Beste cellulite massage apparaat

Ben je op zoek naar het beste cellulite massage apparaat? Dat begrijpen we maar al te goed! Cellulite kan namelijk erg vervelend zijn. Het maakt je benen en billen toch nét iets minder aantrekkelijk. En soms is het ook nog eens erg oneerlijk: de ene persoon heeft er meer last van dan de ander.

Maar we hebben goed nieuws: aan cellulite kun je namelijk wel iets doen. De oplossing zit hem onder andere in de anti cellulite massage. Deze wordt door veel schoonheidsspecialisten uitgevoerd. Maar dat is, vooral als je vaker een afspraak moet maken, vrij duur. Om kosten te besparen, kun je ervoor kiezen om een cellulite massage apparaat aan te schaffen.  

Hoe werkt zo’n apparaat dan? Dat leggen we je hieronder graag uit. Daarnaast laten we je onze selectie van de beste apparaten zien. Zodat jij hopelijk van die vervelende sinaasappelhuid af komt!

Het verschil tussen cellulitus en cellulite

Deze twee termen worden vaak verward met elkaar. En dat is ook best wel logisch: ze lijken verdacht veel op elkaar! Maar het zijn toch twee hele verschillende “aandoeningen”. Voordat we ingaan op de verschillende apparaten die je kunt kopen, is het belangrijk om dit verschil te weten.

Cellulitus is een bacteriële infectie. Deze ontsteking kan zorgen voor koorts, een rode huid en zwellingen. Dat is dus eigenlijk niet helemaal waar we het nu over hebben!

We hebben het in dit artikel dus over cellulite: cellulite wordt ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Door vetophopingen onder de huid, word deze onregelmatig en minder vlak. Dit wordt door veel mensen als minder mooi ervaren. Vandaar dat er dus meerdere massage apparaten te koop zijn, om de cellulite te verminderen. 

Het anti cellulite massage apparaat: hoe werkt het?

Cellulite ontstaat door onregelmatigheid van het bindweefsel onder de huid. Daardoor kunnen er bijvoorbeeld putjes ontstaan, en de wel bekende sinaasappelhuid. 

Een cellulite apparaat stimuleert het bindweefsel onder de huid. Door deze stimulatie, wordt de doorbloeding beter en afvalstoffen gemakkelijker opgeruimd. Ook zorgt een cellulite massage apparaat ervoor dat de cellen zich gaan vernieuwen. Door deze verschillende factoren krijgen veel mensen een gladdere, strakkere huid. 

Waarop moet ik letten bij aankoop van een cellulite apparaat?

Als je een goed anti cellulite massage apparaat wilt kopen, is het belangrijk om erop te letten dat je huid op de juiste manier wordt gestimuleerd

 • Stimulatierollers: liefst verwisselbaar.
  De doorbloeding van de huid gebeurt bijvoorbeeld gemakkelijker, als het apparaat beschikt over verschillende rollers of balletjes. Dat kun je zien in de afbeelding hiernaast: een cellulitis apparaat met rollers. Hierdoor wordt je huid als het ware “gekneed” en gestimuleerd, net als bij een echte massage. 
 • Verschillende standen voor hardere of zachtere stimulatie. 
  Elk lichaam is anders, en daardoor is er niet één stand die voor iedereen geschikt is. De een heeft bijvoorbeeld behoefte aan een hardere massage dan de ander. Als je kiest voor een cellulite apparaat met verschillende standen, dan zorg je dat de juiste stand voor jou er waarschijnlijk wel tussen zit.
 • Voor welk lichaamsdeel wil je het apparaat gebruiken?
  Je hebt namelijk anti cellulite apparaten voor je benen en billen, maar ook voor je gezicht, je voeten of de rest van je lichaam. Wil je het apparaat graag gebruiken op meerdere lichaamsdelen, dan is het belangrijk om hierop te letten bij de aankoop. Maar goed nieuws: de meeste cellulite apparaten die we hieronder hebben geselecteerd, beschikken over meerdere toepassingen. 
 • Kies een apparaat met goede reviews.
  Natuurlijk hebben we hieronder enkel apparaten geselecteerd met goede klantervaringen. Maar mocht je toch voor een ander product willen kiezen, dan is het zaak om goed de reviews door te nemen! Hoe ervaren andere consumenten het apparaat? Werkt het echt tegen cellulite? Is het product van goede kwaliteit en gebruiksvriendelijk? Hoe meer positieve reviews, hoe meer kans dat je een goed product in huis haalt. 

Het beste cellulite massage apparaat: onze Top 4 

De Medisana Anti cellulites AC850 is een bijzonder compact en gebruiksvriendelijk apparaat. Zo is het bijvoorbeeld erg licht in gewicht en voorzien van een ergonomisch ontwerp. De verstelbare band voor om de hand maakt het erg prettig om met dit bindweefsel massage apparaat aan de slag te gaan. Er zitten drie verschillende massagerollers bij, zodat je per lichaamsdeel kunt kiezen wat voor opzetstuk je gebruikt. Aangezien de massagerollen afneembaar zijn, ervaar je ook geen problemen met schoonmaken. Het handvat is in te stellen op de grootte van je eigen hand, en de sterktes van het apparaat zijn instelbaar (2 sterktes). Het is geen zwaar apparaat, waardoor je er gemakkelijk jezelf mee kunt masseren. Volgens het overgrote deel van de reviewers is dit apparaat - bij dagelijks gebruik - effectief. Een aanrader dus, wat ons betreft!
Dit apparaat van het merk Lifeproducts is ook een prima keuze als het gaat om het verminderen van cellulite. Het apparaat beschikt over twee opzetstukken: één met rollertjes en één met balletjes. Het opzetstuk met de balletjes is speciaal ontworpen voor het gebruik in het gezicht. Het apparaat kun je echter op meerdere lichaamsdelen gebruiken zoals op de benen, de billen en de handen. Daarnaast heeft het apparaat twee snelheidsinstellingen. Via de link staat overigens beschreven hoe je het product het beste kunt gebruiken. Een prima keuze dus, dit apparaat!
Het Beurer CM 50 Massageapparaat is een elektrische massageroller, die is voorzien van verschillende intensiteitsniveaus. Daarmee is het opnieuw een optie die je heel precies aanpast op jouw specifieke behoeften. Er is sprake van een verstelbare handgreep en het gewicht van het apparaatje is ongeveer 290 gram, wat vrij licht is. Dit tilt het gebruiksgemak naar een hoger niveau en daarom is dit ook absoluut een product waarbij je veel waar voor je geld krijgt. Het massage apparaat is over het gehele lichaam inzetbaar. Let er wel op dat het hier om een apparaat met draad gaat. Het is dus wel zaak dat je je altijd in de buurt bevindt van een beschikbaar stopcontact. Een bindweefsel massage zelf doen, is nu makkelijker dan ooit!
De Silk n Silhouette is een populair apparaat om te gebruiken tegen onder andere cellulite. Het zorgt voor versteviging van de huid, celherstel en daardoor vermindering van cellulite. Volgens reviewers is het apparaat zeer effectief, zolang je het twee keer per week, voor minstens een aantal weken achter elkaar gebruikt. De Silk n Silhouette moet gebruikt worden samen met een gel, die je aanbrengt op de huid voordat je het apparaat aanzet. Deze gel wordt gratis bij de bestelling geleverd. Daarnaast kun je de gel ook los bestellen. Het is geen goedkoop apparaat, maar volgens de klanten een goede investering!

Cellulite verminderen met een anti cellulite massage apparaat: hoe moet dat? 

Goed, je hebt dan misschien een mooi nieuw apparaat in huis gehaald. Maar dan is het natuurlijk ook handig als je weet hoe deze werkt! Hoe vaak moet je het gebruiken, bijvoorbeeld? En zijn er meer dingen om op te letten? Dat leggen we je hieronder graag uit. 

Over het algemeen kun je stellen, dat het belangrijk is om de behandeling met een cellulite massage apparaat vaak te herhalen. Uit ons online onderzoek blijkt, dat dit gemiddeld zo’n twee weken duurt.
Daarbij is het van belang om elke dag, of om de dag, het apparaat te gebruiken. Zo zorg je er namelijk voor dat je huid goed doorbloed blijft. Als dit niet gebeurt, kunnen zich namelijk weer nieuwe bindweefsel ophopingen vormen onder de huid. En dat is nu net níet wat je wilt! 

Natuurlijk verschilt dit wel per apparaat: het beste kun je de gebruiksaanwijzing van het product zelf raadplegen, voor de precieze beschrijving. 

Hoe lang moet je door blijven masseren? Ook dit verschilt per apparaat en per opzetstuk. Vaak is dit rond de 3 á 5 minuten per lichaamsdeel. 

Hebben mannen ook last van cellulite?

Hoewel veel mensen zouden denken dat alleen vrouwen cellulite hebben, zijn er ook mannen die er last van hebben. Het zijn er echter wel degelijk minder. Dat komt doordat vrouwen meer aanleg hebben om vet op te slaan rondom hun dijen en billen. Mannen slaan vet eerder rondom de buik op. 

Cellulite apparaat: ervaringen? 

Heb je ervaring met het anti cellulite massage apparaat? Dan horen we dit graag! We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat onze lezers willen weten hoe goed deze apparaten werken. En het is altijd handig om tips te krijgen over het gebruik van deze apparaten. Schroom dus zeker niet, om een reactie achter te laten hieronder!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo