Beste voetenbad

Als je op zoek bent naar het beste voetenbad, geven we je absoluut geen ongelijk. Voeten hebben veel te verduren. Ze dragen in principe je hele lichaamsgewicht! Je kan erop lopen, springen, rennen… Geen wonder dat het fijn is om ze af en toe eens extra te verwennen. 

Daarnaast staan de voeten in verbinding met vele lichaamsfuncties. Stimulatie van bepaalde punten onder je voeten, verbetert dan vaak de algehele gezondheid. Deze kennis komt onder andere terug in de medische theorieën van (voet) reflexologie en acupressuur. Dat is dus een reden om je voeten niet alleen maar ontspanning te geven, maar een combinatie te bieden met voetmassage. Laat elektrische voetenbaden met massage daar nou de perfecte oplossing voor zijn! Daarom helpen we je in dit artikel graag aan het vinden van het een goed elektrisch voetenbad.

Een elektrisch voetenbad: wat zijn de voordelen?

 • Ontspanning.
  Een voetenbad helpt je beter te ontspannen. En dan met name de elektrische voetenbaden met massage functies. Een massage heeft namelijk van zichzelf al een ontspannende werking. En dat in combinatie met een lekker warm voetenbadje, eventueel met lekker geurende olie erin, kan zorgen voor de ultieme stressverlichting. 

Dreaver voetenbad voordelen

 • Pijnverlichting. 
  Een goed elektrisch voetenbad kan pijn in de voeten verminderen. Stel, je hebt veel gelopen of gestaan. Dan kun je last krijgen van vermoeide en pijnlijke voeten. Een voetenbad én een voetenmassage kunnen dan flink wat verlichting brengen. En daardoor de pijn in je voeten verminderen of zelfs helemaal weghalen. 
 • Een betere bloedcirculatie.
  Niet alleen voetmassage apparaten verbeteren de bloedcirculatie via de voeten. Ook een goed voetenbad kan ervoor zorgen dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Let wel: alleen kwalitatieve voetenbaden kunnen de doorbloeding verbeteren. Als je hier specifiek naar op zoek bent, let hier dan op bij je aankoop. 
 • Een elektrisch voetenbad is gemakkelijk in gebruik. 
  Je hoeft namelijk het huis niet uit om een badje of een voetmassage te regelen! Het enige dat je hoeft te doen is het voetenbad erbij pakken, deze vullen met water en voilá, genieten maar! Daarnaast is het ook goedkoper om een eigen voetenbad te gebruiken, dan om ergens heen te gaan waar je ervoor moet betalen. Bijvoorbeeld de voetenbaden met visjes erin, of een voetmasseur. Uiteindelijk lopen die kosten toch op, en ben je goedkoper uit als je zelf een voetenbad in huis hebt. 
 • Je krijgt er mooiere voeten van. 
  Het warme water maakt namelijk je huid zachter, en omdat het de bloedsomloop verbetert, oogt de huid (ook rondom de voeten) gezonder. Een voetenbadje met zeezout wordt vaak aangeraden als je je voeten wilt verzorgen. Hierdoor worden de poriën van de voeten gemakkelijk geopend.

  Voetenbadje met pedicuresteen tegen eelt


  De reinigende werking van zeezout werkt dan vervolgens goed in op de voeten. Na het voetenbad met zeezout kun je de voeten veel gemakkelijker scrubben. Zo verwijder je harde en ruwere plekken in de huid rondom de voeten. Een voetenbad met pedicure kan dus goed werken tegen eelt. Daardoor worden je voeten lekker zacht én mooier. 

 • Een voetenbad kan ingezet worden bij een scala aan fysieke klachten. 
  Volgens Kneipp (een bedrijf dat onder andere douchegel verkoopt) werkt een voetenbad tegen verkoudheid, griepverschijnselen, koude voeten en een koud lichaam. Ook tegen reumatische klachten zou een voetenbad goed werken. En zelfs ter ondersteuning van de organen, kun je een voetenbad inzetten. Best wel breed dus!

  Naast de toepassingen die zij noemen, zijn er meerdere klachten waartegen een voetenbad zou helpen. Bijvoorbeeld tegen migraine of hoofdpijn, rugpijn, menstruatiepijn, artritis, jicht en problemen met de bloedcirculatie. Wat ons betreft is het dus zeker het proberen waard, mocht je één van deze klachten ervaren. 

Onze nummer 1:
Dreaver MZD-03
Een voetenbad met elektrisch aangedreven, automatische Shiatsu massage. Het apparaat heeft zeer goede reviews, meerdere functies, is verwarmd en is relatief goedkoop.

Het beste voetenbad kopen: waar op letten

Nu we weten dat een elektrisch voetenbad heel veel voordelen heeft, is het belangrijk om na te gaan waar je op moet letten bij de aankoop. Elk bad is weer anders, en daarom is de kwaliteit ook niet altijd even goed. Om te zorgen dat je sowieso een kwalitatief apparaat in huis haalt, hebben we hieronder de beste producten voor je op een rijtje gezet. Maar als je graag zelf op onderzoek uit wilt gaan, en wilt weten wat een goed voetenbad is, dan is het handig om onderstaande punten te lezen. 

 • Instelbare temperatuur.
  Bijna alle voetenbaden die te koop zijn, verwarmen het water dat erin zit of houden het water langer warm. Er zijn echter ook voetenbaden, waarbij je zelf kunt instellen hoe warm het water moet zijn. Zo kun je het water precies zo warm hebben als dat je zelf wilt.

  Onze nummer één keuze, hieronder in lijst, heeft bijvoorbeeld deze functie. De temperatuur van het water is soms zelfs zichtbaar op een duidelijk scherm. Wil je graag gaan voor een iets goedkopere variant, dan kun je beter kiezen voor een bad zonder instelbare temperatuur. 

Voetenbad met instelbare temperatuur op afstandsbediening

 • Vibratiemassage en bubbelmassage.
  Veel goede voetenbadjes beschikken over zowel een vibratie- als een bubbelfunctie. Dat wil zeggen, dat het bad ofwel trilt, ofwel het water laat bubbelen – of beiden tegelijkertijd. Wat ons betreft maken deze functies een voetenbad nog veel aantrekkelijker.

  Ook zorgen deze massagevormen ervoor, dat je je voeten nog beter kunt ontspannen. Mocht je de voorkeur geven aan deze functies, let er dan bij je aankoop op, dat de apparaten over deze functies beschikken. 
 • De grootte van het bad: groot genoeg voor je eigen voeten.
  Mocht je grote voeten hebben, dan is het natuurlijk belangrijk om op te letten hoe groot het badje is. Het zou enorm balen zijn, als je voeten er niet in blijken te passen! De beste voetenbaden zijn vaak geschikt voor voeten tot maat 46. Maar sommige baden zijn kleiner. Zeker iets om op te letten dus!

  Voetenbad voor grote voeten

 • Massage opzetstukken. 
  Naast de trilmassage en de bubbelmassage, is het mogelijk om je voeten nog eens extra te stimuleren voor middel van massagerollers of andere opzetstukken. De massagerollers zitten bij veel baden onderin, zodat je hier met de onderkant van je voeten overheen kan bewegen. Dit kan het effect geven van een prettige reflexmassage.

  Dan zijn er nog massage opzetstukken die geleverd worden bij de betere apparaten (zie afbeelding). De opzetstukken zijn hard of zacht, glad of stekelig – net waar je zelf de voorkeur aan geeft Deze worden vaak bovenin het bad geplaatst. Hier kun je ook zelf met je voeten overheen gaan, zodat de onderkant van de voeten wordt gestimuleerd door één van de opzetstukken die je uitkiest. 
 • Alleen nat of ook droog te gebruiken?
  De beste voetenbaden kun je ook zonder water, dus droog, gebruiken. Alle massage functies werken dan namelijk nog wel. Daardoor kun je het bad inzetten als een soort voetmassage apparaat. Misschien dat je niet altijd zin hebt om het bad te vullen met water, of om natte voeten te krijgen. In dat geval is het handig om te kiezen voor een van de baden die je zonder water kunt gebruiken (bijvoorbeeld de Beurer FB50).

  Beurer FB50 voetenbad met magneten

 • Ingebouwde magneten voor magneettherapie.
  Sommige baden – zoals ook weer de Beurer FB50, hebben ingebouwde magneten. Deze hebben invloed op het biomagnetisch veld van je voeten. De invloed van deze magneten wordt gezien als therapeutisch, en zou verschillende klachten kunnen verminderen. Bijvoorbeeld de doorbloeding verbeteren, hoofdpijn verminderen of detoxen.
  Baat het niet, dan schaadt het niet, wat ons betreft. Mocht je magneettherapie willen proberen, dan is het handig om te kiezen voor een voetenbad met deze functie.
 • Wil je zout of olie gebruiken in het bad?
  Wil je graag gebruik maken van bijvoorbeeld zeezout of epsomzout in je voetenbadje, dan is het zaak om erop te letten dat het apparaat hier wel geschikt voor is. Er zijn namelijk apparaten, waarbij je geen zout mag toevoegen aan het water.

  Ook geurolie is zeker geen overbodige luxe, als het gaat om het nemen van een ontspannend bad. Gelukkig is het bij de veel voetenbaden toegestaan. Er zijn zelfs baden te koop, die een losse filter bevatten. Hier kun je het zout in doen, waardoor je een heerlijk zoutbad kunt maken. 

Zout in voetbad

 • Een goedkoop voetenbad, of toch meer luxe? 
  Er zijn voetbaden in allerlei verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Wil je een simpele en goedkope optie, dan kun je een voetbad voor relatief weinig geld aanschaffen. Het gaat dan vaak om badjes zonder massagefunctie. Een warmtefunctie zit er vaak wel bij inbegrepen. 

  Wil je een luxe voetenbad met automatische massage? Verwacht dan dat je iets meer geld zult uitgeven. Maar wat ons betreft is het zeker de moeite waars, aangezien een voetmassage vergaande positieve effecten op de algehele gezondheid kan hebben. 

 • Wil  je dat het voetenbad opvouwbaar is of wieltjes heeft?
  Sommige producten kunnen hierdoor namelijk heel gemakkelijk opgeborgen worden na gebruik. Een voetenbad kan best wel groot zijn en daardoor flink wat ruimte innemen in huis. Mocht je graag een opvouwbaar voetbad willen kopen, let er dan bij de specificaties op, of het product over deze functie beschikt. 

 • Voetenbad tegen eelt: wil je pedicure opties? 
  Er zijn namelijk voetbaden te koop met extra pedicure steen erin verwerkt. Hier kun je je voeten dan langs halen om overtollige huid eraf te schrapen. Je kunt ervoor kiezen om dit als prioriteit te stellen bij de aankoop. Natuurlijk kun je ook zelf een losse steen tegen eelt aanschaffen (bekijk ze hier). Je kunt deze gebruiken na het voetenbad.

  Lees trouwens ook eens onze tips onder de lijst met producten. Hierin staat namelijk beschreven welke middeltjes je allemaal in het bad kunt doen tegen verschillende klachten. 

Beste voetenbad elektrisch: dit is onze top 6

De nummer één in onze lijst is deze van Dreaver. Dat komt met name, doordat het voetbad beschikt over elektrische, automatische massage. De verschillende functies op het apparaat zijn gemakkelijk te bedienen met de afstandsbediening. Je kunt dan bijvoorbeeld de bubbelfunctie aanzetten en gebruik maken van automatische massagerollers voor een heerlijke Shiatsu voetmassage. Daarbij kun je de temperatuur instellen tot 48 graden Celcius en gebruik maken van de timerfunctie. Extra handig aan dit badje is dat hij opvouwbaar is! Zo berg je hem gemakkelijk op wanneer je voeten weer helemaal ontspannen zijn. In de beoordelingen is te lezen dat het bijgeleverde badzout erg fijn is en dat mensen met grote voeten ook gebruik kunnen maken van dit voetenbad. Ook is het bad snel opgewarmd en de warmterollers zorgen voor een goede, stevige massage. Al met al een goede keuze, dit apparaat!
Dit luxe voetenbad van het merk Beurer is wat ons betreft een goede keuze. Er zitten namelijk veel functies op het apparaat, zodat je het voetenbad altijd kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Zo kun je de temperatuur van het water instellen (5 keuzes), en kiezen tussen drie verschillende soorten massage, waaronder vibratiemassage en bruismassage. Verder beschikt het apparaat over infraroodlicht, en magneetvelden om magneettherapie toe te voegen. Je kunt kiezen uit verschillende opzetstukken om in het apparaat te zetten, zodat de voetmassage zachter of harder is qua textuur. Verder zit er nog een timer op het voetenbad en is het apparaat gemakkelijk te bedienen via duidelijke knoppen. Ook droog, dus zonder water, kun je het apparaat gebruiken. Een top product dus!
Dit luxe voetenbad van Calmenta is een goede optie voor wie een klein beetje meer uit wilt geven en daarvoor meer kwaliteit en functies terug verwacht! Het bad heeft de standaard opties zoals een verwarmingsfunctie, een massagefunctie en de mogelijkheid om het water te laten bubbelen. Daarnaast kun je het apparaat bedienen met een afstandsbediening of LCD scherm en zit er een handige draaghendel en deksel op. Ook bevat het voetenbad wieltjes, zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen, ook wanneer deze vol zit met water. Via de waterafvoer is het ook nog eens gemakkelijk om het bad leeg te laten lopen. Wel geven klanten aan dat handvat te fragiel is voor als het bad vol zit met water: zij raden af om deze te gebruiken. Maar gezien de goede recensies is dit wat ons betreft een prima optie!
Een voetenbad met extra eeltverwijderaar: dat is deze van Sanbo. Er zit namelijk een pedicuresteen in het midden van het apparaat verwerkt - hier kun je je voeten naar behoeven langs schuiven. Daarnaast bevat het apparaat alle fijne functies: massagerollers voor een triggerpoint Shiatsu massage, 3 temperatuurstanden en een afstandsbediening. Het is daarbij ook nog eens een goedkoop voetenbad. In reviews is te lezen dat klanten dit apparaat fijn in gebruik vinden, gemakkelijk schoon te maken, licht van gewicht en toch stevig.
Dit voetenbad van het merk Soft & Silky wordt geleverd met 3 gratis flesjes essentiële olie. Zo kun je het badje een fijne geur geven en daardoor nog lekkerder ontspannen! Daarmaast bevat het bad een Tai Chi rolmassagefunctie, een kruidenbox, een bubbelfunctie en instelbare warmte. Ook de tijd kun je instellen. Eén puntje van kritiek van reviewers is wel dat je je voeten zelf moet bewegen voor de rolmassagefunctie. Dit is wat ons betreft wel handig om te weten. Verder wordt het product prima beoordeeld.
Wie op zoek is naar een voordelig voetenbad, zou deze van Medisana kunnen overwegen. Het voetenbad ziet er misschien wat simpel uit, maar heeft nog steeds mooie functies die je kunt instellen. Zo beschikt het bad bijvoorbeeld over een trilmassage functie en een bubbelfunctie. De puntjes onderin het apparaat kunnen een acupressuur effect geven onder de voeten. Ook zit er een warmtefunctie op, die ervoor zorgt dat het water aangenaam warm is. Een prima keuze, voor wie niet teveel geld wilt uitgeven.

Zelf een voetenbad maken met soda, magnesium, appelazijn, olie of zout? 

Wanneer je een fijn voetenbad hebt aangeschaft, is het natuurlijk fijn als je weet hoe je het zo heilzaam mogelijk kan maken voor je voeten. Hier zijn verschillende producten voor verkrijgbaar. We geven je graag een aantal voorbeelden! 

 • Voetenbad met soda
  Baking soda (ook wel zuiveringszout genoemd) werkt ontzurend en desinfecterend. Dit verbetert de PH-waarde in je lichaam en bestrijdt bepaalde bacteriën of schimmels. Ook worden je voeten er lekker zacht van, waardoor je eelt beter kunt verwijderen. 
  Daarbij kun je de baking soda gebruiken als scrubmiddel, omdat het onderin het water kan liggen (als een soort zand).

  Je kunt dit nog aanvullen met wat melk. Melk? Ja, echt! Als je er melk aan toevoegt, zorgt dit ervoor dat eventuele beschadigingen in je huid zich gemakkelijker herstellen. Ook bevat het eiwitten, waardoor er meer collageen geproduceerd kan worden. 

Voetenbad maken met soda

 • Voetenbad met zout
  Zout werkt reinigend en je kunt er gemakkelijker door scrubben – erg fijn tegen eelt bijvoorbeeld. Volgens de oude Chinese geneeswijze zou een voetenbad met zout helpen tegen geheugenverlies, omdat het de bloedtoevoer naar de hersenen gemakkelijker maakt. 
  Doordat zout de poriën gemakkelijker open zet, kunnen afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd worden.

 • Magnesium
  Wanneer je magnesium toevoegt aan je voetenbadje, kun je de spieren helpen verbeteren, spierpijn verminderen en ontstekingen gemakkelijker laten oplossen. Ook kun je er meer energie door krijgen, omdat het ervoor zorgt dat je voedingsstoffen beter opneemt. Daarnaast kun je door magnesium ook beter slapen of gemakkelijker ontspannen

  Veel mensen hebben – zonder dat ze zich hiervan bewust zijn – een magnesiumtekort. Een voetenbad kan een manier zijn om dit tegen te gaan, omdat je voeten dit snel kunnen opnemen.

  Voetenbad met appelazijn

 • Voetenbad met appelazijn
  Een voetenbadje met daarin appelazijn gegoten, kan goed helpen tegen vervelende geurtjes, voetschimmel, eelt, jeuk en wratjes.

  Wist je dat het ook een heel goed idee is om appelazijn te mengen met baking soda? Deze combinatie werkt erg goed om te ontgiften, tegen infecties en tegen kalknagels. 

 • Voetenbad met olie
  Etherische oliën kunnen effect hebben op je mentale toestand. Zo kan sinaasappelgeur je humeur verbeteren en lavendel zorgen voor meer ontspanning. 

  Daarbij kan tea tree olie ook je voeten desinfecteren en wondjes sneller laten genezen. Ook zijn kokosolie, rozemarijnolie, tijmolie en sesamolie prima opties. En dan is dit maar een kleine greep van wat er allemaal kan met oliën in een voetenbad. Het is zeker de moeite waard om eens wat verschillende opties te proberen, om te kijken wat het beste bij je past! 

Gehwol voetenbad

Wat erg fijn is om in je voetbad te verwerken is Gehwol: een combinatie van o.a. alkalisch zout en etherische oliën. Het zout in het badje is licht ontzurend, zorgt voor herstel van de huid en reinigt – dit is goed tegen bijvoorbeeld zweetvoeten.  Ook kun je eelt en knobbels beter verwijderen, alsmede likdoorn. 

Daarbij wordt bloedsomloop verbeterd door de oliën die in Gehwol zitten, waardoor je minder last hebt van koude voeten. Ook vermoeide voeten voelen na dit voetenbad minder pijnlijk aan. Al met al een goede mix met veel effecten! 

Bekijk dit product hier. 

Gehwol voetenbad
We hopen dat bovenstaande selectie van producten je heeft kunnen helpen bij het maken van een keuze. Voetenbaden kunnen behoorlijk ontspannend zijn, en daarom gunnen we het heel veel mensen!

Mocht je er al één in je bezit hebben, dan zijn we ook heel erg benieuwd naar je ervaringen. Ook bij vragen en opmerkingen helpen we je graag. Je kunt in dat geval even een berichtje achterlaten in het reactieformulier hieronder. Bovenal hopen we dat je een goede aankoop zult doen. Geniet van je voetenbad alvast! 🙂 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo