Hoofdmassage apparaat

Een hoofdmassage apparaat: een klein apparaatje met grote effecten! Een hoofdmassage kan namelijk behoorlijk prettig zijn en ervoor zorgen dat stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je kunt de apparaatjes overal mee naartoe nemen, en zelfs in de meeste gevallen gebruiken op meerdere lichaamsdelen. Ideaal dus! 

Maar waar moet je op letten als je een apparaat voor hoofdmassage wilt kopen? En welke soorten zijn er eigenlijk? Dat leggen we je graag uit in dit artikel 🙂 Daarnaast hebben we een lijst samengesteld met de volgens ons beste producten die momenteel online in Nederland te koop zijn. Daaruit kun je vast een keuze maken. Geniet alvast van de hoofdmassage!

Hoofdmassage apparaten: welke soorten zijn er?

De meeste hoofdmassage apparaten zijn geschikt om te gebruiken op de hoofdhuid. Je masseert dan het gedeelte van je hoofd aan de bovenkant, waar je haren groeien. Daar zitten namelijk veel gevoelige punten in de huid, waardoor je goed kunt ontspannen wanneer deze punten worden gestimuleerd.

Binnen deze soort kun je een onderscheid maken tussen elektrische apparaten met vibraties of draaiende knoppen, en de zogenaamde hoofdmassage “spin“, welke je zowel elektrisch als niet-elektrisch kunt kopen. 


De elektronische apparaten die geschikt zijn voor massage op het hoofd, kunnen vaak een trillingsmassage, ofwel een vibratiemassage geven. Die vibraties verhogen de stimulatie, wat het effect van de massage ook groter maakt. Een massage spin komt daarentegen tegelijkertijd op meerdere plekken en is goedkoper. Het is dus maar net, waar je zelf de voorkeur aan geeft.

Omdat een massagespin erg simpel en minimalistisch werkt, hebben wij in dit artikel in ieder geval de voorkeur gegeven aan de meer geavanceerde, elektrische producten. In onze selectie van beste hoofdmassage apparaten zul je zien dat de meeste producten een breder scala aan specificaties hebben. Dat maakt een massage nóg meer ontspannen en zorgt ervoor dat je beter bij kan komen van je werk, beter slaapt en dat jouw lichaam niet te gespannen aanvoelt.

Elektrisch hoofdmassage apparaat

Goed, tijd voor wat meer verdieping! Waar moet je nu precies naar kijken als je zo’n apparaatje koopt? Wat voelt het meest prettig aan op je hoofd? En welke producten krijgen de beste recensies? We leggen het je graag uit. 

Een hoofdmassage apparaat kopen: waar moet ik op letten? 

 • Wil je het apparaat graag kunnen gebruiken onder de douche?
  Kies in dat geval voor een waterdichte versie. Deze kun je zonder problemen tijdens het douchen gebruiken, om zo je hoofdhuid grondig te masseren. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan het masseren van de hoofdhuid tijdens het douchen. Ten eerste spoel je eventuele schilfers en haren meteen weg met het douchewater. Daarnaast kan shampoo of crèmespoeling nog dieper doordringen tot de wortels van je haren. Ook kan het zorgen voor nóg meer ontspanning, bijvoorbeeld in bad. Wat ons betreft dus veel voordelen ten opzichte van de niet-waterdichte versies! 
 • Wil je een trilfunctie?
  De trillingsfunctie, of de vibratiefunctie, zorgt ervoor dat de massage nog intenser wordt. Er worden tegelijkertijd méér spieren, zenuwen of huidlagen gestimuleerd. Naast deze functie beschikken sommige apparaten ook over een Shiatsu massage of een klopmassage functie. 
 • Een hoofdmassage apparaat met of zonder infrarood functie? 
  Je kunt ervoor kiezen een apparaat met infraroodlicht functie aan te schaffen. Dit kan namelijk de bloedsomloop en de haargroei bevorderen. Niet alle apparaten hebben deze mogelijkheid, dus als je dit belangrijk vind, moet je zeker checken of het product hierover beschikt. 

 • Meerdere intensiteitsstanden.
  Als je de snelheid van de massage wilt kunnen aanpassen, dan is het slim om te kiezen voor een apparaat waarbij dit mogelijk is. Zo kun je de massage precies zó instellen, dat het voor jou perfect aanvoelt. Geen overbodige luxe, vinden wij!
 • Het apparaat ligt prettig in de hand.
  Niet geheel onbelangrijk: een hoofdmassage apparaat houd je vaak zelf vast. Daarom is het fijn als deze niet te zwaar is en een goede handgreep heeft. Het zou namelijk balen zijn als je last krijgt van je arm of hand, terwijl een hoofdmassage juist ontspannend zou moeten werken. Een ergonomisch handvat is dus iets om op te letten bij de aankoop. 
 • Het apparaat is ook op andere plekken op het lichaam te gebruiken.
  De meeste hoofdmassage producten kun je gebruiken op meerdere lichaamsdelen. Bijvoorbeeld op de armen, de nek en de benen. Het apparaat heeft daardoor nóg meer mogelijkheden, en dat is wat ons betreft alleen maar goed. Wel moet de specialiteit van het apparaat een hoofdmassage blijven – zo weet je namelijk zeker dat de kwaliteit van een hoofdmassage goed zal zijn. 

 • Kies voor een draadloos apparaat. 
  Niets zo vervelend als een snoer dat de hele tijd in de weg zit, terwijl je probeert te genieten van je massage. Dit leidt af en kan ervoor zorgen dat je juist méér stress ervaart. Gelukkig zijn de meeste hoofdmassage apparaten draadloos. Aangezien je veel apparaten onder de douche gebruikt, is dit ook nog eens veel veiliger. 
 • Een stil apparaat in plaats van een lawaaierig product.
  Vooral doordat je het apparaat op je hoofd moet kunnen zetten, is het prettig als het weinig geluid maakt. Je ziet namelijk vlak naast je oor, dus een lawaaierige motor is dan erg vervelend. Gelukkig zijn er steeds meer stille producten op de markt, waardoor het mogelijk is om te kiezen voor een stil hoofdmassage apparaat.
 • Het apparaat beschikt over een goede handleiding. 
  Het komt namelijk nog weleens voor dat een zeer goedkoop apparaat uit China wordt besteld. Deze is misschien goedkoper, maar vaak zit er geen Nederlandstalige (of überhaupt een Engelstalige) handleiding bij. En dat is natuurlijk wel nodig, als je het apparaat goed wilt gebruiken en onderhouden. 
 • Positieve klantervaringen. 
  Het beste hoofdmassage apparaat heeft logischerwijs veel positieve reviews van andere consumenten die het product hebben gekocht. De ervaringen van andere klanten zeggen vaak heel veel over de kwaliteit van het product. Krijgt een apparaat maar 2 van de 5 sterren? Dan lijkt het ons niet verstandig om het product te kopen. De beste producten hebben vaak een beoordeling van 4 of meer sterren (van de 5). Let hier dus op, als je tot een aankoop overgaat. 

Beste hoofdmassage apparaat: dit is onze Top 5

Aan de hand van bovenstaande eisen, hebben we online onderzoek gedaan naar de beste producten die momenteel worden verkocht. Naast de punten die we hierboven hebben genoemd, hebben we gelet op meerdere factoren. Zo is het belangrijk dat het product een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft, veilig is in gebruik en gemaakt is van stevig materiaal. Ook de verkopende webshop moet betrouwbaar zijn. Daaruit is de selectie hieronder gekomen. Hopelijk lukt het om hieruit het beste hoofdmassage apparaat te kiezen. Geniet alvast van de ontspanning!

Dit kleine apparaatje van Vulpes is ideaal om je hoofd mee te masseren. Dankzij de infrarood therapie wordt ook je bloedsomloop ondersteunt waardoor je nog intenser kan genieten van de behandeling. Dit apparaatje is makkelijk vast te houden met één hand en het weegt slechts 181 gram! Wanneer je de Vulpes BodyCare wil opladen kan je dit prima doen met de usb-oplader, waardoor je deze op vrijwel elke plek kan opladen. Het is geschikt voor je hoofd, nek, schouders, benen en armen. Wat dit apparaatje nog leuker maakt is dat hij volledig waterproof is en dus ook mee onder de douche kan. Geniet ervan!
Je bent vast wel bekend met de standaard hoofdmassage spin. Hoewel deze van Sensage daar erg op lijkt, is hij toch net een tikje anders. Deze spin heeft namelijk een elektrisch handvat met drie verschillende vibratiestanden die ervoor zorgen dat de “uitlopers” zachtjes trillen op je hoofdhuid. Dit is erg ontspannend en ideaal na een lange, stressvolle dag. Je kan de spin gemakkelijk opladen met een usb-kabel en wanneer deze aan de oplader ligt, kan je ook extra ontspannen met de rugkrabber die bij dit product hoort. Zo kan je jezelf lekker verwennen.
Dit hoofdmassage apparaatje van White Royal Home is niet alleen heel fijn in het gebruik, het is ook nog eens helemaal waterproof. Hierdoor kan je ook onder de douche lekker genieten van een heerlijke massage, en dat is zeker ideaal wanneer je dat doet met een haarmasker in je haar. Zo raak jij ontspannen en krijgt je haar een behandeling om extra van te stralen. Het apparaatje heeft meerdere snelheidsstanden en vibratiestanden zodat jij de lekkerste stand kan uitkiezen voor je hoofdhuid. Heb je juist behoefte aan een schoudermassage of beenmassage? Dan is dit apparaatje daar ook goed geschikt voor!
Dit hoofdmassage apparaat van het merk Breo heeft volgens ons ook echt een plekje verdiend in deze lijst. Het apparaat heeft meerdere snelheidsstanden en rotatierichtingen die je kunt instellen. Dat maakt dit product flexibel: je kunt de massage zó instellen, dat het perfect aanvoelt voor jou persoonlijk. Daarnaast is het product waterdicht (dompeldicht, om precies te zijn). Het is een licht apparaat, namelijk 0,6 kg, en is gemakkelijk vast te houden. Reviewers schrijven dat je haar er wat eerder van in de knoop kan raken, maar zijn verder zeer tevreden met de rustgevende werking van het apparaat!
Vind je de elektrische hoofdmassage apparaten wat te duur of te uitgebreid? Dan hebben we hier voor de liefhebbers toch nog een massagespin geselecteerd. Simpel in gebruik, goedkoop, veilig en duurzaam. Dit product kun je overal gebruiken en geeft een leuke stimulatie van de hoofdhuid. Een goede keuze voor wie niet te veel wilt besteden, en toch wilt kunnen genieten van een zachte hoofdmassage. Deze massagespin krijgt daarnaast goede klantrecensies, dus is een prima product!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo