Beste voetenbad

Als je op zoek bent naar het beste voetenbad, geven we je absoluut geen ongelijk. Voeten hebben vaak veel te verduren. Ze dragen in principe je hele lichaamsgewicht! Je kan erop lopen, springen, rennen… Geen wonder dat het fijn is om ze af en toe eens extra te verwennen. 

Daarnaast staan de voeten in verbinding met vele lichaamsfuncties. Stimulatie van bepaalde punten onder je voeten, verbeteren dan vaak de algehele gezondheid. Deze kennis komt onder andere terug in de medische theorieën van (voet) reflexologie en acupressuur. Dat is dus een reden om je voeten niet alleen maar ontspanning te geven, maar een combinatie te bieden met voetmassage. Laat elektrische voetenbaden met massage daar nou de perfecte oplossing voor zijn! Daarom helpen we je in dit artikel graag aan het vinden van het een goed voetenbad.

Een voetenbad: wat zijn de voordelen?

 • Ontspanning.
  Een voetenbad helpt je beter te ontspannen. En dan met name de elektrische voetenbaden met massage functies. Een massage heeft namelijk van zichzelf al een ontspannende werking. En dat in combinatie met een lekker warm voetenbadje, eventueel met lekker geurende olie erin, kan zorgen voor de ultieme stressverlichting. 
 • Pijnverlichting. 
  Een goed elektrisch voetenbad kan pijn in de voeten verminderen. Stel, je hebt veel gelopen of gestaan. Dan kun je last krijgen van vermoeide en pijnlijke voeten. Een voetenbad én een voetenmassage kunnen dan flink wat verlichting brengen. En daardoor de pijn in je voeten verminderen of zelfs helemaal weghalen. 
 • Een betere bloedcirculatie.
  Niet alleen voetmassage apparaten verbeteren de bloedcirculatie via de voeten. Ook een goed voetenbad kan ervoor zorgen dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Let wel: alleen kwalitatieve voetenbaden kunnen de doorbloeding verbeteren. Als je hier specifiek naar op zoek bent, let hier dan op bij je aankoop. 
 • Het is gemakkelijk. 
  Je hoeft namelijk het huis niet uit om een badje of een voetmassage te regelen! Het enige dat je hoeft te doen is het voetenbad erbij pakken, deze vullen met water en voilá, genieten maar! Daarnaast is het ook goedkoper om een eigen voetenbad te gebruiken, dan om ergens heen te gaan waar je ervoor moet betalen. Bijvoorbeeld de voetenbaden met visjes erin, of een voetmasseur. Uiteindelijk lopen die kosten toch op, en ben je goedkoper uit als je zelf een voetenbad in huis hebt. 
 • Je krijgt er mooiere voeten van. 
  Het warme water maakt namelijk je huid zachter, en omdat het de bloedsomloop verbetert, oogt de huid (ook rondom de voeten) gezonder. Een voetenbadje met zeezout wordt vaak aangeraden als je je voeten wilt verzorgen. Hierdoor worden de poriën van de voeten gemakkelijk geopend. De reinigende werking van zeezout werkt dan vervolgens goed in op de voeten. Na het voetenbad met zeezout kun je de voeten veel gemakkelijker scrubben. Zo verwijder je harde en ruwere plekken in de huid rondom de voeten. Daardoor worden je voeten lekker zacht én mooier. 
 • Een voetenbad kan ingezet worden bij een scala aan fysieke klachten. 
  Volgens Kneipp (een bedrijf dat onder andere douchegel verkoopt) werkt een voetenbad tegen verkoudheid, griepverschijnselen, koude voeten en een koud lichaam. Ook tegen reumatische klachten zou een voetenbad goed werken. En zelfs ter ondersteuning van de organen, kun je een voetenbad inzetten. Best wel breed dus! Naast de toepassingen die zij noemen, zijn er meerdere klachten waartegen een voetenbad zou helpen. Bijvoorbeeld tegen migraine of hoofdpijn, rugpijn, menstruatiepijn, artritis, jicht en problemen met de bloedcirculatie. Wat ons betreft is het dus zeker het proberen waard, mocht je één van deze klachten ervaren. 

Het beste voetenbad kopen: waar op letten

Nu we weten dat een elektrisch voetenbad heel veel voordelen heeft, is het belangrijk om na te gaan waar je op moet letten bij de aankoop. Elk bad is weer anders, en daarom is de kwaliteit ook niet altijd even goed. Om te zorgen dat je sowieso een kwalitatief apparaat in huis haalt, hebben we hieronder de beste producten voor je op een rijtje gezet. Maar als je graag zelf op onderzoek uit wilt gaan, en wilt weten wat een goed voetenbad is, dan is het handig om onderstaande punten te lezen. 

 • Instelbare temperatuur.
  Bijna alle voetenbaden die te koop zijn, verwarmen het water dat erin zit of houden het water langer warm. Er zijn echter ook voetenbaden, waarbij je zelf kunt instellen hoe warm het water moet zijn. Zo kun je het water precies zo warm hebben als dat je zelf wilt. Onze nummer één keuze, het apparaat van Beurer, heeft bijvoorbeeld deze functie. De temperatuur van het water is dan zelfs zichtbaar op een duidelijk scherm. Wil je graag gaan voor een iets goedkopere variant, dan kun je beter kiezen voor een bad zonder instelbare temperatuur. 
 • Vibratiemassage en bubbelmassage.
  Veel goede voetenbadjes beschikken over zowel een vibratie- als een bubbelfunctie. Dat wil zeggen, dat het bad ofwel trilt, ofwel het water laat bubbelen – of beiden tegelijkertijd. Wat ons betreft maken deze functies een voetenbad nog veel aantrekkelijker. Ook zorgen deze massagevormen ervoor, dat je je voeten nog beter kunt ontspannen. Mocht je de voorkeur geven aan deze functies, let er dan bij je aankoop op, dat de apparaten over deze functies beschikken. 
 • De grootte van het bad: groot genoeg voor je eigen voeten.
  Mocht je grote voeten hebben, dan is het natuurlijk belangrijk om op te letten hoe groot het badje is. Het zou enorm balen zijn, als je voeten er niet in blijken te passen! De beste voetenbaden zijn vaak geschikt voor voeten tot maat 46. Maar sommige baden zijn kleiner. Zeker iets om op te letten dus!
 • Massage opzetstukken. 
  Naast de trilmassage en de bubbelmassage, is het mogelijk om je voeten nog eens extra te stimuleren voor middel van massagerollers of andere opzetstukken. De massagerollers zitten bij veel baden onderin, zodat je hier met de onderkant van je voeten overheen kan bewegen. Dit kan het effect geven van een prettige reflexmassage.
  Dan zijn er nog massage opzetstukken die geleverd worden bij de betere apparaten (zie afbeelding). De opzetstukken zijn hard of zacht, glad of stekelig – net waar je zelf de voorkeur aan geeft Deze worden vaak bovenin het bad geplaatst. Hier kun je ook zelf met je voeten overheen gaan, zodat de onderkant van de voeten wordt gestimuleerd door één van de opzetstukken die je uitkiest. 
 • Alleen nat of ook droog te gebruiken?
  De beste voetenbaden kun je ook zonder water, dus droog, gebruiken. Alle massage functies werken dan namelijk nog wel. Daardoor kun je het bad inzetten als een soort voetmassage apparaat. Misschien dat je niet altijd zin hebt om het bad te vullen met water, of om natte voeten te krijgen. In dat geval is het handig om te kiezen voor een van de baden die je zonder water kunt gebruiken (bijvoorbeeld onder nummer één in de top 5 hieronder, de Beurer FB50). 
 • Ingebouwde magneten voor magneettherapie.
  Sommige baden – zoals ook weer de Beurer FB50, hebben ingebouwde magneten. Deze hebben invloed op het biomagnetisch veld van je voeten. De invloed van deze magneten wordt gezien als therapeutisch, en zou verschillende klachten kunnen verminderen. Bijvoorbeeld de doorbloeding verbeteren, hoofdpijn verminderen of detoxen. Baat het niet, dan schaadt het niet, wat ons betreft. Mocht je magneettherapie willen proberen, dan is het handig om te kiezen voor een voetenbad met deze functie.
 • Wil je zout of olie gebruiken in het bad?
  Wil je graag gebruik maken van bijvoorbeeld zeezout of epsomzout in je voetenbadje, dan is het zaak om erop te letten dat het apparaat hier wel geschikt voor is. Er zijn namelijk apparaten, waarbij je geen zout mag toevoegen aan het water. Ook geurolie is zeker geen overbodige luxe, als het gaat om het nemen van een ontspannend bad. Gelukkig is het bij de veel voetenbaden toegestaan. Er zijn zelfs baden te koop, die een losse filter bevatten. Hier kun je het zout in doen, waardoor je een heerlijk zoutbad kunt maken. De Beurer FB35 heeft bijvoorbeeld zo’n filter. 

Beste voetenbad: dit is onze top 5

Dit luxe voetenbad van het merk Beurer is wat ons betreft één van de beste voetenbaden die verkrijgbaar is. Er zitten namelijk veel functies op het apparaat, zodat je het voetenbad altijd kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Zo kun je de temperatuur van het water instellen (5 keuzes), en kiezen tussen drie verschillende soorten massage, waaronder vibratiemassage en bruismassage. Verder beschikt het apparaat over infraroodlicht, en magneetvelden om magneettherapie toe te voegen. Je kunt kiezen uit verschillende opzetstukken om in het apparaat te zetten, zodat de voetmassage zachter of harder is qua textuur. Verder zit er nog een timer op het voetenbad en is het apparaat gemakkelijk te bedienen via duidelijke knoppen. Ook droog, dus zonder water, kun je het apparaat gebruiken. Een top product dus!
Ook één van de beter verkopende voetenbaden is dit exemplaar van het merk Medisana. Dit voetenbad heeft verschillende functies, waaronder infrarood, vibratiemassage en een bubbelfunctie. Daarnaast kun je een timer instellen, zodat het voetenbad stopt na een bepaalde tijd (instelbaar tussen de 20 en 60 minuten). De watertemperatuur is instelbaar, waardoor je het water zo warm kan instellen als je zelf wilt - tot 48 graden Celsius. De massagekoppen onderin het apparaat (ofwel massagerollers) kunnen vervangen worden. De massagerollers bewegen niet zelf - je kan je voeten hier zelf overheen bewegen. Al met al een betaalbaar apparaat, met goede online reviews.
Dit voetenbad van Beurer beschikt over een leuk aantal functies, waaronder vibratiemassage en bubbelmassage. De temperatuur van het water in het voetenbad kan ingesteld worden. Daarnaast zijn er massagerollers die je in het apparaat kunt zetten voor voetreflexmassage. Ook beschikt het voetenbad over drie verschillende pedicure opzetstukken. En, wat ons betreft heel handig: er zijn een filter bij, waarin je bijvoorbeeld zout of aroma's kunt doen. Zo kun je het water een lekkere geur geven, of er gemakkelijk zout aan toevoegen. Gezien de hoeveelheid functies en de goede recensies, is wat ons betreft de prijs ook zeer acceptabel.
Wie op zoek is naar een voordelig voetenbad, zou deze van Medisana kunnen overwegen. Het voetenbad ziet er misschien wat simpel uit, maar heeft nog steeds mooie functies die je kunt instellen. Zo beschikt het bad bijvoorbeeld over een trilmassage functie en een bubbelfunctie. De puntjes onderin het apparaat kunnen een acupressuur effect geven onder de voeten. Ook zit er een warmtefunctie op, die ervoor zorgt dat het water aangenaam warm is. Een prima keuze, voor wie niet teveel geld wilt uitgeven.
Wederom een simpel maar effectief voetenbad is deze van het merk Sanitas. Er zit een vibratiemassagefunctie op, een warmtefunctie en een bruisfunctie. De vormpjes of onregelmatigheden onderin het badje stimuleren de voeten, waardoor je je nog beter kunt ontspannen. Vul het bad met warm water, en het bad houdt het water iets langer warm door de verwarmingsfunctie die onderin het apparaat verwerkt zit. Daarnaast is het apparaat erg betaalbaar. Een prima keuze.

We hopen dat bovenstaande selectie van producten je heeft kunnen helpen bij het maken van een keuze. Voetenbaden kunnen behoorlijk ontspannend zijn, en daarom gunnen we het heel veel mensen!

Mocht je er al één in je bezit hebben, dan zijn we ook heel erg benieuwd naar je ervaringen. Ook bij vragen en opmerkingen helpen we je graag. Je kunt in dat geval even een berichtje achterlaten in het reactieformulier hieronder. Bovenal hopen we dat je een goede aankoop zult doen. Geniet van je voetenbad alvast! 🙂 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo