vochtig doekje bijvoorbeeld). Tot slot is het bijpassende snoer bijna 2 meter lang.

Mocht je hier je perfecte infrarood deken niet tussen hebben gevonden, geen zorgen! Je kan via onderstaande knop makkelijk doorgaan naar de webshop waar we nog meer opties beschikbaar hebben. Veel plezier ermee!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo