Beste nekmassagekussen

Ben je op zoek naar het beste nekmassagekussen of het beste nekmassage apparaat? We geven je groot gelijk! Een goed nekmassage apparaat kan verlichting geven aan nekpijn en hoofdpijn en kan daarnaast een gespannen gevoel verminderen.

In deze tijd ervaren veel mensen stress of pijn, en daar willen we bij Ontspanwijzer.nl graag iets aan doen. Vandaar dat we in dit artikel de Top 5 beste nekmassagekussens bespreken, en je wat extra uitleg geven over waar je op kan letten bij de aankoop. 

Een nekmassagekussen: welke soorten zijn er? 

Er zijn meerdere soorten nekmassage producten. En dat komt goed uit, want zo is er voor ieder wat wils. Om de voor- en nadelen per soort mee te kunnen nemen in je oordeel, zetten we ze hieronder graag voor je op een rijtje. 

 • Het nekmassagekussen dat er ook echt uitziet als een kussen.
  Dit kussen plaats je meestal onder je hoofd of nek – zoals een normaal kussen. Vaak bevat het apparaat ronddraaiende bollen, die een Shiatsu massage nabootsen. Soms bevatten de kussens ook extra warmte. De snelheid van de rotaties is soms ook in te stellen. Meestal kun je het kussen ook gebruiken voor de rug, benen, voeten, enzovoorts. Het kussen is vaak te bevestigen met een verstelbare band, zodat je het apparaat bijvoorbeeld ook in de auto kunt gebruiken.

  Nekmassage kussen

 • Het nekmassage apparaat dat de vorm heeft van een band of gordel. 
  Het voordeel van een massage gordel in de nek is dat je deze er als het ware in kunt “hangen“. Vaak kun je de gordel met je handen vasthouden of strakker aantrekken. Daardoor kun je zelf bepalen hoe intens de massage is.

  Een nekmassage gordel heeft vaak meerdere instellingen. Zo beschikken ze vaak over een Shiatsu massage functie of een klopmassage instelling. Ook beschikken veel gordels over een extra warmtefunctie. En vaak zijn ze niet alleen maar te gebruiken als nekmassage apparaat. Ook kun je de producten gebruiken voor de rug, buik en benen. En in principe ook over het gehele lichaam.

  Massagegordel nek

 • Een groot massagekussen met nekmassage functie.
  Ook massagekussens – die normaal gezien wat meer geschikt zijn voor gebruik op de rug – kun je inzetten voor een prettige nekmassage. De Medisana MC 825 en de optie van Lifeproducts hebben bijvoorbeeld roterende massagebollen ter hoogte van de nek. Wil je dus graag een complete massage aan de rug, met een nekmassage functie erbij? Dan is het handig om te kiezen voor een groot massagekussen. 

Beste nekmassage apparaat kopen: waar moet ik op letten?

Niet alleen de vorm verschilt per nekmassagekussen, maar ook de kwaliteit kan erg uiteenlopend zijn. Als je van plan bent om het beste nekmassage apparaat te kopen, dan is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de verschillende kwaliteitseisen die je kunt stellen aan een apparaat. We leggen je hieronder uit waar je onder andere naar kunt kijken, om jezelf te verzekeren van een goede aankoop.

 • De hoeveelheid functies. 
  Het is wel zo prettig als je het massagekussen kunt aanpassen aan jouw eigen voorkeuren. Zo kun je bij veel nekmassage apparaten de snelheid en de intensiteit instellen. Wat ons betreft is dit echt een belangrijke peiler als je op zoek bent naar een goed product. Let dus zeker op de hoeveelheid instellingen die je kunt gebruiken bij een apparaat.

  Beste nekmassagekussen functies

 • De kracht van het nekmassagekussen.
  De intensiteit van een massage apparaat is niet altijd instelbaar. En los hiervan is een apparaat niet altijd even sterk. Zonde dus, als je er veel geld aan hebt besteed. En met name als je houd van intensieve massages. De kracht van de motor in het apparaat is dus van wezenlijk belang als je houdt van een iets stevigere nekmassage.
 • Wil je een apparaat met een warmtefunctie?
  Warmte kan heel ontspannend werken. En met name als je een ontspannende nekmassage wilt ontvangen, kan warmte heel goed van pas komen. Wat ons betreft is warmte dus geen overbodige luxe. Het ontspant je spieren, en zorgt voor een prettig en warm gevoel op de huid. Veel apparaten worden verwarmd door middel van een infrarood functie. Wil je extra warmte tijdens je massage, dan is het zeker niet verkeerd om hierop te letten bij je aankoop. 
 • De vorm van het kussen.
  Zoals we hierboven hebben besproken, verschilt de vorm per apparaat. Elke vorm heeft op zijn beurt weer voor- en nadelen waar je rekening mee kunt houden. Ook dat is per persoon verschillend 🙂
  Soms is het een kwestie van “trial and error”, maar soms kun je gelukkig van tevoren ook al redelijk inschatten wat voor product het beste bij je past. Mocht je nog twijfelen, dan kun je de specificaties en de foto’s van het product het beste wat uitgebreider bestuderen in de webshop.

 • De stof en wasbaarheid.
  Veel nekmassagekussens hebben een hoes of cover die je eraf kunt halen. Zo kun je het gemakkelijk wassen in de wasmachine. Daarbij zijn er ook kussens van een soort nepleer gemaakt, waardoor je ze met een doekje kunt afdoen. 
 • Wil je een draadloos apparaat of een kabel eraan? 
  Er zijn nekmassage apparaten die je draadloos kunt gebruiken. Je laadt de batterij dan van tevoren op, en deze houdt het dan een bepaalde tijd vol. Let trouwens op de reviews: soms houdt de accu het minder lang vol dan wordt geadverteerd.  Het voordeel van een draadloos apparaat is dat je deze overal kunt gebruiken en geen rekening hoeft te houden met een kabel of stopcontact. 

  Daarnaast zijn er apparaten die bekabeld zijn. Het voordeel hiervan is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de laadtijd van de accu. Het apparaat zal het ten alle tijden doen. Als je het nekmassage apparaat vooral thuis gebruikt, kun je ervoor kiezen dat dit voor jou de beste optie is. Maar dit is natuurlijk persoonlijk!

Draadloos nekmassage apparaat

 • Klantervaringen.
  De ervaringen van andere consumenten kunnen je een stuk verder helpen in je keuzeproces. Deze klanten hebben namelijk zelf het product uitgeprobeerd, en kunnen daarom heel goed vertellen wat ze wel en niet prettig vonden aan het apparaat. Lees daarom altijd goed de recensies door voordat je een nekmassagekussen wilt gaan kopen. Zo word je iets wijzer over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het nekmassage apparaat. Zo kun je sneller een goede keuze maken!

Nu je iets meer weet over de “ins en outs” van nekmassage apparaten, is het tijd voor de lijst met onze Top 5. Hierin hebben we apparaten verwerkt die volgens ons allemaal de moeite waard zijn om aan te schaffen. We hopen dat je hieruit een goede keuze kunt maken. Zo ja, dan wensen we je heel veel plezier met je nieuwe ontspanningsapparaat! En hopelijk is nek lekker ontspannen straks 🙂

Beste nekmassagekussen of nekmassage apparaat: dit is onze Top 5

Een hele goede keuze als het gaat om een massagekussen voor in de nek is deze van Medisana. De massagekoppen in de band, steken iets meer uit ten opzichte van andere massagekussens. Dat zorgt ervoor dat je met dit apparaat beter bij dieperliggende plekken kunt komen. Het kussen is zowel te gebruiken in de nek, als op de schouders, rug en benen - in principe het gehele lichaam. Je kunt de snelheid van de rotaties aanpassen, warmte instellen en de draairichting instellen. In de reviews kun je lezen dat de massage lekker stevig is, en men vindt het positief dat dit product geen massagebollen, maar meer langwerpige koppen voor massage heeft. Wat ons betreft een zeer goede keuze, gezien de hoeveelheid functies en de vele positieve klantbeoordelingen.
Het massagekussen van Fambz is perfect voor verschillende lichaamsdelen, waaronder je nek. Het handige rechthoekige kussentje heeft 4 premium Shiatsu massagekoppen die elk 2 draairichtingen hebben. Daarnaast heeft het kussentje 3 snelheidsstanden zodat je lekker kan genieten van een massage op jouw tempo. Wat dit kussen zo fijn maakt is dat het ook een infrarood warmtefunctie heeft waarmee je je spieren opwarmt en zo nog beter kan ontspannen. Maak je geen zorgen over het in slaap vallen, het apparaat schakelt automatisch uit na 15 minuten, waardoor je gewoon kan blijven genieten.
Het Vitalic massagekussen is perfect voor wanneer je last hebt van een stijve nek of schouders. Het heeft 4 massageballen die zowel linksom als rechtsom draaien. Daarnaast kan je ook de intensiteit van de massage verminderen door de cover eroverheen te doen wanneer je het apparaat aan zet. Het rechthoekige kussentje is ideaal om tegenaan te leunen en het maakt ook weinig geluid, waardoor je lekker kan ontspannen. Het heeft een ontspannende warmtefunctie en een extra lange laadkabel die je zelfs in je auto kan aansluiten om in de file te gebruiken of als bijrijder tijdens een lange vakantierit.
Ben je op zoek naar iets wat je gemakkelijk mee kan nemen naar je favoriete plekje op de bank of in bed? Dan is dit draadloze kussen een geweldige keus! Het kussen heeft 4 massagekoppen, 3 verschillende snelheden en wel 2 infrarood warmte opties. Zo kan je zelf de beste combinatie voor je ontspanning uitkiezen. Het kussen heeft een U-vorm met handgrepen, waardoor je deze comfortabel op je schouders kan leggen en dankzij de USB-oplaadkabel, hoef je hem tijdens het gebruik niet in het stopcontact te steken. Na 15 minuten schakelt het apparaat automatisch uit.
Dit massagekussen voor in de nek van het merk Obbomed is een goede optie voor wie zijn nek gemasseerd wilt hebben. De band bevat ronddraaiende massagekoppen die een Shiatsu massage nabootsen. In de reviews is terug te lezen dat de massage als vrij intensief wordt ervaren: je kunt het wel "kneden" noemen. Dit werkt volgens reviewers goed tegen hun stijve nek, bijvoorbeeld. Ook kun je extra warmte instellen, die ervoor zorgt dat je nek verwarmd wordt - tot zo'n 40 ℃. Daarnaast is dit apparaat volgens andere klanten vrij stil in vergelijking tot veel andere massage apparaten. Je kunt de band van het nekmassagekussen zelf vasthouden, en zodoende strakker aantrekken of losjes in de nek laten hangen.

We zijn weer door onze Top 5 heen en hopen vooral dat je er iets aan gehad hebt! Mocht je toch nog nieuwsgierig zijn naar andere soorten producten, dan kun je ons artikel over het beste massage apparaat ook eens bekijken. Ook kun je via de onderstaande knop een kijkje nemen in de webshop – daar staan nog veel meer nekmassagekussens waaruit je zou kunnen kiezen!

Wanneer gebruik je een nekmassagekussen?

Je kan een nekmassagekussen vrijwel overal voor gebruiken. De kussens die we hier beschrijven zijn vooral gericht op het masseren en ontspannen van de nek- en schouderspieren, maar je kan ze natuurlijk ook gebruiken voor een deel van je rug, je benen en je armen.

Je gebruikt een massagekussen wanneer je merkt dat er spanning in je schouders zit dat er niet zomaar uit gaat. Dit kan ontstaan na een stressvolle dag op het werk, of na een lange dag klussen in huis. Ook ontstaat het soms zomaar en dan is het erg fijn wanneer je een nekmassagekussen in huis hebt om je te helpen met ontspannen. Dat is makkelijker en voordeliger dan een fysiotherapeut of een massagebehandeling in een kliniek. Natuurlijk kan je het ook gewoon gebruiken om lekker te ontspannen voor het slapen gaan of wanneer je een film kijkt. Dat is het voordeel van een massagekussen in huis hebben: je kan het altijd en overal gebruiken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo