Handmassage apparaat

Als je een goed handmassage apparaat zoekt, kun je veel hebben aan de selectie die we voor je hebben gemaakt! We zoeken namelijk de beste massage apparaten uit, aan de hand van verschillende kwaliteitseisen. Dat scheelt jou een hoop werk, en wij zijn blij als we iemand aan een goed product hebben kunnen helpen.

Handmassage apparaten zijn er in veel verschillende soorten en maten. De enige overeenkomst van de producten hieronder is uiteraard, dat ze met de hand kunnen worden vastgehouden en/of de handen goed masseren. Daardoor kun je jezelf gemakkelijk een (hand)massage geven. Ook zijn ze niet zwaar om mee te nemen.

Lees hieronder onze tips om een voor jou zo goed mogelijke aankoop te doen! 

Handmassage apparaat kopen: waar op letten? 

 • Wil je hem enkel op de handen gebruiken? 
  We begrijpen namelijk dat de woorden “handmassage apparaat” op twee manieren kunnen worden opgevat. Enerzijds: een massage apparaat dat je met de handen vasthoud. En anderzijds: een massage apparaat dat geschikt is om op de handen te gebruiken. We hebben beide opties meegenomen in onze top 5 hieronder! 
  En wat trouwens wel handig is om te weten: veel algemene apparaatjes kun je óók op de handen gebruiken. 
 • Wat voor massage wil je ermee kunnen geven? 
  Je kunt kiezen tussen meerdere soorten massages. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een klopmassage, vibratiemassage, Shiatsu massage of een rolmassage? Of wil je het handmassage apparaat vooral gebruiken om cellulite te verminderen? Het kan allemaal! We hebben in ieder geval geprobeerd om in de top 5 hieronder zoveel mogelijk opties mee te nemen.

Zelfmassage apparaat

 • Kies eventueel voor multifunctioneel!
  Wat ons betreft een goede tip: kijk of er apparaten zijn die meerdere soorten massages kunnen geven. Dan kun je de instellingen aanpassen aan jouw behoeftes per moment. Ook heb je apparaten met meerdere opzetstukken: bijvoorbeeld zacht, hard, bobbelig of glad. Zo kun je de gewenste spiergroepen bereiken of juist een meer ontspannen behandeling ondergaan. 
 • Welk merk?
  Er zijn verschillende merken die de apparaten aanbieden. Zo kun je een handmassage apparaat van Medisana of Beurer kiezen. Dit zijn beiden vrij bekende merken als je het hebt over massage apparaten.
 • Het formaat en het gewicht.
  Belangrijk om op te letten bij een massage apparaat die je zelf moet vasthouden, is dat deze niet te groot en te zwaar is. Vooral als je wat langere massages wilt kunnen geven, is dit handig. Of als je bijvoorbeeld je armen in een rare hoek moet houden om bij de gewenste plek te kunnen masseren. Een zwaar handmassage apparaat vormt dan een extra belasting op je handen, armen en schouders. En daar krijg je vervolgens weer extra klachten van. Niet de bedoeling, dus! Kies daarom voor een licht en zo klein mogelijk product.

Dreaver handmassage formaten

 • Hoe wordt het handmassage apparaat beoordeeld? 
  Daarnaast kunnen we je erg aanraden om, voordat je tot een aankoop overgaat, de reviews eens door te lezen. Die staan onder het product beschreven, als je op de webshop kijkt.
 • Het handmassage apparaat moet prettig in de hand liggen. 
  Wat ook belangrijk is om op te letten, is of het apparaat gemakkelijk vast te houden is. De handgreep is dan bijvoorbeeld anti-slip, waardoor het handmassage apparaat niet zomaar uit je handen glipt. Ook de vorm van het handvat speelt mee – je moet tijdens de massage geen last krijgen van je hand, arm of schouder. 
 • De prijs moet in verhouding zijn met de kwaliteit. 
  Het klinkt natuurlijk nogal logisch: “let op de prijs”. Maar toch willen we hier wat extra aandacht aan geven. Er zijn namelijk veel goedkope handmassage apparaten op de markt. Goedkoop is echter niet altijd het beste. Zeker bij massage apparaten, waarbij je ook een kwalitatief goede en stevige massage wilt kunnen ontvangen. Sommige reviewers geven bij goedkope producten aan dat het apparaat enkel trilt en verder niet echt goed werkt. Dat wil je natuurlijk niet! 

