Beste voetmassage apparaat

Als je op zoek bent naar het beste voetmassage apparaat, dan kun je veel hebben aan onze Top 5 selectie hieronder. De meerwaarde van voetmassage apparaten spreekt wat ons betreft voor zich: het is gewoon heerlijk om de voeten te kunnen laten ontspannen. Hier kun je een masseur voor betalen, maar als je regelmatig een massage aan je voeten wilt, dan is een apparaat stukken goedkoper. Tijd dus, om eens in de wereld van de voetmassage apparaten te duiken!

Een voetmassage apparaat: wat is de meerwaarde?

De voeten zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam. Ze brengen je overal naartoe, en kunnen heel wat aan.  Na een lange dag lopen, is het heerlijk om de voeten te laten masseren. Daarnaast worden de voeten in bijvoorbeeld de Chinese geneeskunde gezien als een belangrijke schakel naar de gezondheid, omdat er veel acupunctuurpunten aan de onderkant van de voeten zitten. Ook de reflexzones onder de voeten zijn hierbij zeer belangrijk. Dit zijn plekken onder je voeten die in verbinding staan met plekken in het lichaam. Bijvoorbeeld de organen, het hoofd, je botten, spieren, enzovoorts. Welke voordelen er allemaal worden verbonden aan voetmassages, leggen we je hieronder graag stap voor stap uit. 

 • Een voetmassage zorgt ervoor dat de bloedsomloop van de benen wordt gestimuleerd. Dit heeft effecten voor het gehele lichaam en is dus goed voor je algehele gezondheid. 
 • Het kan helpen tegen spierpijn. Door een voetmassage worden de spieren in de voeten los gemaakt. Hierdoor kunnen spieren beter herstellen en zul je uiteindelijk minder last van spierpijn hebben. Zorg hierbij wel dat je kiest voor een ontspannende massage, zonder al te veel druk op de spieren. Anders bereik je het tegenovergestelde effect. 

  Voetmassage apparaat voordelen
 • Je kan beter ontspannen. Massages hebben namelijk over het algemeen een ontspannende werking. Dat erg prettig zijn als je bijvoorbeeld niet gemakkelijk in slaap komt, of last hebt van angst of spanning. Ook spanning in het lichaam kan verminderen door voetmassages. 
 • Voetmassages helpen tegen depressie en stress. Dit is uit onderzoek gebleken en kan voor veel mensen echt van meerwaarde zijn. Depressie komt bij een groot deel van de samenleving voor, en stress al helemaal. Voetmassages blijken ervoor te zorgen dat je gevoel van welzijn en humeur verbetert. Tijd dus, voor een regelmatige voetmassage!
 • Daarnaast blijken voetreflexmassages goed te zijn voor je afweersysteem. Dat zou komen doordat er meer witte bloedcellen in het lichaam worden aangemaakt door massages. Als je een beter afweersysteem hebt, kan je lichaam zich beter verdedigen tegen allerlei ziekteverwekkers. Daardoor word je dus minder vaak ziek. 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar de effecten van massage, zodat gelukkig ook de wetenschap steeds beter overtuigd raakt van de positieve gevolgen van voetmassages.

Wanneer kan je het beste een voetmassage apparaat gebruiken?

Natuurlijk is het fijn om een voetmassage apparaat in huis te hebben, maar wanneer gebruik je nu zoiets? Eigenlijk is dat antwoord heel makkelijk: wanneer je er zin in hebt! Er zijn namelijk wel honderd verschillende redenen waarom je een voetmassage zou willen, of het nu komt vanwege een stressvolle dag op het werk, omdat je een lange wandeling achter de rug hebt of juist omdat je je voeten wil voorbereiden op een lange trek. Daarnaast is het ook ideaal als gewoon ontspanningsmiddel.

Een voetmassage apparaat zorgt er namelijk niet alleen voor dat je ontspant, maar het helpt ook bij het verbeteren van de bloedsomloop. Dit is heel fijn wanneer je vaak last hebt van koude voeten. De lage temperatuur heeft dan te maken met een verminderde bloedsomloop en wanneer je koude voeten hebt, heb je het zelf ook kouder. Door de bloedsomloop te stimuleren, stroomt er meer bloed richting je voeten en warmen ze vanzelf op.

Wist je dat je een voetmassage (of elke andere massage) ook kan gebruiken om je afweersysteem te versterken? Door het masseren van een bepaald lichaamsdeel, stroomt er meer bloed daarheen en wordt je lichaam gestimuleerd om meer witte bloedplaatjes aan te maken. Deze bloedplaatjes zijn essentieel in het bestrijden van schadelijke stoffen in het lichaam zoals bacteriën en virussen. Een voetmassage apparaat heeft dus meerdere goede functies!

Voetmassage apparaat kopen: waar op letten?

Goed, even terug naar de voetmassage apparaten. Na het lezen van deze voordelen kunnen we ons goed voorstellen dat je nóg gemotiveerder bent om er een te kopen. Om te zorgen dat je het beste voetmassage apparaat in huis haalt, zetten we graag nog even op een rijtje waar je op kan letten bij aankoop van een voetmassage apparaat. 

 • Wat voor soort massage moet het apparaat kunnen geven?
  Niet iedereen wilt dezelfde soort massage. De één heeft bijvoorbeeld meer behoefte aan een ontspanningsmassage aan de voeten, terwijl de ander een wat hardere druk wilt op de voetreflexzones. Per apparaat verschilt het, welke instellingen je kunt gebruiken en dus wat voor soort voetmassage je krijgt. Dit kan bijvoorbeeld een Shiatsu massage of een drukpuntmassage zijn.
 • Wil je een voetmassageapparaat met afstandsbediening?
  Dat kan namelijk heel prettig zijn als je voeten in het apparaat zitten, en je net zo lekker ontspannen in je stoel of bank zit. Met een afstandsbediening hoef je niet voorover te bukken als je de instellingen van het apparaat wilt aanpassen, of het apparaat wilt aan- of uitzetten. Sommige apparaten zijn overigens ook te bedienen met de voeten, doordat er knoppen zitten binnen voetbereik. Dit kan ook een prima optie zijn. 

  Voetmassage apparaat functies
 • Extra warmte aan de voeten?
  Een massage werkt ontspannend, en al helemaal als je voeten lekker warm zijn. Er zijn voetmassage apparaten te koop, die zorgen voor verwarming van de voeten. Dit kan bijvoorbeeld via ingebouwde infraroodlampen gebeuren, of via warmte elementen in het apparaat. 
 • Een voetmassage apparaat met trilling?
  Er zijn voetmassage apparaten op de markt die extra trilling geven tijdens de massage. Door deze trilling worden je voeten nog meer gestimuleerd. Een van de apparaten die deze functie heeft, is het Blije Voeten voetmassage apparaat. 
 • Open en gesloten voetmassage apparatenKies je voor een open of een gesloten apparaat?
  Zoals je op de afbeelding kan zien, zijn er verschillende soorten voetmassageapparaten. Bij het afgesloten voetmassage apparaat heb je het voordeel dat je voeten  beter verwarmd kunnen worden. Ook een compressiemassage is dan beter mogelijk. Een open apparaat is daarentegen gemakkelijker schoon te houden, en beter passend voor elke voetsoort. Welke voorkeur je hebt, hangt dus af van je eigen wensen!

Het beste voetmassage apparaat: onze Top 5 

Hieronder dan onze selectie met de volgens ons 5 beste voetmassage apparaten die momenten online verkrijgbaar zijn. Om deze selectie te maken, hebben we rekening gehouden met een aantal eisen. Zo kijken we naar de kwaliteit van de gebruikte materialen, de betrouwbaarheid van de webshop en met name naar de klantervaringen van de producten. We hopen dat dit lijstje je kan helpen bij het vinden van het beste massage apparaat voor de voeten. Daarom wensen we je alvast veel (ontspannings) plezier toe!

De naam van dit apparaat zegt het al: hier krijg je blije voeten van! Het apparaat geeft voetmassages door middel van trilling, warmte en het stimuleren van verschillende voetreflexzones. Een groot voordeel bij dit product is dat het erg snel werkt. Volgens reviewers kun je al na 10 minuten verschil voelen. Het apparaat stimuleert de bloedsomloop en maakt je meer ontspannen. Het apparaat is misschien niet goedkoop, maar bij de prijs zit wél een gratis pot beencrème inbegrepen, dus dat is wel weer een voordeel. En voor de prijs krijg je trouwens ook een zeer kwalitatief product met veel goede recensies.
Om lekker te ontspannen met een Shiatsu massage is het apparaat van LifeGoods goed geschikt. Deze voetmasseur beschikt namelijk over wel 6 driekoppige Shiatsu massagepunten, waardoor je voeten alle aandacht krijgen en er geen enkel plekje wordt overgeslagen. Last van koude voeten? Ook dat is geen probleem! Dit apparaat heeft namelijk een handige warmtefunctie waarmee je je voeten kan opwarmen naar een aangename temperatuur. Het apparaat heeft drie snelheidsstanden en gaat automatisch uit na 15 minuten, zo kan je op je gemak ontspannen zonder op de tijd te hoeven letten.
Dit voetmassageapparaat van het merk Beurer, de FM60, geeft Shiatsu voetmassages. Door meerdere bewegende bollen in het apparaat worden de voetzolen op verschillende reflexzones gestimuleerd. Het effect zou je kunnen vergelijken met het krijgen van een voetmassage door middel van de handen en duimen. Het apparaat is simpel te bedienen, en daardoor gemakkelijk in gebruik. Je kunt de hoek kantelen, zodat je het apparaat kan aanpassen op de hoek van je voeten. Het product beschikt niet over verwarming met infrarood en ook geen trilfunctie, en dat kun je terugzien in de (goedkopere) prijs. Een goede keuze voor wie een simpel voetmassageapparaat wilt. Voorgaande klanten zijn blij met de stevigheid van de massage en vinden het apparaat vrij stil in gebruik.
Dit massageapparaat ziet er iets anders uit dan normaal, maar het is juist ideaal voor je voeten en benen. Het compressie beenmassage apparaat van CinCom masseert namelijk niet alleen je voeten, maar ook je onderbenen. Hierdoor kan je ultiem genieten van een heerlijke massage. Je kan het apparaat makkelijk om je voeten en benen vastmaken en bedienen met een afstandsbediening, zo hoef je niet continu voorover te buigen. Daarnaast heeft het 2 massage modi en 3 verschillende niveaus van drukintensiteit. Na 20 minuten schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.
Merk je dat je last krijgt van je voeten wanneer je lang stilzit? Dan is de MotionCiser van DR-HO een uitstekende optie. Dit apparaat geeft namelijk een simulatie van warmte, lopen en massage in één! De beweging en trillingen van het apparaat helpen om de voeten te ontspannen en de warmte helpt ook om de spieren te verzachten. Het is alsof je bij de fysiotherapeut bent. Door de sterke trillingen hebben niet alleen je voeten baat bij dit apparaat, maar haal je er met je volledige benen voordeel uit. Daarnaast kan je de warmtefunctie zelf instellen op een temperatuur tussen de 30 en 50 graden Celsius. Het stimuleert de bloedsomloop, helpt spieren te ontspannen en helpt bij zwellingen en vochtophopingen.

Wat is een Shiatsu voetmassage apparaat?

Shiatsu is een massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de druk en draaiende bewegingen van de vingers, handpalm en duim. Manueel dus. Shiatsu is werkzaam tegen een groot scala aan gezondheidsklachten. Omdat er bij Shiatsu massages gewerkt wordt vanuit het idee van meridianen en energiebanen, lijkt het erg op acupuntuur, maar dan zonder naalden. 

Shiatsu voetmassage

Een Shiatsu voetmassage apparaat bootst dit na, door ook druk uit te oefenen op bepaalde punten onder de voet. Zoals de Beurer FM 60. De voetzolen worden bij dit apparaat door draaiende bolletjes gestimuleerd (zie afbeelding). De bolletjes bevinden zich bovenop het massage apparaat. Je zou ze kunnen zien als vervanging van iemands duimen, bijvoorbeeld. Zo kan een voetmassage apparaat toch dezelfde, of bijna dezelfde effecten bereiken als een masseur. 

Zoek je een voet en beenmassage apparaat?

Dan is dat wat ons betreft ook zeker geen slechte optie. Als je bijvoorbeeld veel gelopen hebt, dan is het fijn als niet alleen de voeten, maar ook de kuiten en de benen worden gemasseerd. Er zijn niet veel voet en kuitmassageapparaten of voet en beenmassage apparaten te koop, maar we hebben onder andere deze optie gevonden: de CINCOM. Het is een wat groter apparaat dan de gewone voetmassage apparaten die we hierboven hebben beschreven, maar je benen worden hier wel heerlijk ontspannen van. Het is maar net wat je voorkeur is!

Effecten voet en beenmassage apparaat

Hoe kan je een voetmassage apparaat gebruiken wanneer je heel gevoelige voeten hebt?

Het komt voor dat je hele gevoelige voeten hebt, waardoor alle aanrakingen kietelig kunnen aanvoelen. Ook dan is het mogelijk om een voetmassage apparaat te gebruiken. Wat je dan het beste kan doen is om het langzaam op te bouwen. Plaats eerst je voeten op het apparaat zonder deze aan te zetten tot je gewend bent aan het gevoel van de ondergrond. Daarna kan je het apparaat op de laagste stand zetten en dat voor een paar minuten uitproberen. Het kan zijn dat je dit over een paar dagen verdeeld moet oefenen, maar uiteindelijk kan je ook veel comfortabeler gebruik maken van het voetmassage apparaat.

We hopen dat we je in dit artikel voldoende hebben kunnen informeren! En vooral dat het je gelukt is om een keuze te maken tussen één van de producten. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan mag je deze achterlaten via het contactformulier, of via het reactieformulier hieronder. 

1 Reactie
 1. Dames/heren, ik ben een 71 jarige man. In 2014 heb ik een darmoperatie ondergaan vanwege darmkanker. Voorafgaand heb ik een chemo/radiatie gehad. Sinds een jaar dus ruim zes jaar na de behandeling van chemo-therapie heb in toenemende mate last van (nu) zeer pijnlijke voeten en zijn deze paars/rood. Ik maak mij daarom wel zorgen. Men geeft mij aan dat de oorzaak chemo is. Bent u bekend met dit fenomeen??
  Welke apparaat kan dit afdoende verhelpen.

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo