Beste massage apparaat

Ben je op zoek naar het beste massage apparaat?  Dan kan dit artikel je goed helpen! Het is namelijk niet zo gemakkelijk om een keuze te maken, als je een goed massage apparaat wilt kopen. Er zijn zóveel verschillende soorten apparaten te koop! En daarnaast verschilt het per persoon, en per klacht of lichaamsdeel, welk apparaat geschikt is. Een best wel persoonlijke keuze dus. Daarom willen we je graag helpen door middel van onze uitgebreide koopgids.

Het beste massage apparaat kopen: wat zijn eigenlijk de voordelen?

Je bent vast niet voor niets op deze pagina beland. Goede kans dat je al op zoek bent naar het beste massage apparaat. Maar ook in dát geval, leggen we graag nog even in het kort uit wat nu precies de voordelen van een goed massage apparaat kunnen zijn. Het kan je namelijk verder helpen in het maken van een goede keuze.

 • Ontspanning

  Een hele belangrijke! Het spreekt misschien voor zich, maar een massage apparaat kan ervoor zorgen dat je je beter kan ontspannen. Een meer ontspannen lichaam ontwikkelt minder snel ziektes – veel ziektes ontwikkelen zich namelijk sneller door stress.

  Daarnaast werkt dit ook nog eens door op je mentale toestand: ontspanning zorgt vaak voor een beter humeur, je hebt meer zin om dingen te ondernemen én het verbetert de kwaliteit van je slaap. En dat heeft op zijn beurt weer allerlei positieve gevolgen voor je gezondheid en welzijn. Sommige mensen kunnen zich uit zichzelf vrij moeilijk ontspannen. In dat geval kan een goed massage apparaat heel prettig zijn.

Massage apparaat voor ontspanning

 • Pijnvermindering

  Stroeve en stijve spieren kunnen erg vervelend aanvoelen. Zo kun je last krijgen van spierkrampen bijvoorbeeld. Of een doffe, aanhoudende pijn in de spieren. Dit kan vaak doortrekken naar de rest van het lichaam, waardoor je steeds meer pijn kan gaan voelen.

  Een goed massage apparaat zorgt ervoor dat de spieren op de pijnlijke plek minder stijf aanvoelen, beter loskomen en daardoor minder pijn veroorzaken. Mocht je op zoek zijn naar het beste massage apparaat dat de spieren losmaakt, dan zijn er specifieke apparaten die hiervoor geschikt zijn. Dat leggen we hieronder nog verder uit!

 • De bloedsomloop verbeteren

  Een slechte bloedcirculatie kan erg vervelend zijn. Je hebt dan bijvoorbeeld last van koude handen en koude voeten. Maar ook pijnlijke en vermoeide benen kunnen worden veroorzaakt door een slechte bloedsomloop.  Gelukkig zijn er massage apparaten die ervoor zorgen dat je bloedsomloop beter wordt. Door de stimulering van de huid en van de lagen onder de huid, kan de bloedcirculatie in je lichaam meer op gang komen. Met name klopmassage en rolmassage werkt hierbij goed.

 • De spieren sterker maken

  We hebben het nu met name gehad over het losmaken van de spieren en het ontspannen van de spieren. Maar er zijn ook goede massage apparaten verkrijgbaar om de spieren wat sterker te maken. Dat gebeurt vaak door middel van elektrische stimulatie met een EMS apparaat (EMS staat voor: Electrical Muscle Stimulation).

  Je spieren worden hierbij door elektroden aangespannen, en daarna weer ontspannen. Dit kan goed helpen bij mensen die graag willen herstellen van een blessure of mensen die weinig aan lichaamsbeweging kunnen doen. Sommige TENS apparaten hebben deze functie overigens ook.

Nu we wat meer weten over de toepassingen van alle verschillende massage apparaten, is het tijd om aandacht te besteden aan wat voor soort apparaten er eigenlijk allemaal verkrijgbaar zijn. Want zoals we al vertelden, is het per persoon verschillend, wat voor product het beste bij je past. En met zoveel soorten producten, kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Vandaar dus, dat we je hieronder graag uitleggen welke soorten massages uitgevoerd kunnen worden door de apparaten. 

Beste keuze:
FYSIO PRO massagegun
Dit merk heeft niet voor niets het woord "fysio" in de naam. Dit massage apparaat is namelijk erg heilzaam en in staat tot deep tissue massage met 16mm amplitude trilling. Daarnaast heeft het meerdere massage functies en opzetkoppen, waardoor je dit apparaat voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Massage apparaten: uit wat voor massages kun je kiezen?

 • Trilmassage

  Apparaten die een trilmassage of een vibratiemassage geven, zijn vaak bij uitstek geschikt voor mensen die zich beter willen kunnen ontspannen. Ook helpt het tegen stijve spieren. Dit kunnen allerlei soorten producten zijn, bijvoorbeeld een massage matras, een apparaat voor nekmassage of een kussen dat een trillingsmassage geeft. Vaak zitten er in het apparaat kleine motortjes verwerkt, die zorgen voor een goede vibratie. De bovenste weefsellagen worden hierdoor gestimuleerd een op rustige, prettige manier. 

Vibratiemassage apparaat

 • Klopmassage

  Een klopmassage is een vorm van massage waarbij de handen en vingers worden gebruikt. Het is vaak een wat “hardere” massage waarbij het apparaat een klopbeweging maakt. Gelukkig kun je bij veel apparaten de intensiteit wel aanpassen aan je eigen voorkeuren. Door een klopmassage kun je zorgen dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd en je spieren beter worden losgemaakt. Voorbeelden van klopmassage apparaten zijn massage pistolen en veel andere apparaten die met de hand worden vastgehouden. 

 • Shiatsu massage

  De Shiatsu massage wordt van oudsher uitgevoerd door middel van de vingers, de duimen en de handpalmen. Een Shiatsu massage apparaat bootst dit na. Er wordt druk uitgeoefend en tegelijkertijd worden er rollende bewegingen gemaakt. Hierdoor wordt niet alleen de bovenste weefsellaag losgemaakt, maar ook vastzittende spieren kunnen door deze massagevorm beter loskomen. Ook kan het pijn in de spieren verminderen. Shiatsu massage kan bijvoorbeeld helpen tegen een pijnlijke nek of rug.

  Voordelen van een massagekussen

 • Rolmassage

  Een rolmassage apparaat heeft vaak (roterende) bollen die je over de huid laat rollen. Hierdoor wordt het bovenste oppervlak van de huid en van de spieren gestimuleerd. Rolmassage is met name erg ontspannend. Ook kan het spierkrampen verminderen en de bloedcirculatie in het lichaam op gang brengen. Een rolmassage is meestal geen intensieve massage, maar kan wel erg prettig zijn om te gebruiken tegen stress en spanning. 

 • Infrarood functie

  Veel massage apparaten beschikken over een extra infrarood functie. Het rode infrarood licht zorgt voor een behaaglijke warmte. Daardoor kun je je vaak beter ontspannen. Ook spieren voelen hierdoor prettiger aan. Als je op zoek bent naar een goed massage apparaat om te kunnen ontstressen, dan raden we aan om een apparaat met een infrarood optie te kiezen. 

 • Acupressuur massage

  Acupressuur is verwant aan acupunctuur en heeft als uitgangspunt de verschillende acupunctuurpunten of acupressuurpunten op het lichaam. Door deze punten te stimuleren, kan de gezondheid worden verbeterd. Anders dan bij acupunctuur, gebeurt dit bij acupressuur níet door middel van naalden. Er zijn producten te koop die de effecten van acupressuur nabootsen. We hebben het dan met name over de acupressuur spijkermatten. Deze zijn onder andere geschikt voor ontspanning en een betere doorbloeding. 

Acupressuur matje

Beste massage apparaten: dit is onze top 7

We kunnen ons voorstellen dat al deze informatie vrij veel is! Want hoe kun je nou weten welk massage apparaat het beste voor jou persoonlijk is? Wat voor soort product je kiest, hangt af van je eigen voorkeuren. We hebben er in ieder geval voor gezorgd dat alle apparaten die we in dit artikel bespreken, aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Zo kijken we naar de prijs/kwaliteitsverhouding en de online reviews van andere klanten. Hopelijk lukt het om aan de hand hiervan een keuze te maken. We wensen je alvast veel plezier en ontspanning toe!

Dit massage apparaat (ook wel massage gun of pistool genoemd) van het merk Fysio Pro wordt als set geleverd. Je krijgt er namelijk 6 verschillende opzetstukken, een koffer, een oplader en een handleiding bij. Je kunt gebruik maken van zowel klopmassage als trilmassage, waarbij de snelheid van de trilling 16mm amplitude is: dit is de optimale hoeveelheid voor spierherstel en spiergroei. Ook bevat het massage pistool 30 standen, een LCD schermpje en een timer. In de reviews valt te lezen dat de batterij lang mee gaat en dat je er een deep tissue massage mee kunt bereiken. Ook vinden mensen het prettig dat dit product draadloos te gebruiken is.
De Beurer MG55 is een handzaam klopmassage apparaat dat verschillende opzetstukken heeft. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken op je rug, je benen en je armen. Er zit een infrarood optie op het apparaat, waardoor je je spieren gemakkelijker kunt ontspannen. Ook de intensiteit van de massage is in te stellen. Reviewers geven aan dat het apparaat gemakkelijk in de hand ligt en goed werkt tegen o.a. gewrichtspijn, hielspoor en nekpijn.
Dit infrarood massagekussen van het merk Auronic is over het gehele lichaam te gebruiken. Het product bevat 8 massagekoppen met warmtefunctie, waarbij je de warmte én de intensiteit van de massage kunt instellen. Het apparaat heeft aan de uiteindes een soort lussen, waardoor je deze gemakkelijk kunt vasthouden. Om het gebruik veilig te houden, schakelt dit infrarood massage apparaat automatisch uit na 15 minuten - zo krijg je geen last van oververhitting. Reviewers geven aan dat ze erg tevreden zijn! Met name doordat de massage goed werkt tegen stijve spieren en spanningshoofdpijn.
Deze mini massage gun van het merk Sanbo is erg populair en dat is niet voor niets. Het apparaatje is betaalbaar en tegelijkertijd erg krachtig. Het wordt geleverd met 5 opzetstukken, een gratis app en e-book. Je kunt gebruik maken van 6 standen en een turbostand. Gezien het lichte gewicht is het product ook gemakkelijk om vast te houden. Je kunt dit massage pistool gebruiken op meerdere lichaamsdelen. Online beoordelaars geven aan dat dit massage apparaat goed werkt tegen onder andere spierpijn en blessures. Ook gaat de batterij lang mee.
Dit Bonzai massagekussen kun je overal gebruiken doordat hij draadloos is, en hij is lekker warm. Daarnaast kun je door de rolmassage spierpijn, hoofdpijn en nekpijn en stress verminderen. Het kussentje is gemakkelijk in gebruik en zacht om aan te raken. Klanten geven aan dat het kussen er ook nog eens mooi uitziet en dat je bijna niet kan zien dat het om een massage apparaat gaat!
Dit massagekussen van Medisana is een prima keuze! Het kussen geeft een ontspannende acupressuur ofwel Shiatsu massage. Daarbij kun je kiezen welk gedeelte van het kussen de massage geeft, en er zijn drie verschillende standen voor een wat stevigere of zachtere massage. Het kussen is verstelbaar in hoogte en is gemakkelijk te bedienen via de afstandsbediening die erbij wordt geleverd. In de klantbeoordelingen schrijft een klant dat dit product veel opties heeft, en dat je er lekker mee kunt experimenteren voordat je de voor jou perfecte instellingen vindt. Hij raadt aan om de nekmassage en rugmassage los van elkaar in te stellen. Al met al een erg geschikte keuze, voor wie niet alleen maar een ontspannende massage wil, maar ook een stevige massage die de spieren los kan maken.
De Renpho FM-059R is een high-end voetmassage apparaat met zeer veel positieve reviews op internet. Door middel van Shiatsu, rollers en luchtcompressie kun je je voeten goed verwennen. Vanuit de oude Chinese wijsheid wordt er gezegd dat een voetmassage effect heeft op het gehele lichaam en zorgt voor bijvoorbeeld een betere gezondheid van je organen. Dit komt doordat onder je voet verschillende reflexpunten zitten. Op het apparaat kun je verschillende hardheidsstanden en luchtdrukniveaus selecteren, en kiezen voor verwarming van de voeten. Er zit een tijdschakelaar op, en je kunt gebruik maken van de afstandsbediening. Online beoordelaars schrijven dat het apparaat goed werkt tegen kramp, voetpijn, tendinitis of gewoon erg fijn is na een hele dag staand of lopend werken.

Massage apparaat kopen: dit kan je ook helpen bij je keuze

We kunnen ons best voorstellen dat het lastig is om uit bovenstaande apparaten te kiezen. Het zijn behoorlijk verschillende apparaten, met elk een ander soort massage. Ook zijn ze geschikt voor verschillende lichaamsdelen. Om je nog iets verder te helpen hebben we hieronder per klacht, de beste soorten massage apparaten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je welke apparaten werken tegen de klachten die je ervaart.

 • Je hebt pijn of spanning in je nek.
  Pijn en spanning in de nekspieren is een veel voorkomende klacht. De nek is minder flexibel, waardoor je mogelijk je hoofd niet meer prettig kan bewegen. Ook kunnen de nekspieren spanningshoofdpijn veroorzaken. Het is dan van belang om te zorgen dat de nek zich weer beter ontspant, en dat de spieren er wat losser worden gemaakt zodat je minder nekpijn ervaart.

  Een nekmassage apparaat is hierbij het meest voor de hand liggend. Dit zijn zachte apparaten die je gemakkelijk in je nek kunt leggen. Ook apparaten die je met de hand vasthoud, of massagekussens, kunnen geschikt zijn voor het losmaken en ontspannen van de nekspieren.
  Lees hier ons artikel over het beste nekmassage apparaat.

Auronic nekmassage apparaat

 • Je wilt een betere bloedsomloop.
  Een slechte doorbloeding kan erg vervelend zijn, omdat het klachten kan geven of bestaande klachten kan verergeren. Zo kun je last krijgen van stijve benen, pijnlijke benen of koude ledematen. Gelukkig kun je door middel van massage apparaten de bloedsomloop verbeteren. Vooral voor mensen die slecht ter been zijn, kan dit erg prettig zijn. Er zijn meerdere opties waaruit je kunt kiezen. 

  Ten eerste zijn er verschillende voetmassage apparaten verkrijgbaar, die de bloedsomloop verbeteren. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons meer uitgebreide artikel over de beste voetmassage apparaten.

  Ook kun je kiezen voor een klopmassage of en rolmassage apparaat. Deze stimuleren de huid op zo’n manier, dat de bloedcirculatie wordt verbeterd. Bekijk alle rol- en klopmassage producten in de webshop

 • Je hebt pijnlijke of vermoeide voeten.
  Ook in dat geval raden we je aan om te kiezen voor een voetmassage apparaat. Deze kan de voeten beter laten ontspannen, en pijnlijke en vermoeide spieren ontlasten. Er zijn meerdere soorten voetmassage apparaten waaruit je kunt kiezen. Als je hier meer over wilt weten kun je ons artikel hierover lezen, of bekijk via deze link alle opties in de webshop.

Beurer MG 55 gebruiken op rug

 • Je hebt spanning of pijn in je rug.
  Rugpijn is een veel voorkomende klacht. Vooral onder mensen die fysiek werk doen, of mensen die juist de hele dag achter een bureau moeten zitten, komen rugklachten veel voor.

  Een rugmassage kan erg goed helpen om pijn te verlichten. Er verschillende apparaten te koop die hiervoor geschikt zijn. Omdat je met een handmassage apparaat niet bij de rug kan reiken, vallen deze apparaten uiteraard af. Het beste kun je kiezen voor een massagekussen. Deze heb je in verschillende vormen en maten. Maar de belangrijkste overeenkomst tussen al deze kussens, is dat je er gemakkelijk tegenaan kunt zitten of erop kunt liggen.

  Ook een massage gordel kan een optie zijn. Deze kun je aan de rug bevestigen, en helpt goed bij onder andere lage rugpijn. 
  Bekijk hier alle opties zodat je het beste apparaat kunt kiezen.
 • Je wilt cellulite verminderen.
  Cellulite is een ophoping van het vetweefsel, vaak rondom de bovenbenen en billen. Dit wordt ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Er zijn met name veel vrouwen die hier last van hebben, en hier iets aan willen doen. Gelukkig kunnen anti cellulitis apparaten hier iets tegen doen. Dit zijn een soort massage apparaten, die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn.

  Vaak bestaan ze uit meerdere bollen of rollers, die je over de huid heen rolt. De vetophopingen onder de huid worden hierdoor verminderd, waardoor de huid strakker en gladder oogt. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel over de beste cellulite massage apparaten

  Beste massage apparaat tegen sinaasappelhuid
 • Je wilt zelf kunnen bepalen waar je masseert, omdat dit per keer verschilt.
  Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen specifieke klacht hebt, en dus een wat algemener massage apparaat zoekt. Of je hebt last van meerdere lichaamsdelen, waardoor een apparaat op verschillende lichaamsdelen toepasbaar moet kunnen zijn. In dat geval is het handig om een wat meer universeel apparaat te kopen.

  Vaak kun je dan het beste kiezen voor een goed handmassage apparaat. Deze kun je namelijk zelf plaatsen op de plek waar je een massage wilt. Bekijk de link voor een wat uitgebreidere tekst die we hierover hebben geschreven. Ook staat hier een selectie van de beste opties die je kunt kopen. 
 • Je zoekt het beste massage apparaat om blessures te voorkomen of verhelpen.
  Het massage apparaat dat het meest door sporters wordt gebruikt, is een massage gun ofwel een massage pistool. Hiermee kun je gemakkelijk en gericht de spieren losmaken. Na het sporten kun je de massage gun gebruiken om de spieren te ontspannen. Hierdoor kan spierherstel worden gestimuleerd.

  Een massage gun ziet eruit als een pistool en is daarom gemakkelijk vast te houden. Er zijn vaak verschillende opzetstukken die je erop kan zetten. Het pistool maakt vervolgens een soort klopbeweging – het effect van een klopmassage dus. Het zijn over het algemeen krachtige en veelzijdige apparaten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een TENS apparaat of van een EMS apparaat om de spieren te stimuleren. 
  Bekijk alle massage guns in de webshop.

Fysio pro massage gun voor spiergroei en spierherstel

 • Je wilt je gezicht masseren.
  Een gezichtsmassage kan ervoor zorgen dat rimpels verminderen. Ook kan een gezichtsmassage ervoor zorgen dat je je gezicht beter kunt ontspannen. Niet gek dus, dat er veel massage apparaten verkocht worden, die geschikt zijn voor het gezicht. Met name de zogenaamde Jaderollers zijn erg populair. Een gezichtsroller kan namelijk bijdragen aan het afvoeren van afvalstoffen onder de huid. Een flexibele huid die vrij is van afvalstoffen en toxines, draagt bij aan het schoonheidsideaal. Er worden meerdere soorten rollers verkocht.
  Bekijk alle gezichtsrollers hier.

Welke functies moet een goed massage apparaat hebben?

Als je op zoek bent naar het beste apparaat, dan is het belangrijk om te checken of deze beschikt over goede functionaliteiten. Bijvoorbeeld hoeveel verschillende instellingen het apparaat heeft. En of deze aanpasbaar is. Dit verschilt namelijk weleens per product. We zetten de belangrijkste dingen om op te letten, graag voor je op een rijtje:

 • Aanpasbare intensiteit van de massage.
  Hoe intens ofwel hoe krachtig een massage wordt ervaren, verschilt per persoon. De ene persoon wilt misschien wel een hele krachtige massage, en de ander liever een wat zachtere. Om te zorgen dat een massage apparaat niet te krachtig óf juist te zacht masseert, is het belangrijk dat je dit zelf kan instellen.

  Vaak heeft een apparaat zo’n 3 á 4 verschillende intensiteitsstanden waaruit je kunt kiezen. Soms kun je dit via een afstandsbediening instellen (zie de afbeelding hiernaast). En soms zitten er knoppen op het apparaat zelf, die je kunt indrukken om de sterkte aan te passen. Let er dus op, dat het product dat je wilt kopen, deze functie heeft.

Medisana MC825 afstandsbediening

 • Verschillende opzetstukken. 
  Veel massage apparaten die je met de hand vasthoud, beschikken over verschillende opzetstukken. Denk bijvoorbeeld aan massage pistolen of handmassage apparaten in het algemeen. Je kan dan kiezen voor een rond en zacht opzetstuk, of juist voor een opzetstuk met hardere randen voor diepere massage. Op deze manier kun je de huid en de spieren op meerdere manieren stimuleren: afhankelijk van het doel van de massage. Wil je graag een apparaat aanschaffen dat je voor meerdere soorten massages kunt gebruiken, dan is het handig om ervoor te zorgen dat het over meerdere opzetstukken beschikt. 
 • Aanpasbare lengte, hoogte of breedte van het apparaat.
  Om ervoor te zorgen dat een massagekussen, een massagegordel of een ander soort massage apparaat goed aansluit op jouw lichaam, is het belangrijk dat deze aanpasbaar is. Het kussen moet dan bijvoorbeeld langer of korter te maken zijn, afhankelijk van hoe hoog je rug is. Een gordel moet je goed aan kunnen trekken zodat deze aansluit op je onderrug of een ander lichaamsdeel. Zo zorg je ervoor dat de massagekoppen precies dáár masseren, waar je wilt dat er gemasseerd wordt. Wel zo handig!

Opzetstukken elektrisch massage apparaat

 • Verschillende programma’s.
  Sommige massage apparaten beschikken over meerdere soorten programma’s waaruit je kunt kiezen. Je kan dan de intensiteit kiezen, de plek waar gemasseerd wordt en eventuele infraroodwarmte. Ook kun je soms een timer zetten. Zo selecteer je bijvoorbeeld een stevige Shiatsu rugmassage, met extra warmte, voor 30 minuten lang. Of je kiest voor een zachte nekmassage zonder infraroodwarmte. Vooral bij veel (grote) massagekussens, en af en toe bij massage matrassen zijn deze instellingen mogelijk.

  En uiteraard hebben de wat luxere, meer uitgebreide massagestoelen ook veel functies (bekijk de beste hier).
  Wil je dus extra lekker kunnen ontspannen en het apparaat helemaal het werk voor je laten doen? Of een meer persoonlijke massage? Dan is het dus belangrijk om te kiezen voor een apparaat met meerdere programma’s. 

Massage apparaat: ervaringen? 

We hopen dat dit artikel je heeft kunnen helpen bij het kiezen van het beste massage apparaat! Mocht je vragen of opmerkingen hebben aan de hand van dit artikel, dan mag je natuurlijk altijd even een berichtje achterlaten. We zijn met name heel benieuwd naar jullie ervaringen met massage apparaten. Laat in dat geval een berichtje achter via ons reactieformulier hieronder, of via het contactformulier op de website. Let wel: wij zijn geen verkopende webshop. We geven mensen alleen maar informatie over producten, zodat je de beste producten kan kiezen. De verkoop gebeurt door de webshops waarvoor we adverteren. Alvast bedankt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo