Beste nekmassagekussen

Ben je op zoek naar het beste nekmassagekussen of het beste nekmassage apparaat? We geven je groot gelijk! Een goed nekmassage apparaat kan verlichting geven aan nekpijn en hoofdpijn en kan daarnaast een gespannen gevoel verminderen.
In deze tijd ervaren veel mensen stress of pijn, en daar willen we bij Ontspanwijzer.nl graag iets aan doen. Vandaar dat we in dit artikel de Top 5 beste nekmassagekussens bespreken, en je wat extra uitleg geven over waar je op kan letten bij de aankoop. 

Een nekmassagekussen: welke soorten zijn er? 

Er zijn meerdere soorten nekmassage producten. En dat komt goed uit, want zo is er voor ieder wat wils. Om de voor- en nadelen per soort mee te kunnen nemen in je oordeel, zetten we ze hieronder graag voor je op een rijtje. 

 • Het nekmassagekussen dat er ook echt uitziet als een kussen.
  Dit kussen plaats je meestal onder je hoofd of nek – zoals een normaal kussen. Vaak bevat het apparaat ronddraaiende bollen, die een Shiatsu massage nabootsen. Soms bevatten de kussens ook extra warmte. De snelheid van de rotaties is soms ook in te stellen. Meestal kun je het kussen ook gebruiken voor de rug, benen, voeten, enzovoorts. Het kussen is vaak te bevestigen met een verstelbare band, zodat je het apparaat bijvoorbeeld ook in de auto kunt gebruiken. 
 • Het nekmassage apparaat dat de vorm heeft van een band of gordel. 
  Het voordeel van een massage gordel in de nek is dat je deze er als het ware in kunt “hangen“. Vaak kun je de gordel met je handen vasthouden of strakker aantrekken. Zo kun je zelf bepalen hoe intens de massage is. Een nekmassage gordel heeft vaak meerdere instellingen. Zo beschikken ze vaak over een Shiatsu massage functie of een klopmassage instelling. Ook beschikken veel gordels over een extra warmtefunctie. En vaak zijn ze niet alleen maar te gebruiken als nekmassage apparaat. Ook kun je de producten gebruiken voor de rug, buik en benen. En in principe ook over het gehele lichaam. 
 • Een groot massagekussen met nekmassage functie.
  Ook massagekussens – die normaal gezien wat meer geschikt zijn voor gebruik op de rug – kun je inzetten voor een prettige nekmassage. De Medisana MC 825 en de Medisana MC 822 hebben bijvoorbeeld allebei roterende massagebollen ter hoogte van de nek. Wil je dus graag een complete massage aan de rug, met een nekmassage functie erbij? Dan is het handig om te kiezen voor een groot massagekussen. 

Een nekmassage apparaat kopen: waar moet ik op letten?

Niet alleen de vorm verschilt per nekmassagekussen, maar ook de kwaliteit kan erg uiteenlopend zijn. Als je van plan bent om het beste nekmassage apparaat te kopen, dan is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de verschillende kwaliteitseisen die je kunt stellen aan een apparaat. We leggen je hieronder uit waar je onder andere naar kunt kijken, om jezelf te verzekeren van een goede aankoop.

 • De hoeveelheid functies. 
  Het is wel zo prettig als je het massagekussen kunt aanpassen aan jouw eigen voorkeuren. Zo kun je bij veel nekmassage apparaten de snelheid en de intensiteit instellen. Wat ons betreft is dit echt een belangrijke peiler als je op zoek bent naar een goed product. Let dus zeker op de hoeveelheid instellingen die je kunt gebruiken bij een apparaat. 
 • De kracht van het nekmassagekussen.
  De intensiteit van een massage apparaat is niet altijd instelbaar. En los hiervan is een apparaat niet altijd even sterk. Zonde dus, als je er veel geld aan hebt besteed. En met name als je houd van intensieve massages. De kracht van de motor in het apparaat is dus van wezenlijk belang als je houdt van een iets stevigere nekmassage.
 • Wil je een apparaat met een warmtefunctie?
  Warmte kan heel ontspannend werken. En met name als je een ontspannende nekmassage wilt ontvangen, kan warmte heel goed van pas komen. Wat ons betreft is warmte dus geen overbodige luxe. Het ontspant je spieren, en zorgt voor een prettig en warm gevoel op de huid. Veel apparaten worden verwarmd door middel van een infrarood functie. Wil je extra warmte tijdens je massage, dan is het zeker niet verkeerd om hierop te letten bij je aankoop. 
 • De vorm van het kussen.
  Zoals we hierboven hebben besproken, verschilt de vorm per apparaat. Elke vorm heeft op zijn beurt weer voor- en nadelen waar je rekening mee kunt houden. Ook dat is per persoon verschillend 🙂
  Soms is het een kwestie van “trial and error”, maar soms kun je gelukkig van tevoren ook al redelijk inschatten wat voor product het beste bij je past. Mocht je nog twijfelen, dan kun je de specificaties en de foto’s van het product het beste wat uitgebreider bestuderen in de webshop. 
 • Klantervaringen.
  De ervaringen van andere consumenten kunnen je een stuk verder helpen in je keuzeproces. Deze klanten hebben namelijk zelf het product uitgeprobeerd, en kunnen daarom heel goed vertellen wat ze wel en niet prettig vonden aan het apparaat. Lees daarom altijd goed de recensies door voordat je een nekmassagekussen wilt gaan kopen. Zo word je iets wijzer over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het nekmassage apparaat. Zo kun je sneller een goede keuze maken!

Nu je iets meer weet over de “ins en outs” van nekmassage apparaten, is het tijd voor de lijst met onze Top 5. Hierin hebben we apparaten verwerkt die volgens ons allemaal de moeite waard zijn om aan te schaffen. We hopen dat je hieruit een goede keuze kunt maken. Zo ja, dan wensen we je heel veel plezier met je nieuwe ontspanningsapparaat! En hopelijk is nek lekker ontspannen straks 🙂

Beste nekmassagekussen of nekmassage apparaat: dit is onze Top 5

Dit nekmassagekussen van het merk Medisana is een erg goede keuze. Met name als je last hebt van spanning in de nekspieren en/of spanningshoofdpijn. Het kussen biedt een redelijk stevige Shiatsu massage, door middel van 4 roterende massagebollen. Dit zorgt ervoor dat de weefsellagen worden gestimuleerd, waardoor de spanning in je nek los kan komen. Het kussen beschikt over een warmtefunctie en twee verschillende snelheden om in te stellen. De banden van het kussen kun je tijdens de massage vasthouden en strakker of losser trekken, zodat de intensiteit van de massage aangepast wordt.
De Beurer MG 147 is een massagekussen dat je zowel op de rug, de schouders als in de nek kunt gebruiken. Het kussen heeft vier verschillende massagekoppen. Deze bewegen op zo'n manier, dat het kussen een Shiatsu massage nabootst. Ook beschikt het apparaat over een lichtfunctie en een warmtefunctie. Bij het apparaat wordt een afstandsbediening geleverd, zodat je de massage gemakkelijk kunt bijstellen terwijl je op het kussen ligt. Zo pas je bijvoorbeeld de richting van de massagekoppen aan, en kun je de warmte aan - of uitzetten.
Dit massagekussen voor in de nek van het merk Obbomed is een goede optie voor wie zijn nek gemasseerd wilt hebben. De band bevat ronddraaiende massagekoppen die een Shiatsu massage nabootsen. In de reviews is terug te lezen dat de massage als vrij intensief wordt ervaren met dit apparaat. Ook kun je extra warmte instellen, die ervoor zorgt dat je nek verwarmd wordt - tot zo'n 40 ℃. Daarnaast is dit apparaat volgens andere klanten vrij stil in vergelijking tot veel andere massage apparaten. Je kunt de band van het nekmassagekussen zelf vasthouden, en zodoende strakker aantrekken of losjes in de nek laten hangen.
Weer een prima massagekussen voor in de nek is deze van Medisana. De massagekoppen in de band, steken iets meer uit ten opzichte van andere massagekussens. Dat zorgt ervoor dat je met dit apparaat beter bij dieperliggende plekken kunt komen. Het kussen is zowel te gebruiken in de nek, als op de schouders, rug en benen - in principe het gehele lichaam. Je kunt de snelheid van de rotaties aanpassen, warmte instellen en de draairichting instellen. Wat ons betreft een zeer goede keuze, gezien de hoeveelheid functies en de vele positieve klantbeoordelingen!
Wederom een goed nekmassage apparaat is deze van Medisana. De sterkte van de massage kun je bij deze gordel eveneens regelen door de banden strakker of minder strak aan te trekken. De rotatie van de bollen in de hals geeft het effect van een Shiatsu massage. Deze rotatierichting kun je omdraaien via de handige knoppen waarmee je het apparaat bedient. Daarnaast kun je de snelheid van de draaiende bollen aanpassen en de warmtefunctie aan - of uitzetten. Je kunt de gordel met name in de nek gebruiken, maar ook op de rug, benen, schouders of andere passende plekken op je lichaam. Een goed apparaat, en gezien de online reviews zijn veel consumenten er tevreden mee!

We zijn weer door onze Top 5 heen en hopen vooral dat je er iets aan gehad hebt! Mocht je toch nog nieuwsgierig zijn naar andere soorten producten, dan kun je ons artikel over het beste massage apparaat ook eens bekijken. Ook kun je via de onderstaande knop een kijkje nemen in de webshop – daar staan nog veel meer nekmassagekussens waaruit je zou kunnen kiezen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer.nl
Logo