Beste handmassage apparaat: onze top 5

Bekijk hieronder de door ons geselecteerde massage apparaten voor in de hand. We hebben gekeken naar bovengenoemde suggesties, en aan de hand van deze speerpunten een mooi lijstje kunnen maken. We wensen je alvast heel veel plezier met je handmassage apparaatje! 

Zoek je een massage apparaat dat specifiek bedoeld is voor de handen? Dan is deze van het merk Dreaver een prima optie. Dit is een apparaatje waar je je hand daadwerkelijk in steekt. Heb je bijvoorbeeld last van artrose, spierpijn in je vingers of stijfheid van je handen? Dan kun je gebruik maken van de handreflexologie van dit handmassage product. Je kunt kiezen uit meerdere instellingen, en eventueel je hand laten verwarmen. Online recensenten geven aan dat het goed werkt tegen vermoeide en pijnlijke handen, bijvoorbeeld als je een lange werkdag in de bouw hebt gehad. Ook schrijft men dat de doorbloeding in de handen verbetert. Al met al een prima keuze, dit product!
Dit fijne klopmassage apparaat van Beurer kun je gemakkelijk met de hand vasthouden. Je kunt de handgreep eraf halen, of erop laten zitten: maar net wat je zelf het prettigst vind qua vasthouden. Er zitten twee opzetstukken bij: eentje met bobbels en eentje die glad is. Zo kun je je spieren op verschillende manieren masseren. Als beoordeling geven klanten dat ze het een fijn apparaat vinden, dat het lang volhoud. Wel vinden sommigen het jammer dat je er enkel een klopmassage mee kunt geven.
De Bluemay hand massager is een massage apparaat waar je je hand insteekt. Je kunt dan een drukpuntmassage met eventuele warmte ontvangen. Een drukpuntmassage is gebaseerd op handreflexologie en daardoor toepasbaar bij verschillende klachten. Met 6 intensiteitsniveau's, 6 programma's en 2 vibratiestanden kun je hem helemaal naar eigen wens instellen. Klanten schrijven dat ze het fijn vinden dat het product zoveel opties heeft om uit te kiezen en zijn tevreden over de snelle levering en het mooie design.
Dit apparaat van Beurer, de MG80, is een kwalitatief infrarood klopmassage apparaat. Het beschikt over twee opzetstukken: één met ronde bolletjes en de ander met iets puntigere uitsteeksels. Daarnaast heeft het apparaat 2 instellingen: gewone massage, of een massage met infrarood warmte. De intensiteit van de massage kun je ook zelf instellen. Zo kun je per persoon de juiste instellingen gebruiken, voor een perfecte massage. Het apparaat heeft een lang snoer, wat handig kan zijn tijdens het masseren. Online reviewers vinden het apparaat soms wat zwaar, maar zijn blij met de effectiviteit ervan.
Dit  handmassage apparaat van het merk Siemm heeft veel opzetstukken (6) en is daarom vrij breed toe te passen. Je kunt hem opladen en daarna draadloos gebruiken. Het handvat is zó gemaakt, dat het apparaat niet uit je handen glijdt. Wat voorgaande gebruikers erover zeggen: krachtige motor, snel opgeladen, niet super licht maar wel stil in gebruik. Een prima keuze dus, voor wie een veelzijdig klopmassage apparaat zoekt.

Hopelijk heb je een goede keuze kunnen maken uit bovenstaande lijst! Weet je het nog niet helemaal? Of wil je toch even verder kijken? Bekijk dan meer opties via onderstaande knop. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo