Beste massage gun

Ben je op zoek naar de beste massage gun, ofwel het beste massage pistool? Dan kan ons artikel je een heel stuk verder op weg helpen. Met behulp van ons artikel kun je uiteindelijk vast de voor jou beste massage gun kopen! Er zijn meerdere soorten massage guns verkrijgbaar, dus het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet.

In onderstaand artikel leggen we je graag uit wat de voordelen zijn van een massage pistool en waar je op moet letten bij de aankoop. Ook geven we je achtergrondinformatie over de werking van deze apparaten. En het belangrijkst: we hebben een Top 5 voor je samengesteld met hierin de volgens ons beste massage pistolen. 

Een massage gun kopen: wat is de meerwaarde?

Massage guns zijn nog vrij nieuw, en we kunnen ons voorstellen dat nog niet iedereen weet wat de voordelen zijn van het gebruik van zo’n apparaat. Er komen echter steeds meer massage producten op de markt – waaronder massage pistolen. Daarom is het zeker de moeite om stil te staan bij de meerwaarde van een massage pistool. Want wat zijn nu eigenlijk de voordelen van zo’n ding? En waarom zou je een massage gun kopen?

 • Je kan er pijn mee verminderen of weghalen.
  Massage guns werken in op je spieren. Ze maken ze losser, en kunnen knopen verlichten of weghalen. Logisch dus, dat stijve, vermoeide en stramme spieren door een massage pistool beter los kunnen worden gemaakt.

  Het apparaat stoot in principe telkens een beetje tegen de pijnlijke plek aan. Dat voorkomt een teveel aan druk op de pijnlijke plek, en zorgt er tegelijkertijd voor dat het bloed rondom de pijnpunten gaat stromen. Er komt dus heel wat in beweging, door de stimulatie van het pistool. Lossere, meer ontspannen spieren betekenen vaak minder pijnlijke spieren. Super fijn dus!
 • Je lichaam herstelt beter na training. 
  Een massage pistool wordt vaak gebruikt door sporters, en dan met name om hun lichaam bij te laten komen na een intensieve sportsessie. Een massage gun “beukt” als het ware tegen de getrainde plekken aan, met tot wel 4000 stoten per minuut.

  Dit voorkomt dat de spieren na de training vast gaan zitten en vermindert verzuring van het lichaam. Een goede cooling down of warming down dus. En dat staat er op zijn beurt weer om bekend, dat blessures voorkomen kunnen worden op die manier. Een win-win situatie. 
 • Een massage gun helpt bij het opwarmen vóór fysieke activiteit. 
  Om je lichaam voor te bereiden op beweging of sport kan het helpen om de spieren te activeren. Dit kan je heel goed doen door middel van een massage pistool!

  Een soort warming up dus, en dan met name voor de spiergroepen die worden gestimuleerd. Als je lichaam goed los is gekomen en vrij is van pijn, en zelfs wat is opgewarmd doordat de bloedstroom op gang is gekomen, dan is het logisch dat je beter zal presteren tijdens het sporten. 
 • Een massage pistool stimuleert intenser dan foam rollers.
  En dat komt met name door het feit, dat een massage pistool en ander soort massage toepast, namelijk een klopmassage. Klopmassage apparaten, en dan met name de krachtige versies, hebben een dieper effect. 

  Daarnaast kun je een massage gun gerichter gebruiken. Precies op de plekken waar je het nodig hebt. Een foam roller daarentegen, is vlak en plat, en kan moeilijker voor specifieke plekken op het lichaam worden ingezet.
 • Je hebt geen masseur meer nodig.
  Natuurlijk kun je naast het gebruik van een massage gun altijd nog een extra masseur inzetten. Maar de meeste mensen hebben genoeg aan een massage pistool – met name doordat zij het pistool precies kunnen gebruiken op de plekken waar het pijnlijk of stroef aanvoelt.

  Dat scheelt een hoop geld op de langere termijn. Een massage gun kan best een investering zijn – en vooral als je kiest voor de betere varianten, zoals de Theragun of de Hypervolt. Maar nadat je deze vijf á tien keer hebt gebruikt, heb je de investering er al uit. Een slimme zet dus, als je van plan bent om het apparaat regelmatig te gebruiken. 
 • De kwaliteit van je nachtrust kan verbeteren.
  Zoals vele massage apparaten, kunnen ook massage guns de slaap bevorderen. Dit ligt met name aan het feit dat massage apparaten je lichaam meer ontspannen maken en stress kunnen verminderen. Een meer ontspannen lichaam, dat minder stress ervaart, zal logischerwijs gemakkelijker in slaap vallen.

  De hoeveelheid stresshormonen in je lichaam is dus minder, en je zenuwstelsel komt tot rust. Je zal hierdoor dus beter en dieper slapen. Goede slaap heeft uiteraard weer invloed op heel veel andere aspecten in je leven, waardoor de algehele levenskwaliteit kan verbeteren!

Wat ons betreft zijn er dus genoeg redenen om het kopen van een een massage gun te overwegen. Mocht je nu de keuze hebben gemaakt dat je een massage pistool wilt kopen: super! In dat geval kan het handig zijn om te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Als je er dan toch eentje in huis haalt, dan is het natuurlijk fijn als het meteen een goed exemplaar is 🙂 
Daarom leggen we je hieronder graag uit waar je naar kunt kijken, voordat je er eentje aanschaft. 

Een massage gun kopen: waar op letten?

 • De hoeveelheid klopbewegingen per minuut. 
  Een massage gun “beukt” of stoot met een bepaalde snelheid. Dat maakt het een klopmassage apparaat, en zoals hierboven beschreven hebben deze klopbewegingen veel positieve effecten. Het verschilt echter wel per apparaat, hoe snel deze klopbewegingen gaan. En dus, hoeveel keer per minuut het apparaat kan “stoten”.

  De beste massage guns hebben verschillende snelheden die je kunt instellen. Dat is wat ons betreft het beste, omdat je de intensiteit van de massage dan kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. 
 • De diepte van de klopbewegingen.
  Hoe diep de klopbewegingen moeten zijn, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. De diepte bepaalt namelijk óók de intensiteit van de massage. Als je graag een wat stevigere massage wilt, dan is het belangrijk om te checken wat de diepte is. De betere apparaten zijn vaak goed in staat om stevigere massages te geven. Zo kun je dieper doordringen in het weefsel, voor beter (spier)herstel.
 • De hoeveelheid geluid.
  Het is belangrijk dat het apparaat niet teveel decibel produceert. Ten eerste is een lawaaierig apparaat vervelend voor je eigen oren. Daarnaast kan het een storend geluid zijn in een gedeelde kleedkamer, fitnessruimte of fysiotherapielokaal.

  Een van de belangrijkste eisen die gebruikers noemen, is dat ze graag de ander nog willen kunnen verstaan tijdens gebruik van het apparaat. Het apparaat moet dus niet je gesprekken gaan verstoren. 
 • Een gemakkelijk te bedienen apparaat.
  Het is wel zo prettig als een massage gun gemakkelijk te bedienen is. Dat verbetert het gebruiksgemak. Duidelijke knoppen, niet teveel poespas en toch verschillende instellingen – dat heeft onze voorkeur. Liefst inclusief een schermpje op het apparaat, waarop je de instellingen kan lezen.
  Dat leidt tot een intuïtief gebruik van het apparaat, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het lezen van de handleiding. 
 • Het apparaat ligt prettig in de hand.
  Dat wil zeggen, dat het pistool bijvoorbeeld niet te zwaar moet zijn. Je houdt het apparaat toch vrij lang in de hand vast, dus een zware massage gun zou onprettig werken.

  Ook het handvat moet goed zijn: het pistool mag niet zomaar uit je handen glippen omdat het handvat te glad is. Ook de dikte van de hendel moet prettig zijn, aangezien je hand er goed omheen moet passen. Het beste is het, als het apparaat zoveel mogelijk aan te passen en instelbaar is. 
 • De batterijduur en de snelheid waarmee de batterij oplaadt.
  De meeste goede massage guns houden het zo’n 1 á 2 uur vol totdat je ze weer moet opladen. En dat is wel zo prettig, want je wilt niet dat het apparaat tijdens een massage uitvalt. Er zijn zelfs massage pistolen die het wel 3 tot 5 uur volhouden. Dat scheelt eventueel weer een extra oplaadbeurt. 

  Wat betreft de tijd die het kost om de massage gun weer op te laden: het is prettig als dit niet al te lang duurt. Reken op een gemiddelde oplaadtijd van ongeveer 2 of 3 uur. Uiteraard verschilt dit per product, dus let erop dat je niet ellenlang hoeft te wachten tot de batterij weer vol is. 
 • Een massage gun met verschillende opzetstukken is veelzijdiger.
  Standaard is een massage gun uitgerust met een bolvorm aan het uiteinde van het apparaat. Veel massage pistolen worden echter ook geleverd met bijpassende opzetstukken (zie afbeelding). Dit kan erg voordelig zijn, aangezien je hiermee veel meer verschillende soorten massage kunt toepassen!

  De bolle vorm wordt bijvoorbeeld veelal gebruikt bij de grotere spiergroepen en kan over het gehele lichaam worden ingezet. 
  Het opzetstuk in de vorm van een “U” kan goed worden gebruikt bij de ruggengraat, de nek en de grotere spieren. 

  De smallere opzetstukken kunnen op hun beurt weer heel gericht bij de gewrichten worden ingezet. Wil je hier meer over weten? Onderin dit artikel leggen we je graag meer uit over de verschillende toepassingen van de koppen. In ieder geval kunnen we aanraden om een massage gun aan te schaffen die hierover beschikt. 

 • De veiligheid van het apparaat.
  Het spreekt misschien voor zich, maar het is belangrijk dat een apparaat veilig is in gebruik. Gelukkig kun je er vanuit gaan dat de meeste producten die bij bekende webshops worden verkocht, van goede kwaliteit zijn en geen gevaren met zich meebrengen.

  |Mocht je echter bij een minder bekende webshop willen bestellen, of een massage gun uit China willen bestellen, dan is het zaak om erop te letten dat het product over de juiste certificaties beschikt. Zaak is, om altijd te letten op klantbeoordelingen – andermans ervaringen kunnen veel zeggen over de kwaliteit van een product.
 • Extra bijgeleverde accessoires. 
  Naast de verschillende opzetstukken die we hierboven hebben besproken, worden er bij veel massage guns ook andere extra’s geleverd. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende tas waar het pistool in past.

  Met name als je het apparaat wilt gebruiken op verschillende plekken (bijvoorbeeld in de sportschool of op reis), dan is het handig als je deze gemakkelijk mee kunt nemen in een tas. Eventuele losse stukken raak je dan minder snel kwijt. De beste tassen zijn overigens ook wat harder aan de buitenkant, waardoor je massage gun niet snel kapot kan gaan onderweg.

  Sommige guns worden zelfs geleverd met een E-book waarin informatie staat over het gebruik van het product en de toepassing ervan op het lichaam. Ook behoort een extra reisoplader tot de opties bij een aantal producten. Tijdens het opladen kun je gebruik maken van een standaard, waarin je het pistool kunt zetten. Deze wordt af en toe ook samen met het product geleverd.
 • Een goede massage gun kopen? Check de klantervaringen. 
  Wat ons betreft is dit één van de belangrijkste dingen om op te letten voordat je een massage gun koopt. Andermans ervaringen kunnen namelijk super veel zeggen over de kwaliteit van een product.


  We kunnen je dus ook heel erg aanraden om eerst even reviews te lezen, en dan te beslissen of het apparaat bij je past. Mocht je hier geen tijd voor hebben, dan hebben we een deel van het werk al voor je gedaan! In de geselecteerde beste massage pistolen hieronder hebben we namelijk gekeken naar de product reviews. Alleen de massage pistolen met goede reviews, hebben een plekje gekregen in onze selectie met top keuzes.  

Beste massage gun kopen: dit is onze Top 5

Nu we een stukje duidelijker hebben waar je op moet letten bij de aankoop van een massage gun, is het tijd om te gaan kijken naar de verschillende opties. Daarbij hebben we het meeste werk al voor je gedaan. Onderstaande selectie van producten is tot stand gekomen aan de hand van verschillende kwaliteitseisen.

Zo hebben we gekeken naar de kwaliteit van het materiaal, de kwaliteit van de merken en de prijs/kwaliteitsverhouding. Ook de verkopende webshop en online beoordelingen hebben we meegenomen in onze rangschikking. Met dit voorwerk zijn we gekomen tot de lijst van producten hieronder. We hopen dat het je lukt om hieruit een goede keuze te maken! 

Eén van de toppers onder de massage guns is deze Hypervolt van het merk Hyperice. Het apparaat wordt op meerdere internationale websites geprezen om zijn kwaliteit. Met name om de spieren los te maken is dit massage pistool erg geschikt. Het heeft meerdere opzetstukken en is krachtig. Het pistool is in te stellen in drie snelheden en is vrij licht van gewicht, waardoor deze prettig is om vast te houden. Tijdens het masseren hoef je geen last te hebben van een snoer dat in de weg zit, want de Hypervolt is geheel draadloos. De massage gun werkt op batterijen die oplaadbaar zijn. Elke oplaadbeurt duurt zo'n twee á drie uur. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen en heeft wat ons betreft ook nog eens een mooi design. Aanrader dus!
De Theragun G3 is wederom een massage gun die internationaal geprezen wordt om zijn kwaliteit. En dat komt niet uit de lucht vallen. Het apparaat is van zeer degelijke kwaliteit, is in te stellen op 2 snelheden en heeft 4 bijgeleverde opzetstukken. Het handvat heeft de vorm van een driehoek en is daarom gemakkelijk te hanteren - zo kom je beter bij alle plekken op je lichaam die je wilt stimuleren. De gun wordt geleverd met een bijpassende reisoplader en een reistas (koffer) waarin je het apparaat gemakkelijk en veilig kunt meenemen. Kortom, een zeer goede investering, dit apparaat.
De overtreffende trap van de gewone Hyperice Hypervolt is deze Hypervolt plus. In vergelijking tot zijn voorganger is de Hypervolt + voorzien van een veel sterkere motor: 90W in plaats van 60W. Dat maakt dit apparaat wel 30 procent sterker dan zijn voorganger. Daar betaal je dan ook voor - maar dat is wat ons betreft een terechte investering als je houd van stevige massages, aangezien een sterkere motor zorgt voor een meer intense stimulatie of massage. Naast de inhoud is ook het design verschillend: in plaats van grijs, is deze versie matzwart van kleur. Het apparaat is in te stellen met 3 verschillende standen, beschikt over wel 5 opzetstukken en is stil in gebruik. Een topper dus!
De Onyx is wederom een vrij betaalbare en toch goede optie voor wie op zoek is naar een kwalitatief massage pistool. Het apparaat heeft 5 verschillende standen, waardoor je de snelheid van de massage kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Ook worden er bij het apparaat 4 opzetstukken en een bijpassende koffer geleverd. De maximale snelheid van de gun is 52 klopbewegingen per seconde - dat is vrij snel dus, en heeft het effect van een trillingsmassage. De lagere snelheden zijn geschikt voor als je een klopmassage wilt toepassen. Volgens reviewers is dit een stil apparaat. Aanrader dus!
Deze massage gun van het merk Sanbo is een vrij nieuw en populair product. Het massage pistool vat 4 opzetstukken, en kan zowel een vibratiemassage als een klopmassage geven. Het apparaat weegt 1,1 kilo en wordt online zeer goed beoordeeld door andere klanten. Met de zes verschillende snelheden kun je er zeker van zijn dat dit apparaat doet wat je nodig hebt!

Hoe gebruik je een massage gun?

Zo’n massage pistool kan in het begin mogelijk wat onwennig aanvoelen. Want hoe weet je hoe je deze moet vasthouden en waar je hem precies op moet richten? Je kan dan wel een mooi nieuw apparaat in huis hebben gehaald, maar daar heb je niks aan als je niet weet hoe deze werkt.

Gelukkig is het gebruik van een massage pistool vaak niet al te moeilijk: gebruik je gezond verstand, lees de gebruiksaanwijzing en luister naar je lichaam. Toch zijn er een aantal dingen die goed zijn om van tevoren te weten. Daarom vertellen we je graag iets meer over het gebruik van de massage gun. 

De snelheden van het massage pistool: wanneer pas je welke toe?

De betere massage guns hebben vaak meerdere snelheden. Vaak tussen de 2 en 6 snelheden om uit te kiezen. Snelheid betekent in dit geval: de frequentie waarop het opzetstuk van het pistool op en neer beweegt. Deze snelheden kunnen wel tot zo’n 50 á 60 keer per seconde gaan. Dat geeft dus eerder een trillingseffect. Een langzamere instelling zorgt eerder voor een klopbeweging. Zo kun je gebruik maken van een diepe trillingsmassage, of van een zachtere klopmassage.  

 • De zachtere, langzame instelling kun je vaak het beste gebruiken bij het opwarmen van de spieren, of bij gevoelige en pijnlijke plekken op het lichaam. 
 • De meer intense, snellere instelling werkt daarentegen juist goed bij stijve, vastzittende spieren en knopen. 

Ga hierbij altijd uit van wat voor jezelf prettig voelt. Doet een bepaalde instelling of snelheid teveel pijn? Ga jezelf dan zeker niet overbelasten.

De opzetstukken: hoe te gebruiken?

Massage guns worden vaak geleverd met een aantal extra opzetstukken. Deze kun je zelfstandig verwisselen. Elk opzetstuk of elke kop heeft andere eigenschappen, die op hun beurt een verschillend effect hebben. De vorm kan bijvoorbeeld eerder geschikt zijn voor het gebruik op de ruggengraat, of juist ter ontspanning van het gehele lichaam. Om te weten hoe je deze verschillende koppen kunt inzetten, zetten we ze graag voor je op een rijtje. 

De ronde kop
Dit opzetstuk zit standaard op de meeste massage pistolen. Je kunt deze kop over het gehele lichaam toepassen. Daarnaast is de bolvorm geschikt voor met name de grote spiergroepen

De platte kop
De platte kop is in principe ook over het gehele lichaam te gebruiken. De kop is geschikt voor ontspannende en comfortabele massages en is algemeen toepasbaar.

De U-vorm kop
Deze kop in de vorm van een vork, is door zijn vorm extra geschikt voor de ruggengraat, nek en schouders. Ook voor plekken op het lichaam met veel botten kan dit opzetstuk geschikt zijn. De kop geeft iets meer stimulatie dan de rondere koppen. 

De kogelvorm
Deze smallere, iets puntigere vorm is geschikt voor toepassing bij de gewrichten. Ook is de kop geschikt voor een diepe weefselmassage, knopen en trigger points. Ook kan dit opzetstuk handig zijn bij plekken op het lichaam met veel kleinere botten, zoals de voeten en de pols.

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden door dit artikel. En dat je gemakkelijk tot een keuze kan komen die bij je past! Heb je nog vragen, ervaringen of opmerkingen, dan kun je die altijd bij ons achterlaten. Gebruik hiervoor ons reactieformulier hieronder. Zo kun je mogelijk ook toekomstige klanten helpen bij het kopen van de beste massage gun! 

Het kan ook zo zijn dat een massage pistool niet helemaal iets voor je blijkt te zijn. Je kunt dan het beste iets breder gaan zoeken. Bekijk dan bijvoorbeeld eens ons artikel over de beste massage apparaten. Hier vind je alle soorten apparaten en kun je uitpluizen welk model het beste bij je past. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter