Beste infraroodlamp tegen rugpijn

Ken je het gevoel? Dat er opeens een flinke kramp in je rug schiet? Dan heb je misschien baat bij een infraroodlamp rug! Deze lamp zorgt er namelijk voor dat je sneller van je rugpijn af komt en minder snel last hebt van andere rug en/of spierklachten. Daarnaast heeft het gebruik van een infraroodlamp nog veel meer voordelen voor je gezondheid.

In dit artikel kijken we naar de verschillende voordelen van het gebruiken van een infraroodlamp tegen rugpijn. Daarna kijken we naar hoe het werkt en welke soorten er allemaal bestaan. Ten slotte geven we je wat tips wanneer je er een wil aanschaffen en sluiten we af met een handige top 5 met de beste producten van dit moment.

Waarom kiezen voor een infraroodlamp tegen rugpijn?

Het lijkt misschien raar, dat een lamp je zou kunnen helpen bij het verminderen van pijnklachten in je rug en nek. Toch is het zeker mogelijk met de beste infraroodlamp tegen rugpijn. Het werkt namelijk op een niveau dat voor ons niet zichtbaar, maar wel voelbaar is. Bovendien scheelt het weer een bezoekje aan een masseur of fysiotherapeut, je kan het namelijk gewoon thuis uitvoeren. Dat is nog eens makkelijk!

Voordelen infrarood lamp rug

Hieronder hebben we een aantal voordelen van het gebruik van een infraroodlamp voor je opgeschreven, zodat je weet wat je kan verwachten wanneer je er een in huis haalt.

 • Het is goedkoper

Hoewel een bezoekje aan een masseur of fysiotherapeut erg ontspannend kan zijn, is het tegelijk ook erg prijzig. Een fysiotherapeut kan nog vergoed worden door je zorgverzekering, maar een masseur is dat vaak niet. Wanneer je een infraroodlamp tegen rugpijn in huis haalt, ben je in één keer wel een redelijk bedrag kwijt, maar daar kan je de lamp vrijwel onbeperkt voor gebruiken. Dat is op den duur dus goedkoper dan een eenmalige behandeling.

 • Het verbetert je doorbloeding

Wanneer je lange dagen stilzit, kan je ook last krijgen van kramp of pijn in je spieren en gewrichten. Dit komt omdat je doorbloeding minder goed loopt vanwege de “vouwen” in je lichaam. Beweging helpt bij het op gang brengen van de doorbloeding, maar een infraroodlamp kan dit ook bereiken dankzij de comfortabele warmte die ervan afkomt.

 • Het is makkelijk in het gebruik

Het voordeel van het aanschaffen van een infrarood lamp is voornamelijk dat je het op elk moment en voor elk lichaamsdeel kan gebruiken. Je hebt de lamp al in je bezit waardoor je hem alleen aan hoeft te zetten en je kan ermee aan de slag. Je hebt geen verwijzing nodig, geen specifieke afspraak en het hoeft ook helemaal niet lang te duren als je een keertje wat minder tijd hebt.

Sanitas sil 45 bedieningsknoppen

Hoe werkt een infraroodlamp?

Een infraroodlamp geeft een soort infrarood therapie. Net als zonlicht, is infrarood een bepaald licht. Deze kunnen we echter niet zien met het blote oog. Wij zien alleen een rood gloeiende lamp, maar wat daar verder gebeurt kunnen we niet waarnemen. Toch is het gebruik van een infraroodlamp erg effectief.

Wat we namelijk wel kunnen waarnemen is dat de lamp een aangename warmte afgeeft. Wanneer je dicht bij de lamp zit, voel je deze warmte goed aan en verwarmt je lichaam daar ook door. De warmte zorgt ervoor dat je bloedsomloop harder gaat stromen en dat je hartslag omhoog gaat. Je lichaam reageert hierop door je stofwisseling harder in gang te zetten.

Wanneer je een infraroodlamp tegen spierpijn gebruikt, gebeurt een soortgelijke reactie. Je spieren reageren op de warmte doordat er meer bloed doorheen gaat stromen. Hierdoor worden ze soepeler en kan je ze makkelijker bewegen zonder kramp. Door de bewegingen daarna, kan je zelfs de knopen uit je spieren halen. Ook zorgt de lamp ervoor dat je gewrichten soepeler kunnen bewegen, waardoor je minder pijn in de gewrichten ervaart. Dit is erg handig wanneer je last hebt van symptomen van artrose of osteoporose.


De effecten van deze lamp zijn al vrij snel merkbaar. Dat komt omdat een infrarood lamp het meest intens werkt. Andere warmtebronnen, zoals een warm bad of een sauna geven ook warmtetherapie, maar doen dit over het hele lichaam, waardoor er niet één specifiek punt geactiveerd wordt. Bij een infraroodlamp is dit wel het geval, waardoor het effect sneller en effectiever op de gewenste plek plaatsvindt.

Welke soorten infraroodtherapie lampen voor de rug zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar een passende infraroodlamp tegen rugpijn, kan het zijn dat je verschillende soorten tegenkomt. Hoewel het effect uiteindelijk hetzelfde zal zijn, hebben deze verschillende soorten elk een eigen gebruik die mogelijk handig voor je is in het gebruik.

 • Als eerste heb je de standaard infraroodlamp. Dit is de meest voorkomende lamp en deze kan je in verschillende vormen kopen. De meest gebruikelijke is een staande lamp met een gemiddeld oppervlakte. Deze lamp kan je neerzetten op een stabiele ondergrond waarna je er met je rug naartoe gaat zitten.

Beste infraroodlamp Beurer IL50

 • Daarna heb je ook de infraroodlamp met extra groot oppervlakte. Deze lamp is goed geschikt voor wanneer je meer dan één deel van je rug wil behandelen. Het werkt hetzelfde als de standaard lamp, maar bereikt meer van je lichaam.

 • Ook heb je de infrarood deken. Dit is niet zozeer een lamp, maar een deken die je op de gewenste plek kan neerleggen en aanzetten. De warmte is hierbij veel dichter op je huid en werkt ook erg snel. Dit is ideaal voor wanneer je weinig ruimte hebt voor een lamp.

 • Ten slotte heb je ook een verstelbare infraroodlamp met vaak één of twee koppen die je op de gewenste plek kan richten. Het voordeel van deze lamp is dat je het makkelijk kan richten op bijvoorbeeld je bed, zodat je niet in een speciale positie hoeft te zitten, maar gewoon ontspannen kan blijven liggen.

Waar dien je op te letten bij het kopen van de beste infraroodlamp?

Wanneer je een infraroodlamp gaat aanschaffen, is het belangrijk dat deze past bij jouw wensen en budget. Het is daarom altijd belangrijk om te letten op de specificaties van de lamp, zodat je zeker weet dat deze geschikt voor je is. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende specificaties zodat je weet welke het beste bij je past.

 • De grootte

Het meest belangrijke is waarschijnlijk de grootte van de lamp. Zeker wanneer je een staande lamp hebt, is het handig als deze in je huis past. Afhankelijk van welke klachten je hebt, is de grootte ook belangrijk omdat je met een grotere lamp meer oppervlakte van je lichaam in één keer kan behandelen. Heb je slechts alleen pijn in je schouders of een ander deel van je lichaam, dan is een kleine lamp ook geschikt.

Infraroodlamp rug 2 lampen

 • Het vermogen

Naast de grootte is het vermogen ook belangrijk. Hieraan kan je al gauw zien hoe sterk de lamp is en hoe heet deze kan worden. Een hoger vermogen staat gelijk aan meer kracht en warmte, maar verbruikt daarbij ook meer energie.

 • De soort lamp

Ben je op zoek naar een extra grote infraroodlamp of wil je juist een deken met infrarood warmte om je spieren los te maken? Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, is dit het beginpunt van je zoektocht. Zodra je weet wat je wil hebben, kan je namelijk gerichter op zoek gaan naar de perfecte aankoop.

 • De snoerlengte

Dit lijkt misschien een onbelangrijk punt, maar als je eenmaal een infraroodlamp in huis hebt, zal je al snel merken hoe belangrijk de snoerlengte nu eigenlijk is. Een langere snoerlengte zorgt er namelijk voor dat je makkelijk een comfortabele plek kan vinden om je spieren te verwarmen. Met een korte snoerlengte heb je weinig ruimte voor andere posities, dus is het belangrijk om dicht bij een stopcontact te zitten.

 • Wil je een infraroodlamp die multifunctioneel is? 

Sommige lampen zijn namelijk op meerdere lichaamsdelen te gebruiken. Als voorbeeld noemen we dan de infrarood rugband. Doordat deze gemakkelijk aan het lichaam te bevestigen is, kun je zelf kiezen waar je de infrarood therapie op wilt toepassen. 

Daarnaast is dat bij gewone infrarood lampen vaak ook het geval: richt hem op het gewenste lichaamsdeel en dáár worden de effecten van infrarood voelbaar. 

Multifunctionele infrarood band

 • Bediening

Hoe wil je het liefst het apparaat bedienen? Heeft het een app nodig, een afstandsbediening of zijn knoppen op het apparaat zelf ook voldoende? Afhankelijk van het type apparaat en merk kan je op verschillende manieren de beste infraroodlamp bedienen. Kijk naar wat je eigen wensen zijn en ga dan op zoek naar een lamp met een passend bedieningssysteem.

 • Timer

Ook is het handig om te kijken naar of het apparaat een timer heeft. Met een timer hoef je zelf namelijk de tijd niet in de gaten te houden, maar schakelt het apparaat automatisch uit na een bepaald aantal minuten. Sommige apparaten hebben een vaste timer, terwijl je bij anderen zelf een gewenste duur kan instellen.

Dit is onze top 5 beste infraroodlampen tegen rugpijn

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een infraroodlamp rugpijn, is het tijd om een aankoop te doen. Je weet welke voordelen het apparaat heeft en welke verschillende soorten er allemaal bestaan. Om je op weg te helpen, hebben wij vijf van de beste infraroodlampen voor je verzameld zodat je op je gemak deze door kan nemen. Veel plezier!

Deze infraroodlamp is erg handig voor verschillende lichaamsdelen. Je kan het apparaat namelijk in hoogte verstellen en dankzij de twee koppen, kan je ook op twee plekken tegelijk warmte stralen. Door middel van een handige afstandsbediening kan je zelf de gewenste temperatuur en timer instellen. Ook kan je hiermee het apparaat aan- en uitschakelen. Het apparaat zelf heeft wielen, waardoor je deze gemakkelijk kan verplaatsen. De lampkoppen kunnen 360 graden draaien, zodat je altijd de juiste positie hebt om de warmte te ontvangen.
In plaats van infrarood verwarming met behulp van een lamp, is het ook mogelijk om een band rond je middel te leggen. Het voordeel hiervan is dat deze goed op zijn plek blijft zitten en je hem in meerdere situaties en lichaamshoudingen kunt gebruiken, zelfs onderweg. Aan de binnenkant van de band zitten de infrarood onderdelen verwerkt. In vergelijking tot andere infrarood gordels houdt deze van Liroma het langer vol qua batterij. Ook kun je meerdere warmtestanden gebruiken, tot 60 graden Celcius. Ook is het display op het apparaat prettig.
Ten slotte hebben we de infraroodlamp rug van Sanitas. Deze heeft een handige UV-blokkade waardoor er geen schadelijke straling op je huid terecht komt. Met de oppervlakte van 30x40 centimeter kan je gemakkelijk een groot deel van je lichaam in één keer behandelen. Wat dit apparaat erg fijn maakt, is dat het niet alleen automatisch uitschakelt, maar ook een omvalbeveiliging heeft. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat er iets ernstigs gebeurt wanneer het apparaat omvalt. Je kan het apparaat ook makkelijk op de gewenste plek zetten dankzij de snoerlengte van wel 2 meter.
Deze infraroodlamp heeft 40 kleine lampjes waar infraroodwarmte en rood licht uit komt. De infraroodwarmte heeft als effecten o.a. bloedcirculatie stimuleren en spierpijn verminderen. Het rode licht zorgt o.a. voor een betere huid, stofwisseling en slaap.  Je kunt de verstelbare voet van de lamp draaien, waardoor de stralingssterkte wordt aangepast. Ook beschikt het apparaat over ventilatiegaten en een timer. In online beoordelingen schrijven gebruikers dat de lamp erg goed werkt tegen bijvoorbeeld spierpijn.
De infraroodlamp van Beurer heeft een lekker groot oppervlakte dat helpt om grote delen van je lichaam in één keer te behandelen. Dankzij de handvatten aan de zijkant van het apparaat, kan je de richting van de lamp veranderen door eraan te draaien. Ook kan je in één oogopslag zien hoe lang het apparaat nog bezig is, dankzij het handige timer display. Het apparaat heeft een vermogen van 300 Watt en schakelt automatisch uit na de behandeling. De handvatten aan de zijkant zijn ook erg handig om het apparaat te verplaatsen na gebruik.

Heb je hier niet de beste infraroodlamp kunnen vinden? Geen zorgen! Met een klik op onderstaande knop kom je bij onze webshop waar je op je gemak door de andere lampen kan bladeren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ontspanwijzer
Logo